anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zgłoszenie naruszenia zasad

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry. Posiadam namiary na konto nieuczciwego sprzedawcy który ma około 20 tysięcy produktów z czego większość to duble (inne zdjęcie - ten sam ean , takie same zdjęcia inny ean - SKU i produkt każdorazowo ten sam).

Wysyłam naruszenie zasad przez formularz i nic się nie dzieje. Sprzedawca ten zabiera spora część rynku nieuczciwie konkurując i łamiąc regulamin allegro.

Chciałbym by allegro to zweryfikowało ale nie otrzymuje odpowiedzi na zgłoszenie naruszenia zasad oraz nie mam jak monitorować czy moja praca nie idzie do śmietnika. 

Co można zrobić w tej sprawie? Mógłbym poświecić więcej czasu i na bieżąco wysyłać dziennie po x-dziesiąt linków/numerów ofert ale jak do tej pory moja próba wysłania paru sztuk takich ofert stoi w miejscu. Czy istnieje jakiś mechanizm za pomocą którego mogę walczyć z nieuczciwa konkurencją?

A może to kwestia, że ten jeden dany sprzedawca ma pozwolenie na wielokrotnie dublowane oferty tego samego produktu (jedna z ofert na jego koncie jest zdublowana nawet 9 razy)?

Jak uzyskać odpowiedź na pytanie dlaczego nie ma podejmowania działań w jego kierunku mimo jednoznacznego łamania regulaminu?

Sprawa jest o tyle duża i poważna, że nie powinna moim zdaniem być potraktowana przez automat tylko wasz konkretny człowiek intencjonalnie powinien przyjrzeć się temu kontu gdyż do zgłaszania wszystkich jego przypadków dubli musiał bym zatrudnić dodatkowa osobę na rok... Co oczywiście mógłbym zrobić, gdybym tylko miał pewność, że podejmowane są jakieś kroki...

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

Client:145290392
#9 Pomysłodawca

Dla allegro liczy się zysk a regulamin to w dużym stopniu fikcja nieegzekwowalna w praktyce za wyjątkiem sytuacji gdzie chodzi o interes allegro by go egzekwować.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mercedes-Silesia abym mogła przekazać sprawę do weryfikacji niezbędne są szczegółowe dane - login sprzedającego oraz przykładowe linki do ofert.
Zapewniam Cię również, że wszystkie oferty zgłoszone przez zakładkę "Zgłoś naruszenie" są weryfikowane i jeśli mamy podstawy - podejmujemy działania.

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Ja dobrze wiem jak wy podejmujecie działania. Tempo ślimacze, skuteczność nieduża. 

oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Prosił bym o informacje jakim kanałem kontaktu to przekazać tak by otrzymać jakakolwiek odpowiedź, nie chce robić publicznej nagonki na tego sprzedawcę bo być może po ostrzeżeniu zdecyduje się sam pousuwać zdublowane oferty. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Spróbuj na e-mail a jak nie to listownie.

oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Proszę o odpowiedź moderację.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mercedes-Silesia prześlij wiadomość na adres spolecznosc@allegro.com w treści umieszczając link do tego wątku. Przekażę informacje w odpowiednie ręce. 

Basia
oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mercedes-Silesia dziękuję za przesłanie szczegółów - przekazałam informacje do weryfikacji. 

Basia
oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

W porządku. Bardzo dziękuję za zainteresowanie się sprawą. Czekam na informacje 🙂

oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry. Czy wiadomo na jakim etapie jest postępowanie?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Mercedes-Silesia! O podjętych przez nas działaniach informujemy jedynie właściciela konta, którego to dotyczy. Dlatego nie wrócimy już tutaj z informacją o tym, jakie dokładnie działania zdecydowaliśmy się podjąć względem zgłoszonego konta sprzedającego.  

Sandra
oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Ale naruszenie dalej istnieje, nic się nie zmieniło. Jak mogę konkurować z kimś kto ma większe przywileje ode mnie? Sprawa nie jest w ogóle skomplikowana i jednoznacznie widać, że regulamin jest łamany...

oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Czy istnieje możliwość zgłoszenia tego w wyższej instancji? Prosił bym o kontakt do kogoś gdzie mogę zgłosić zespół odpowiedzialny za weryfikowanie łamań regulaminu, być może ten zespół lekceważy swoją pracę bez wiedzy przełożonych.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Mercedes-Silesia wszystkich obowiązuje ten sam regulamin i żaden z użytkowników nie ma większych przywilejów. Wątpliwości w sprawie wykonywania obowiązków naszych pracowników, możesz zgłosić przez ten formularz. Zgłoszenie zostanie wtedy skierowane do odpowiednich osób.

Sandra
oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Widzę, że dwie oferty z 11 zdublowanych zostało usunięte... zostało jeszcze 9 dla jednego produktu o którym informację wam wysłałem. Poza tym nieuczciwy użytkownik o którym wspomniałem ma jeszcze niemal 10tysiecy ofert zdublowanych. Jestem bezsilny wobec tak dużej skali naruszeń i wobec tego, że nie podejmujecie żadnych kroków.

oznacz moderatorów

Mercedes-Silesia
#9 Pomysłodawca

Czy coś się dzieje w mojej sprawie? Na bieżąco, codziennie podsyłam kilka ofert formularzem zgłoszenia. Naruszenia nieuczciwego sprzedawcy nie tylko ogranicza konkurencyjność ale i masowo psuje katalog produktów w którym coraz ciężej się odnaleźć  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów