Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry wszystkim czytającym,
Zgodnie z
no i wykonaliśmy próbę. Wyszła tak
Jak interpretować info, "pieniądze jeszcze do Ciebie nie dotarły." ?
Ja to widzę tak, gdy mam pobraniówkę ale z Allegro wysyłek to Allegro widzi wpłatę do AF i wtedy można.
Moja metoda wysyłki to na własnej umowie. Allegro się nie dowie że ta wpłata wpłynęła do nas. W związku z tym to nigdy nie zadziała? A nie można by zrobić tak, że klient wpisuje nr konta (bo wpisuje) a my wybieramy z którego AF idzie i po sprawie. Proszę użytkowników o opinie a moderacja o ustosunkowanie się, gdzieś mi przemkło przez oczy że w przyszłości ma to być obowiązkowe.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@serwis-texas Podaj mi, proszę, numer zamówienia, do którego chciałeś zlecić zwrot.
Cześć Natalia. Dzięki za zainteresowanie. W sumie moja wina, powinienem od razu to napisać, nie pomyślałem.
.
@serwis-texas Cześć 🙂 dziękuję za numer. Skonsultuję tę sprawę. Wrócę tutaj, kiedy będę wiedzieć więcej.
Mam podobną sytuacje. Nie mogę zrobić zwrotu klientowi za odeslany produkt. Nr zamowienia d5f2bf59-15ca-4503-9ae8-a62723f8f9f7
@MULTI-FARM Przykro mi, ale nie wyszukuje takiego zamówienia. Czy numer jest poprawny?
@serwis-texas "Proszę użytkowników o opinie"
pobrania? a komu to potrzebne.
Mój boss lubi 🙂
@serwis-texas Dostałam odpowiedź, że możliwość zwrotu w przypadku przesyłek pobraniowych jest dostępna dopiero po zaksięgowaniu pieniędzy na saldzie w Allegro Finanse. Więc wskazany przypadek w tej chwili nie spełnia tego warunku. Nie jest to błąd.