Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zauważyłem zmianę znaków na aż 75 z 45 w tytule.
Jak algorytm na to się zapatruje? Mamy "spamować" maksymalną ilością znaków, aby pokrewne słowa zostały użyte w aukcji? Aukcje z maksymalnym wykorzystaniem słów będą lepiej się wybijać?
Ps. natomiast starych aukcji pewnie nie da się zmienić, mimo że modyfikacja została teraz wprowadzona?
Można by powiedzieć w końcu. Czasami chcę wyszukać czegoś konkretnego i wiem, że nie mogę się zanadto rozpisać, bo sprzedawcy mają BARDZO MOCNO ograniczoną ilość znaków w tytule. Te 75 znaków to i tak wg mnie za mało, ale może dobre i to teraz :). Wszędzie indziej jest tych znaków dużo więcej. I nie masz "spamować" słowami, które się nie tyczą twojego konkretnego przedmiotu, ale na pewno możesz znaleźć dla niego kilka innych istotnych szczegółów, które po prostu się nie zmieściły w 45 znakach, a zmieścić się nie mogły.
No i właśnie powinna być wprowadzona akcja, w której można zmienić nazwy już istniejących z historią sprzedażową aukcji, może chociaż ograniczona czasowo?
Dokładnie - jak są takie zmiany to powinna być chociaż chwilowa szansa na edytowanie nazw aukcji, czy to zostanie wprowadzone?
@KailaArt świetne info! Przy edycji widzę, ze trwającą ofertę można zmienić. Oczywiście z ograniczeniem zapewne takim, że jak była oferta/sprzedaż, to nie.
Jest jeszcze lepsza informacja po tej zmianie - znaki specjalne poprawili. Użycie znaku "&" nie zjada już 4 czy 5 znaków, ale liczony jest jako jeden. Brawo Allegro!
P.S.
Do tej pory w tytule było 50 znaków.
Skoro wprowadzona została modyfikacja, to aukcje powinny mieć możliwość zmienić nazwy - nawet te co mają sprzedaż, na chwilowy okres.
To się spytajmy:
Czy będzie wprowadzona akcja zmiany tytułów w ofertach już wystawionych (które się chociaż jedne raz w historii sprzedały)? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Moliland na odpowiedź pewnie poczekamy, bo o tak istotnej zmianie, jak ilość znaków w tytule oferty, cisza jest w zakładkach "Dla sprzedających" czy też "Aktualności". 😎
W 2018, jak zmieniały się zasady tytułów ofert, wprowadzili taką możliwość - https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/do-konca-tygodnia-mozecie-zmieniac-tytuly-ofert-ze-sprzedaza-KM...
Tu, mamy przecież taką samą sytuację.
W pomocy dalej jest mowa o limicie 50 znaków: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/opis-oferty/jak-utworzyc-dobry-tytul-oferty-WEDKYqakaUB
Zaraz usłyszymy, że zmianę wprowadzono przez pomyłkę i przytną utworzone tytuły 75-znakowe do limitu 50. 😛
@Moliland jaką dokładnie akcję masz na myśli? Po stronie Allegro na pewno nie mamy tego w planach. Natomiast samą zmianę potwierdzam, w aktualnościach jest już także news na ten temat.
@_HolaOla_ to mała prośba, uprzątnijcie b...ałagan z zakładkami i zostawcie jedną z aktualnościami i ważnymi zmianami lub też dawajcie info na każdej ze stron. 😡
Bo ani tutaj https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/aktualnosci
ani tutaj https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/aktualnosci nie ma stosownej informacji. 3 strony, gdzie umieszczane są istotne informacje, to lekka przesada...
@medalik_2009 pracujemy nad tym, aby stworzyć dla Was jedno miejsce z najważniejszymi informacjami, ale prace nad tym jeszcze trwają. Natomiast w drugim przypadku to rzeczywiście nie działa tak jak powinno, więc wyjaśnię tę kwestię.
Czyli nie będzie czasowo ograniczonej możliwości zmian tytułów? To tak jakbyście wprowadzili nową dostawę, ale tylko do nowych aukcji. Jaki to ma sens?
@KailaArt skonsultuję tę kwestię z zespołem i wrócę tutaj do Was z odpowiedzią.
Czekam na pozytywne rozpatrzenie. Chętnie zmienię tytuły na większą ilość, skoro została wprowadzona taka modyfikacja.
Zmiana tytułu oferty z 50 na 75 znaków - chciało by się rzec "wreszcie!".
Niestety nie można zmienić tytułów tych ofert, w których jest już sprzedaż. Zestawienie "mój asortyment" pokazuje tylko sprzedaż z ostatnich 30 dni.
W jaki sposób zatem zidentyfikować te oferty, w których można dokonać edycji tytułu?
@atechnik_sklep nie mamy narzędzia, które wyszuka i zidentyfikuje takie oferty. Możesz edytować oferty, w których nie doszło do sprzedaży, więc to jedyny sposób na sprawdzenie gdzie możesz wprowadzić takie zmiany w swoich aktywnych ofertach.
Sprawa miała byś skonsultowana podobno z zespołem na czasową możlwość edycji starych ofert... @HolaOla
Podałem już przykład. To tak jakbyście wprowadzili nową dostawę, ale tylko do nowych aukcji. Jaki to ma sens?
Jakieś informacje na temat zmiany tytułów już istniejących aukcji?
Czy udało się pozytywnie rozpatrzeć prośby użytkowników?
@KailaArt niestety jeszcze nie mam decyzji, ale sprawdzamy jeszcze jakie rozwiązanie możemy Wam zaproponować, więc poproszę Was jeszcze o cierpliwość.
Ok, dzięki.