Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Może Wy coś pomożecie.
Sprzedajemy produkty dla różnych marek samochodów, które na zdjęciu wyglądają identycznie. Różnią się np elementami do mocowania, których nie jesteśmy w stanie pokazać.
Od kilku miesięcy mamy problem z wystawianiem ofert, ponieważ ktoś namieszał jak zwykle w Waszej beznadziejnej produktyzacji. Wystawiamy różne oferty (dla różnych marek samochodów), które mają wspólną cechę wymiary oraz zdjęcie główne, ale nazwa jest inna, specjalnie nadajemy dla każdego produktu inny EAN ale Wasz system mimo tego ciągle na siłe próbuje połączyć go z innymi produktami.
Składałem już kilka albo kilkanaście razy zgłoszenia, Wasi doradcy na infolinii, twierdzą, że rozumieją temat i że zgłoszą to i coś z tym zrobią i do tej pory nikt z tym nic nie zrobił a odpowiedź z Waszego działy zajmującego się tym tematem jest po prostu żenująca "może coś zrobimy, a może nie, może to zadziała a może nie"
Rozwiązania są bardzo proste i są dwa, które zresztą również podsuwają Wasi doradcy.
- zwiększenie wagi dla innego EANA i zmniejszenie wagi dla zdjęcia w avatarze
- dodanie parametru np marka pojazdu, którego "inność" będzie miała również dużą wagę przy analizowaniu zdublowanych ofert.
Ale Wasi pseudo specjaliści nic w tym temacie nie robią, bo albo tego nie rozumieją albo nie chcą.
To jest chora sytuacja i sami strzelacie sobie w kolano.
Utrudniacie wystawianie ofert a co za tym idzie mamy mniejszą sprzedaż a Wy mniejsze prowizje a co za tym idzie zyski,
Nie ma chyba drugiej firmy na świecie, która tak działa.
Zróbcie coś w końcu z tym.
@Autozaslony Witaj w klubie. Masz pojęcie ile takich i podobnych durnot tu funkcjonuje i psuje nerwy sprzedającym? Setki, jeżeli nie tysiące. I większość próśb o naprawienie tego kończy się tak jak piszesz. Zgłosimy do zespołu technicznego. I na tym się kończy. Niektóry błędy zgłaszałam już prawie 3 lata temu, i myslisz że coś z tym zrobiono? Nic. Standardowo, zmień przeglądarkę, wyczyść ciasteczka, przyślij zrzut ekranu itp. Efekt zerowy. Przy następnym zgłoszeniu zaczyna się od nowa. W rezultacie okazuje się że to moja wina że system nie respektuje tego co zaznaczam lub odznaczam i żyje swoim życiem. Z łezką w oku wspominam Allegro z przed 20 - 25 lat kiedy wszystko działało tak jak powinno.
Wiem, ja co chwilę walczę z jakimś głupotami ale żeby nie można było wystawiać ofert to już jest totalne przegięcie.
Cześć @Autozaslony, podaj proszę przykładowy EAN, o którym wspominasz w swoim wątku.
EAN nic Ci nie da. Chodzi o to, że kiedyś to wszystko normalnie działało, aż ktoś bezmyślnie zmienił metodę analizowania aukcji pod względem duplikatów.
Zakładam nową ofertę, daję inny EAN a i tak Wasz system na siłę próbuje połączyć go z inną ofertą.
Tak jak napisałem są dwie metody rozwiązania problemu.
Wiele razy już to zgłaszałem i dostałem odpowiedź jaką dostałem.
Sprawdź proszę historię zgłoszeń.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę Cię bardzo masz przykład.
17790726632 nr oferty którą próbuję dodać z zupełnie nowym EANem i Wasz beznadziejny system na siłę próbuje mi ją połączyć z ofertą 17787872190
Serio zróbcie w końcu coś z tym.
Podałem dwie możliwości naprawy tej głupoty.
Obydwie ustalone z Waszymi konsultantami.
Ale oczywiście Wasz pseudo informatyczny dział, który zajmuje się tym logarytmem ma to gdzieś.
Czy u Was nie ma jakiejś odpowiedzialności za to, że ktoś działa na szkodę Waszej firmy?
Jeżeli ktoś przez swoje bezsensowne i nieprzemyślane działania powoduje straty finansowe i nie ma zamiaru przyznać się do błędu i go naprawić to powinien być chyba pociągnięty do jakiejś służbowej odpowiedzialności.
Przeczytajcie sobie żenujące odpowiedzi z tego działu.
zacytuję jeszcze raz "może coś zrobimy a może nie, może to zadziała a może nie".
Czy to jest rozmowa na poziomie B2B?
@Autozaslony dzięki za podanie przykładu. Już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją.
@Autozaslony czy posiadasz zdjęcia fizycznych produktów z ich EANem?
Tak przy okazji, nie chcę robić nowego wątku, bo sprawa jest bardziej irytująca niż istotna: od jakiegoś czasu (moze z 2 miesiące) jest irytujące zjawisko, ze nagle aukcja (proszę nie pytać o numery nie zapisywałem) nie daje się edytować przez API i wywala błąd złego połączenia z katalogiem. Często to jest wystawienie ktore potrafi być od samego początku katalogu połączone - więc od lat. Wchodzę na aukcję a system próbuje mi wmówić, ze to aukcja o zupełnie innym EAN, nie potwierdzam. Wpinam ręcznie po EAN i bingo, znajduje możliwość połączenia DOKŁADNIE takie samo jak było wcześniej. O co tu chodzi?
@EElektryka_com bez dokładnego komunikatu błędu ciężko nam będzie zweryfikować sprawę. Masz może zrzut ekranu? Czy komunikaty dotyczyły wyłącznie kodów EAN, czy może też kategorii?
Wysyłałem już zrzuty przy zgłoszeniach. Dzisiaj zgłosiłem kolejne.
nr: 51801973
I kolejny raz tłumaczę.
To nie jest komunikat o błędzie tylko Wasz chory i beznadziejny algorytm napisany przez jakiego "geniósza" informatyki jest tak ustawiony, że jak widzi identyczne zdjęcie w avatarze i np taką samą szerokość czy długość to już nie jest istotny dla niego EAN a to właśnie EAN powinien mieć największą wagę i na siłę łączy go z innym produktem.
Po drugie prosiłem już kilka razy o dodanie kolejnego parametru i nikomu nie chciało się tego zrobić.
Czy Wy naprawdę bierzecie do tej pracy ludzi z ulicy, czy nikt nie ponosi odpowiedzialność za głupoty, które wprowadzacie?
@Autozaslony sprawdziłam, że prośba o dodanie nowego parametru została dzisiaj przekazana.
Są to zasłony szyte na miarę, czy możesz zgodnie z prośbą Alicji przesłać zdjęcia tych produktów z widocznymi kodami EAN? Nie mam dostępu do zrzutów, które przesyłałeś przy zgłoszeniach, a prośbę o zdjęcia fizycznych produktów otrzymałyśmy w ramach konsultacji, więc jeśli możesz je podesłać, będę wdzięczna.
@la_nika Tak dzisiaj wysłałem ale to nie jest pierwsze zgłoszenie, wszystkie wczesniejsze były olewane, dlatego piszę o tym na forum.
Zgłaszaliśmy razem z doradcami na infolinii prośbę o dodanie parametru albo zmniejszenie rygoru w danej kategorii lub zmieną wag parametrów.
Jak grochem o ścianę.
a odpowiedź była na poziomie przedszkola, cytowałem juz wielokrotnie, macie dostęp do emaili więc możecie przeczytać: "może coś zrobimy a może nie, może zadziała a może nie"
W normalnej firmie za taką bezczelną odpowiedź pracownik dostałby naganę albo wyleciał z pracy
@Autozaslony nie mam możliwości zweryfikowania tego, ponieważ nie widzę zgłoszeń, o których piszesz.
Abyśmy mogły pomóc, potrzebujemy zdjęcie fizycznych produktów z widocznym EANem, rozumiem, że to wkurzające jeśli już je przesyłałeś, ale nie znajduję korespondencji, w których są one załączone.
@la_nika Proszę poniżej przykład jak to wygląda. Tłumaczyłem już wiele razy, zdjęcie główne będzie takie samo, gdyż produkt wygląda tak samo, to samo tyczy się wymiarów. Różnica jest w tytule, oraz w treści oferty. Kiedyś można było bez problemu dodawać. Od kilku miesięcy ktoś zwiększył wagę analizowania oferty pod względem głównego zdjęcia i inny EAN już nie ma znaczenia.
Dlatego prosiłem wiele razy o zmniejszenie rygoru lub dodanie nowego parametru jak np. "marka samochodu" wówczas ten parametr będzie zawsze inny.
Ale zero reakcji, tylko dziecinne odpowiedzi.
@Autozaslony wyjaśniłam to wszystko w konsultacji, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
Dzięki 🙂
@Autozaslony wracam z odpowiedzią. W Twoim przypadku zmieniliśmy ustawienia, aby w mniejszym stopniu opierały się na zdjęciach w ofertach. Mam nadzieję, że to rozwiąże problem.
Dziękuję, mam nadzieję, że faktycznie będzie teraz dobrze.
Wytłumacz mi proszę tylko jedną rzecz, dlaczego mimo wcześniejszych kilku zgłoszeń nikt tego wcześniej nie zrobił?
Kto pracuje u Was w tym dziale, że ma gdzieś zgłoszenia sprzedawców, dopiero jak Wy zareagujecie to coś z tym zrobili.
Od kilki miesięcy z tym walczę a Tobie to zajęło 2 dni.