Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient nie zwrócił zamówienego przedmiotu, a anulował zakup i allegro zwróciło mu środki
@Heat_Energy no i w czym problem ? przy anulowaniu zwracają kasę z automatu, było zmienić status lub dodać numer paczki 🙂
statusu nie zmieniłam, a numeru przesyłki nie mogłam już dodać
@Heat_Energy klient anulował zakup, a Ty wysłałeś mu przedmiot🤔
przesyłka była już wysłana, anulował po wysyłce, nie zdążyłam dodać numeru do systemu
@Heat_Energy no to kiepska sprawa, może wiadomość od Allegro coś pomoże, podaj numer zamówienia
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
06d38fb0-1e3a-11f0-802d-c19cf380b5a9
@Heat_Energy pamiętaj !! pierwszym krokiem przy realizacji zamówienia jest zmiana jego statusu , blokuje to możliwość anulowania transakcji przez kupującego .... Dużo Cię kosztowała ta nauczka ?
@Heat_Energy Wskazane zamówienie nie posiada numeru listu przewozowego. Metoda dostawy to po prostu "przesyłka kurierska", zatem do wysyłki doszło poza Allegro. Proszę, skontaktuj się w tej sprawie z przewoźnikiem.
Nie posiada numeru listu
nie wiem czy wiesz ale po anulowaniu przez klienta nie ma możliwości dodania numeru przesyłki
@magdalenkaszyk jasna sprawa - anulowanie zamówienia kończy proces zakupu, dlatego nie można już wprowadzać żadnych zmian w jego szczegółach.
Natomiast tak jak pisała @w_kiwi metoda dostawy to "przesyłka kurierska" - do wysyłki doszło poza Allegro. Dlatego konieczne jest skontaktowanie się w tej sprawie z przewoźnikiem.