anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana czasu wysyłki bez przerwy źle działa

petinek_pl
#14 Krzewiciel

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czas wysyłki mam ustwiony do 12.00 tego samego dnia.
Przed południem we wtorek zmieniłam czas wysyłki na 2 dni. Popołudniu o godz. 15.08 klient złożył zamówienie , wpadło z informacją że termin wysyłki jest 1 dzien (wysyłka w środę, a powinna być już w czwartek). W efekcie widnieje jako opóźniona.
Z kolei zamówienia które wpadły w środę przed południem powpadały z informacją że termin wysyłki to piątek..a przecież powinien być to czwartek skoro mam ustawione składanie zamówień do 12.00 to przed tą godziną 2 dni wypadają w czwartek.
Od kąd mam na allegro sklep a to już parę lat, za każdym razem gdy zmieniam czas wysyłki ZAWSZE to źle działa, ZAWSZE mam potem problem z nieterminowymi wysyłkami lub przed czasem, bo wasz algorytm zawsze to źle wylicza!

I nie wiem tez po co ta opcja wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja, o tym też się zapomina i potem pokazuje klientom że paczki zostana wyslane przed czasem nie rozumiem po co w ogole ta opcja, tylko wprowadza błędy w ofertach, chyba oczywiste ze nikt nie chce aby pokazywalo inny czas wysylki niz realny..

Ale przede wszystkim ustawienia czasu wysyłki działają od samego początku źle. Jeszcze nigdy nie było tak,żebym ustawiła inny czas wysyłki niż obecny i zamówienia wpadały z poprawnie wyliczonym czasem. Zgłaszałam to już wielokrotnie ale nikt się nie chce tym zając. To już nie wiem co mam robić jeśli chcę zmienić czas wysyłki np. na 3 dni żeby zamówienia wpadały z czasem wysyłki za 3 dni.. specjalnie od wielu miesięcy nie wysyłam paczek przed deklarowanym czasem żeby system przez to nie ustawiał sugerowanej wysyłki a i tak to zrobił..i dzisiaj musiałam znowu nadać paczki przed czasem przez wasze błędy i to znowu zaburzy algorytmy. W maju znowu będę musiała zmienić czas wysyłki i znowu będzie to samo..wszystkie zamówienia będą wpadać przed albo po czasie..

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@petinek_pl Czy chodzi Ci o informację, która pojawia się po wprowadzeniu zmiany w polu "czas na wysyłkę"? Jeśli tak, jest to jedynie sugestia, którą widzisz tylko Ty. Ta podpowiedź ma pomóc w wysyłce towaru w takim terminie, by dotarł do klienta w czasie wskazanym w ofercie. 

Jeżeli chodzi Ci o przewidywany czas dostawy, wprowadzenie zmiany deklaracji nadania nie będzie miało natychmiastowego wpływu na algorytm, który działa w oparciu o dane gromadzone przez ostatnie 90 dni. 

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów