@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czy jest możliwe by stworzyć jasne i przejrzyste zasady dotyczące tworzenia miniatur albo wręcz udostępnić online narzędzie, które pozwoli na wgranie miniatury i sprawdzenie czy jest zgodna z zasadami ?
Brałem ostatnio udział w webinarze "Pytasz i wiesz: oferta zgodna z regulaminem - co warto wiedzieć o zasadach dotyczących wystawiania" i tam się dowiedziałem, że jest dopuszczalna aranżacja z modelem i wizualizacja przeznaczenia produktu (np. płyn do czyszczenia piekarników to można piekarnik).
Zrobiłem miniaturę zgodnie z zaleceniami i wysłałem do Allegro aby potwierdzili że jest ok. I co ? I odpowiedź :
"Zweryfikowałem sprawę i zdjęcie zamieszczone w załączniku nie będzie prawidłowo jako zdjęcie główne. Co do zasady przedmiot może być pokazany w kontekście zastosowania czy aranżacji (np. firanka na oknie) jednak Państwa grafika nie jest zgodna z zasadami ofert. Nie może być tam widocznego Pana i urządzenia, do którego dedykowany jest produkt."
Sprzedaję filtry do rekuperatorów - białe na białym tle, nudne jak flaki z olejem, do tego modele rekuperatorów potrafią różnić się jedną literką w całej długiej nazwie za to znacznie wyglądem - mogę uniknąć wielu zwrotów jak ktoś spojrzy i zobaczy że to nie jego urządzenie.
Nie chcę natomiast wrzucać miniatur, które będą zamykać oferty bo cały czas jest sprzedaż. Jak to rozwiązać ?
@Filtrant Czy możesz mi podać numer wspomnianego zgłoszenia? Na koncie, z którego piszesz, nie widzę takiej korespondencji.
zgłoszenie nr "60604527" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0jLfRF:ref ]
@Filtrant Dziękuję. Przykro mi, ale tutaj nie mam nic więcej do dodania, niż to, co już wyjaśnił doradca w korespondencji mailowej. Możesz dodać zdjęcie z swoim produktem w aranżacji z innym przedmiotem, który współgra z oferowanym towarem. Zdjęcie mężczyzny jest tutaj niepotrzebne - nie jest to oferta odzieży bhp, itp. Jeśli masz więcej pytań lub chcesz przekazać kolejne zdjęcie do weryfikacji, proszę, skieruj je w kontynuacji zgłoszenia mailowego. Dzięki temu sprawa trafi bezpośrednio do zespołu wyspecjalizowanego w tym obszarze.
Czy ta oferta reklamuje odzież bhp ?
albo ta blezery damskie :
albo ta lakier do paznokci lub wybielacz zębów :
To w takim razie po co dedykowani eksperci Akademii Allegro tworzą szkolenia, na których wprost jesteśmy zachęcani do uatrakcyjnienia oferty przez wykorzystanie zdjęć modeli skoro wyspecjalizowane zespoły potem to odrzucają ??
@Filtrant Przepraszam, że czekałeś na odpowiedź. Konsultuję to z zespołem odpowiedzialnym za ten obszar. Wrócę tutaj z odpowiedzią.
@Filtrant Wracam z odpowiedzią. Na zdjęciu problem nie stanowi sam model, a to że posiada on logo firmy na plakietce. Taka opcja jest dostępna tylko po zakupie abonamentu eksperckiego. Zachęcam do zapoznania się z artykułem na temat dostępnych opcji abonamentu oraz związanych z nimi korzyściami.
To ciekawa opinia. Dostałem również odpowiedź przekazaną od Julii, która prowadziła webinar odnośnie zasad zgodności z regulaminem i odpowiedź ta brzmi :
"niestety został Pan wprowadzony w błąd przez konsultanta - widziałam Pana miniaturę dodaną w zgłoszeniu i jest prawidłowa. Bardzo przepraszam za tę sytuację"
To czyja opinia jest nadrzędna w tym procesie ? Zespołu odpowiedzialnego, losowego konsultanta, algorytmu czy eksperta ?
Proszę zrozumieć, ja nie chcę robić burzy tylko chcę mieć jedno miejsce gdzie mogę wiarygodnie sprawdzić i w spokoju tworzyć atrakcyjne oferty.
Pozdrawiam,
Paweł
@Filtrant Nie wiem, jak wyglądała Twoja korespondencja z osobą prowadzącą webinar, ale obie mamy racje. Miniaturka jest jak najbardziej prawidłowa, problem stanowi logo Twojej firmy. Jak już wspomniałam, taka opcja jest dostępna tylko po zakupie abonamuentu eksperckiego. Być może Julia nie wiedziała, że napis na plakietce modela to logo.