anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmieniona nazwa ogłoszenia przez katalog allegro

emkawroc
#3 Debiutant#

Dzień dobry,
Mam następujący problem z zamówieniem. Sprzedaję jako sklep wyposażenie taktyczne, w tym apteczki w dwóch konfiguracjach, jako dwie osobne aukcje (z wyposażeniem i bez wyposażenia). Różnica w cenie jest znaczna (265 i 829 pln). Allegro błędnie powiązało oba te produkty z jednym katalogiem, co spowodowało zmianę nazwy ogłoszenia apteczki bez wyposażenia na taką, która sugeruje że w komplecie jest wyposażenie medyczne. Mimo wszystko, w opisie aukcji widnieje informacja, że przedmiotem ogłoszenia jest jedynie apteczka, bez wyposażenia.
Klient dokonał zakupu 5 szt apteczek bez wyposażenia, po otrzymaniu napisał do mnie, że nie dostał wyposażenia. Ja zmianę tytułu zobaczyłem dopiero po tym jak do mnie napisał, ponieważ w zakładce moje oferty przedmiot miał cały czas ten sam, niezmieniony tytuł.

Co zrobić w tej sytuacji? Spodziewam się oczywiście zwrotu produktów, ale obawiam się negatywnej opinii, która wystawiona byłaby zupełnie nie z mojej winy. Czy Allegro może usunąć takie negatywne opinie? Sprzedajemy dopiero niecały miesiąc i szkoda byłoby na starcie psuć sobie opinie. Mam zrobione screenshoty aukcji ze zmienionym tytułem.

Pozdrawiam,
Tymek Głuch
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Allegro usuwa tylko jak komentarz łamie regulamin a nie tylko subtelna ocena klienta .Te ich katalogi i cała ta produktyzacja w ogóle się nie sprawdza i więcej z tym kłopotów niż pożytku .

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@emkawroc pewnie pod  jeden produkt w katalogu allegro masz podpięte dwie  aukcje z wyposażenie i bez wyposażenia

oznacz moderatorów

emkawroc
#3 Debiutant#

Tak, tak było ale to już zmieniłem. Jednak dopiero po tym, jak już wysłałem tamto zamówienie i klient je dostał.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@emkawroc Podaj mi proszę numery ofert, których dotyczy ta sytuacja. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

emkawroc
#3 Debiutant#

Ta konkretna sytuacja opisana w poście dotyczyła oferty 11969823134 
Podobny problem pojawił się też w innych, jednak tak jak pisałem w temacie edytowałem te ogłoszenia, tak żeby tytuły były oryginalne. Pozostałe oferty:
12072647477
12066231574
12055959218

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@emkawroc Dziękuję, nie mogę tutaj jednoznacznie zadeklarować, że usuniemy taki komentarz, skoro jeszcze nie został wystawiony. Poczekaj proszę na dalszy rozwój wydarzeń i to co zrobi kupujący. Jeśli negatywny komentarz rzeczywiście się pojawi, wówczas napisz do nas proszę. Wtedy będziemy dokładnie analizować tę transakcję. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@emkawroc a przy wystawianiu korzystasz z pliku czy wystawiasz ręcznie?

oznacz moderatorów

emkawroc
#3 Debiutant#

Ogłoszenia były wystawiane ręcznie

oznacz moderatorów