Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Coś właśnie allegro zmieniło w nadaj z allegro
pojawił się pasek
typu
Zamawianie przesyłki
Wybór przesyłek
Zamawianie podjazdu
Podsumowanie
przeleciałem przez opcje wpisałem rozmiary
pojawiło się podsumowanie
i kompletnie nie widzę jak wydrukować etykiety
wysyłkowe
Kurier wieczór: to przesyłki DPD, które zostały nadane na umowie własnej i nie wyświetlają się poprawnie. Znamy przyczynę, proszę o cierpliwość.
Drukowanie etykiet: w zakładce Zamówione przesyłki są trzy opcje drukowania:
Kwestia etykiet A6: dla jakiego przewoźnika, pomimo ustawienia A6, pobierają się etykiety A4?
ZAMÓWIENIA- SZCZEGÓŁY-DRUKUJ ETYKIETĘ: przykro mi, ale w tym miejscu akurat niczego nie zmienialiśmy i tam generuje się tylko pdf z etykietą.
Rozumiem, że "Kurier wieczór" to tylko błąd nazwy a nie jakieś dodatkowe opłaty?
Ustawienia mamy A6 pdf dla "Kurier wieczór" czyli DPD po zaznaczeniu np. 2 szt jest tylko A4. Żeby mieć na etykieciarkę trzeba drukować każdą pojedynczo.
Tak, spokojnie, tylko nazwa metody wyświetla się błędnie, paczka została poprawnie zamówiona jako DPD.
Dziękuję za informację o A6 - działamy 🙂
@humi_pl dopytam jeszcze:
Sprawdziłam:
a jeszcze szybkie pytanie: jak wejść do tego formularza Wysyłam z Allegro?
w skróconym menu nie widzę i w zakładce Sprzedaż też nie...
Zamówienia - Nadaj przesyłkę
chodziło o wejście żeby wydrukować etykiety już zamówionym paczek ale już znalazłem... cały problem jest z tego, że ktoś wpadł na "genialny" pomysł odwrócenia kolejności drukowania etykiet i zamawiania podjazdu... ot i cała tajemnica kolejnego usprawnienia Allegro 😉
Nie każdy potrzebuje zamawiać podjazd, dlatego może pobrać etykiety i wyjść z procesu.
ale poprzedni system był zły czy jak... bo nie rozumiem: nie potrzebował podjazdu to nie korzystał z tej opcji i po co to zmieniać?
Czyli dobrze rozumiem że jak nie chcę zamawiać podjazdu do po wydruku etykiety nie muszę już nic robić, tylko zanieść paczkę do punktu?
Proces zamawiania składa się z czterech kroków:
Jeżeli teraz nie zamówimy podjazdu kuriera to nadal będziemy obciążani przez Allegro dodatkową opłatą za podjazd w przypadku ilości paczek DPD mniejszej niż cztery ?
Nie odpowiadam za kwestię rozliczeń, ale jeśli nie zamawiacie podjazdu, to nie ma opłaty za podjazd.
W zakładce Zamówione przesyłki można zamawiać teraz podjazdy grupowo (dla max. 100 przesyłek jednocześnie), co powinno ułatwić kwestię liczby paczek per podjazd.
Niestety na Allegro pomimo, że nie zamawiamy podjazdu DPD to każdorazowo za niego płacimy gdy paczek jest mniej niż cztery.
Poproszę numer przykładowej przesyłki, za którą jest takie obciążenie, sprawdzę kwestię zamówienia podjazdu.
Sprawdziła Pani kwestię zamówienia podjazdu? Numer zamówienia: eae5b901-34fc-11ed-98bf-db4a1639998d
Nie mogę znleźć informacji na ten temat.
Przesyłka o numerze 0000391562616W nie została nadana w Wysyłam z Allegro, wobec czego nie jestem w stanie sprawdzić, czy został do niej zamówiony podjazd, za który nastąpiło obciążenie.
Nigdy nie zamawialiśmy podjazdu kuriera DPD po paczki z Allegro. Kurier odbiera je przy okazji odbioru paczek z naszego sklepu. Odbiór mamy bezpłatny zgodnie z umową z DPD. Pomimo tego jesteśmy obciążani przez Allegro co zgodnie z tym co Pani napisała wcześniej nie powinno mieć miejsca: "Nie odpowiadam za kwestię rozliczeń, ale jeśli nie zamawiacie podjazdu, to nie ma opłaty za podjazd. "
W tej sytuacji proszę skontaktować się z nami przez tę stronę: https://allegro.pl/pomoc/kontakt - prawdopodobnie będzie konieczne złożenie reklamacji. Ja niestety nie mogę w tej sprawie pomóc.