anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup/ zwrot i ponowny zakup tego samego i ponowny zwrot

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

Mam taką sytuację sprzedaję pewien przedmiot, który składa się z 15 szt (1 kpl.), Kupujący zakupił 4 kpl., uzyskał prawo do darmowej wysyłki w smart (przy jednym kpl. nie miałby darmowej wysyłki), po czym odsyła 3 kpl., ale przypadkowo dodał do zwrotu więcej o 3 szt. z czwartego kpl. - powód zwrotu "zakup przez pomyłkę".
Potem zakupił znowu 4 kpl., żeby była darmowa wysyłka i mówi mi, żebym zapakował w tej przesyłce te omyłkowo 3 sztuki, które do mnie zwrócił, że pomylił się i zapakował za dużo do zwrotu. I jasno stwierdził, że jak otrzyma przesyłkę, to mi znowu odeśle zakupione 4 kpl. (4 x po 15 szt.), zachowując sobie to, co nieopatrznie mi zwrócił i twierdzi, no bo w ten sposób będzie miał darmową wysyłkę... Szczerze powiem, że ręce opadają.
Mam pytanie do moderatorów, jak widzicie takie działanie, bo dla mnie to jest co najmniej niedorzeczne?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ComfortArt nie poradzisz , zrobisz na przekór to zerwiesz negatywa

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@ComfortArt Allegro pozwala na baaardzo wiele jeżeli chodzi o Smart, ale jak dobrze kojarzę - nie na wszystko. Jak dobrze pamiętam z jakiejś zamierzchłej konwersacji z serwisem, na to by darmowo coś przesłać przy okazji zamówienia, nie pozwalają. Mylę się moddersi?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

Rozmawiałem z Kupującym i on chciał, żeby my wysłać 4 kpl.  ponownie z darmową wysyłką i odesłałby mi całość bez tych 3 szt, które wcześniej przypadkowo dodał do zwrotu. Po wyjaśnieniach, zgodził się zrezygnować z tego zakupu i zamówić dodatkowy jeden kpl. już miniprzesyłką i opłacić koszty wysyłki. Mam nadzieję, że to załatwi sprawę, ale zastanawia mnie dlaczego Allegro nie pobiera np. od Kupującego jakiejś dodatkowej kwoty za niepełny zwrot. Jako Sprzedający musimy pisać protokół, rozliczać, są to dodatkowe koszty, a niektórzy Kupujący nadużywają właśnie tej luki.

oznacz moderatorów