@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Witam. Czy może mi ktoś wyjaśnić czemu środki za sprzedane przedmioty od 09-06 leżakują na rachunku Allegro zamiast na moim?
Sprawdziłem sytuację z Twoimi wypłatami.
9 czerwca Twoje konto zostało przeniesione do nowego operatora płatności. Po takiej migracji dotychczasowe automatyczne wypłaty są wyłączane. Robimy to celowo ze względów bezpieczeństwa, chcemy mieć pewność, że środki nie zostaną wysłane na nieaktualne lub błędne dane.
W systemie nie widać żadnej próby zlecenia przelewu od tamtego momentu. Aby odzyskać dostęp do regularnych przelewów, musisz wykonać dwa proste kroki:
Wypłać zgromadzone środki ręcznie ze swojego salda.
Ustaw automatyczne wypłaty na nowo, potwierdzając właściwy numer rachunku bankowego, na który mają trafiać pieniądze.
Dokładną instrukcję, jak skonfigurować to krok po kroku, znajdziesz w naszym artykule pomocy: Kiedy i jak często możesz wypłacać pieniądze, gdy masz konto firmowe.
Po pierwsze, nie mam konta firmowego, a po drugie może należało by powiadomić zainteresowanych że jest taka sytuacja i co z tym należy zrobić.
Po pierwsze, podsyłam artykuł w takim razie jak wypłacić pieniądze ze sprzedaży, jeśli masz konto zwykłe. Po drugie, dzięki za sugestię, przekaże do odpowiedniego zespołu.