anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup zgłoszony zwrot(K) - Inpost (bez smart) - przesyłka przygotowana.

DROGERIE24_pl
#11 Animator#

Mam dziwną sytuację z tym zamówieniem co z nim zrobić?

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

98ea20d0-156b-11f0-a2fc-b52b30e99b3a

Kupujący zamówił opłacił oraz skorzystał z płatnej wysyłki Inpost paczkopunkt za 11,49zł

Ja przygotowałem Etykietę,  przygotowałem towar do pakowania, zamówiłem podjazd po paczkę.

Podczas pakowania przesyłek, KUPUJĄCY zgłosił ZWROT.

W tym momencie paczki już nie pakowałem i nie wysyłałem bo i po co? 
Tylko pytania:
1. Co z terminem wysyłki będzie liczyła się do średniej (nigdy jej nie wyślę)
2. Co dalej w takiej sytuacji żeby nie ponosić żadnych kosztów oraz jaką kwotę zwrócić Kupującemu?
 2a.Czy pomniejszoną o koszt transportu -11,49zł - etykieta przygotowana i opłacona więc poniosłem koszt ten wysyłki.
 2b.Czy może zwrócić całość pieniędzy towar + wysyłka? A allegro odda mi za tą wysyłkę i prowizję?
3. A może wysłać towar i martwić się potem jak klient po prostu nie odbierze paczki, albo ją zwróci. Tylko jakie ja wtedy poniosę bezsensowne koszty?
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg#

@DROGERIE24_pl zwróć całą wpłatę i wystąp o zwrot prowizji. Zwrot prowizji sprawia, że zamówienie nie jest brane do statystyk jakości.

Do InPost wystąp o zwrot pieniędzy za niewykorzystana etykietę.

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#11 Animator#

Czy takie wyjście jest normalnym i regularnym zabiegiem w takich okolicznościach??

Nawet nie wiedziałem że można wystąpić o zwrot pieniędzy za niewykorzystana etykietę, czy są jakieś warunki czy z automatu zwracają środki?

Gdzie złożyć taki wniosek w Inpoście?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@DROGERIE24_pl przy zwrocie pieniędzy zwrot prowizji może nastąpić albo na żądanie albo automatycznie.

Do inpost napisz przez formularz 

oznacz moderatorów