Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, mam problem z nadaniem paczki kurierem pocztex.
Podczas generowania etykiety wysyłam z allegro wyskakuje błąd - Pole "Dane odbiorcy" zawiera błędne dane: Wybrana metoda dostawy wymaga podania polskiego telefonu komórkowego odbiorcy.
Jednak w danych odbiorcy wprowadzony jest polski numer telefonu.
proszę o informację, co z tym można zrobić.
Może jest problem z prefiksem?
Podaj numer zamówienia
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Próbowałem wszystkie konfiguracje.
nr zamówienia 1954e481-ff82-11ef-8d58-5bb60fc90489
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Próbowałem z rana. Niestety nadal nie pozwala wygenerować etykiety.
Paczka pod adres czy z odbiorem w punkcie?
W pierwszym przypadku nr telefonu jest zbędny. W drugim niestety wymagany jest polski nr komórkowy (9 cyfr).
Allegro kurier pocztex pod adres. pole numer telefonu jest wymagane. System nie pozwala pozostawić pustego. 9 cyfrowy numer telefonu pokazuje jako nieprawidłowy wskazując, żeby wpisać polski numer telefonu.
Jakie są pierwsze 3 cyfry numeru? Sądzę że po prefixie system rozpoznaje czy numer jest polski czy nie...
@VolpeTeamShop To musi być jakiś błąd. Dla usługi Kurier Pocztex na adres można wpisać dowolny numer, również stacjonarny czy zagraniczny
W jaki sposób nadajesz? Wysyłam z Allegro, czy Elektroniczny Nadawca Poczty P.? Próbowałeś wklepać dane ręcznie?
paczki nadajemy poprzez - wysyłam z allegro.
początek numeru to 825.
@VolpeTeamShop @TechartGSM @pecela @Client:44052296 Hmm, czyżby Allegro wprowadziło od dawna oczekiwaną walidację numerów? Szkoda tylko, że wymaga ich tam, gdzie nie są potrzebne 😋
Faktycznie, na 825 nie zaczynają się numery komórkowe
82 to strefa numeracyjna Chełm.
E-nadawca nie wymaga nr telefonu komórkowego w przypadku przesyłek pod adres. WzA łączy z e-nadawcą po api do generowania etykiety. Jeżeli masz konto na e-nadawcy, to spróbuj bezpośrednio wygenerować etykietę, nie powinno być problemu z nr telefonu (są dwa pola, nr telefonu komórkowego i nr telefonu).
Niestety nie udało się rozwiązać problemu. Możliwym było wpisanie tylko polskiego numeru komórkowego. Numery stacjonarne i zagraniczne nie przechodziły. Uzyskaliśmy od kupującego inny numer telefony, wprowadzono i wszystko poszło.
Dziękuję za zaangażowanie w próbie rozwiązania problemu.