anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot środków do przesyłki za pobraniem

serwis-texas
#21 Demiurg#

Dzień dobry wszystkim czytającym,

Zgodnie z

https://help.allegro.com/pl/sell/a/od-teraz-zwrot-pieniedzy-za-zamowienia-z-platnoscia-przy-odbiorze...

no i wykonaliśmy próbę. Wyszła tak

Zrzut_ekranu_2025-07-04_091737.jpg

Jak interpretować info, "pieniądze jeszcze do Ciebie nie dotarły." ?

Ja to widzę tak, gdy mam pobraniówkę ale z Allegro wysyłek to Allegro widzi wpłatę do AF i wtedy można.

Moja metoda wysyłki to na własnej umowie. Allegro się nie dowie że ta wpłata wpłynęła do nas. W związku z tym to nigdy nie zadziała? A nie można by zrobić tak, że klient wpisuje nr konta (bo wpisuje) a my wybieramy z którego AF idzie i po sprawie.  Proszę użytkowników o opinie a moderacja o ustosunkowanie się, gdzieś mi przemkło przez oczy że w przyszłości ma to być obowiązkowe.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@serwis-texas Podaj mi, proszę, numer zamówienia, do którego chciałeś zlecić zwrot.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@nat_not 

Cześć Natalia.  Dzięki za zainteresowanie.  W sumie moja wina, powinienem od razu to napisać, nie pomyślałem.

b911ad50-5112-11f0-8835-797762b6f1c2

nadmieniam, jest to wysyłka na umowie własnej, metoda "przesyłka kurierska pobranie".
Na wszelki napiszę, InPost Kurier to będzie.

.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@serwis-texas Cześć 🙂 dziękuję za numer. Skonsultuję tę sprawę. Wrócę tutaj, kiedy będę wiedzieć więcej.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MULTI-FARM
#9 Pomysłodawca#

Mam podobną sytuacje. Nie mogę zrobić zwrotu klientowi za odeslany produkt. Nr zamowienia d5f2bf59-15ca-4503-9ae8-a62723f8f9f7

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@MULTI-FARM Przykro mi, ale nie wyszukuje takiego zamówienia. Czy numer jest poprawny? 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@serwis-texas "Proszę użytkowników o opinie" 

pobrania? a komu to potrzebne. 

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek 

Mój boss lubi 🙂

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@serwis-texas Dostałam odpowiedź, że możliwość zwrotu w przypadku przesyłek pobraniowych jest dostępna dopiero po zaksięgowaniu pieniędzy na saldzie w Allegro Finanse. Więc wskazany przypadek w tej chwili nie spełnia tego warunku. Nie jest to błąd.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów