Czy gdzieś można zgłosić bezczelne zachowanie konsultantów?
Usunęliście mi aukcję za "nieprawidłowe powiązanie", bo jakaś pseudo firma ukradła zdjęcia producenta, usunęła logo z opakowania i wystawiła przedmiot jako własna marka. Dostałam ujemne punkty za łamanie regulaminu a podczas rozmowy z konsultantem [edytowano] na czacie nie dostałam odpowiedzi na żadne z moich pytań, między innymi:
- dlaczego nic nie zrobili z aukcjami, na których są kradzione zdjęcia
- czy ja też mogę ukraść zdjęcia dowolnej marki, usunąć logo i wstawić jako swoje
Konsultant kilka razy wkleił tę samą regułkę kopiuj-wklej, po czym stwierdził, że się powtarzam i zakończył czat.
@eszpe03 Jeśli masz jakiekolwiek zastrzeżenia, co do obsługi, możesz wskazać swoje uwagi oraz roszczenia w wiadomości mailowej, korzystając z formularza kontaktowego.
A jeśli mam zastrzeżenia co do tego, że pewne firmy mogą robić co chcą i nie obowiązuje ich regulamin, to gdzie mam zgłosić?
@eszpe03 Ta kwestia wykracza poza zakres moich obowiązków, ponieważ nie dotyczy Allegro. Wskazałam Ci już, gdzie i w jaki sposób możesz złożyć reklamację do nas.
A czego dotyczy, jeśli nie Allegro?
Dotyczy aukcji na allegro i ostrzeżenia na allegro.
Ktoś ukradł zdjęcia produktu danej marki, wymazał z nich logo i wystawił jako produkt swojej marki pod fałszywym EANem. Czy ja mogę zrobić to samo? Czy może ja wtedy będę mieć zawieszone konto za łamanie regulaminu? Proszę o jednoznaczną odpowiedź 🙂
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Proszę nie zmieniać treści moich postów.
@eszpe03 Już Ci wskazałam, że reklamacje dotyczące serwisu Allegro możesz kierować przez formularz kontaktowy. Jakich jeszcze informacji ode mnie oczekujesz w tym temacie?
Napisałam, jakich informacji oczekuję.
Ktoś ukradł zdjęcia produktu danej marki, wymazał z nich logo i wystawił jako produkt swojej marki pod fałszywym EANem. Czy ja mogę zrobić to samo? Czy może ja wtedy będę mieć zawieszone konto za łamanie regulaminu? Proszę o jednoznaczną odpowiedź
Reklamację na działanie konsultanta mam skierować do niego? Łamanie regulaminu już zgłosiłam kilka dni temu i NIKT się tym nie zajął. Wobec tego, może ja się nie znam i tak działania są zgodne z regulaminem?
@eszpe03 Zapewniam Cię że reklamację obsłuży inny doradca.
Gdzie skierowałeś zgłoszenie odnośnie kradzieży zdjęć? Nie widzę takiego zgłoszenia na koncie, z którego piszesz. Będę wdzięczna za wskazanie numeru sprawy.
Dlaczego miałoby być takie zgłoszenie powiązane z jakimkolwiek kontem, skoro rzekomo doradcy takich zgłoszeń nie przyjmują? W tej sprawie mnie też okłamał?
Zgłoszenie zostało wysłane na program.wop@allegro.pl
Konsultant kilka razy wkleił tę samą regułkę kopiuj-wklej, po czym stwierdził, że się powtarzam i zakończył czat.
Twój problem przekroczył zakres gotowców przygotowanych przez allegro 🙂
Nikt się tą sprawą nie zajmie. Konsultanci twierdzą, że to sprawa dla tego całego wop, a wop, że to sprawa dla konsultantów. Dziwnym trafem usunięciem moich aukcji zajęli się w mgnieniu oka.
Czy mam to uznać za jasny komunikat, że można w ten sposób wykorzystywać cudze zdjęcia? Proszę się ustosunkować do mojego pytania.
Dlaczego oznaczyłaś swój post jako rozwiązanie problemu, jeśli go nie rozwiązałaś?
@eszpe03 abyśmy mogli się odnieść do Twojej sprawy i skonsultować ją z zespołem WOP, podaj mi proszę numer oferty, o którą chodzi lub adres mailowy, z którego przesłałaś swoje zgłoszenie.
Gdzie mam ci to wysłać? Nie ma tu opcji wiadomości priv.
@eszpe03 Tutaj, czy numer oferty to jakaś tajemnica?
W normalnym przypadku może i nie, ale w przypadku firmy tak chronionej przez Allegro może być to różnie odebrane 😉
Zastanawia mnie, skąd się bierze to uprzywilejowanie. Inna firma ma 1/3 miniaturek niezgodnych z regulaminem (nie są na białym tle, tylko pełne zdjęcia lifestylowe). Zgłaszam je od kilku dni i też zero reakcji. 😉
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Nadal czekam na odpowiedź, czy mogę robić tak, jak wspomniany przeze mnie sprzedawca, czyli: wykupić swój EAN-> brać zdjęcia od innych marek i wymazywać z nich logo-> na tej podstawie tworzyć swój produkt w produktyzacji i tak sprzedawać produkty marki, od której wzięłam zdjęcia pod wymyśloną przez siebie nazwą?
@eszpe03 Bez wspomnianych przez Olę danych, nie jesteśmy w stanie wyjaśnić tej kwestii. Jeśli nie chcesz podawać tutaj danych, możesz przesłać je przez formularz kontaktowy.
Jakich jeszcze danych potrzebujesz do odpowiedzi na to pytanie?
czy mogę wykupić swój EAN, następnie brać zdjęcia od innych marek i wymazywać z nich logo i na tej podstawie tworzyć swój produkt w produktyzacji i tak sprzedawać produkty marki, od której wzięłam zdjęcia pod wymyśloną przez siebie nazwą?
I przestań mnie odsyłać do formularza, bo doskonale wiesz, że tam jedyne na co można liczyć to na kopiuj-wklej ciągle te same formułki, a domaganie się konkretnej odpowiedzi skutkuje zakończeniem czatu przez konsultanta.