anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiany w wyświetlaniu uzasadnień dla ocen sprzedaży

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Niedawno wprowadziliśmy zmiany w wyświetlaniu uzasadnień dla ocen sprzedaży i wszystkie powody, które mieli do wyboru kupujący, prezentowaliśmy zarówno sprzedającym jak i klientom. Wyświetlaliśmy je:

• w zakładce Otrzymane oceny,
  • na liście ocen – kupujący mogli do niej przejść, gdy w sekcji “O sprzedającym” kliknęli wszystkie oceny i komentarze.

Otrzymaliśmy jednak wiele głosów, że nie jest to optymalne rozwiązanie, szczególnie jeśli chodzi o kafelek “Podejrzewam, że produkt jest nieoryginalny”, dlatego dokładnie przeanalizowaliśmy ten temat i od dziś nie będziemy wyświetlać go na liście ocen. Zmiana dotyczy wszystkich ocen – zarówno tych wystawionych, jak i tych, które klienci dopiero przyznają. To konkretne uzasadnienie będziemy pokazywać wyłącznie w zakładce Otrzymane oceny, czyli będzie ono widoczne tylko dla sprzedawcy, a pozostali kupujący w ogóle go nie zobaczą. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kostas11
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje, bo nie zaglądam w oceny 😞 ale słusznie bo żeby zarzucać sprzedawcy że ma nieoryginalne produktu, trzeba by mieć pewność bo inaczej to kłamstwo, wprowadzanie w błąd i straty dla sprzedawcy 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@kostas11  dam Ci za to "wpunkta". Też nie wiedziałem, ale to było jak czerwona flaga na byka..

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@pinsplash @kostas11 oficjalny sklep allegro zarobił ostatnio niezłą garść ocen - “Podejrzewam, że produkt jest nieoryginalny”

stąd działania

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

mnie ciekawi inny aspekt - oceny narzucane gotowcami miały być wg serwisu niewidoczne dla

postronnych (miał mieć do nich dostęp tylko sprzedawca), a teraz widzą je wszyscy

Jest to ewidentne złamanie regulaminu allegro i polskich przepisów - serwis pokazuje informacje niejawne - to tak jakby ujawnić powszechnie treść dyskusji

oznacz moderatorów