Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Klient poinformował mnie,że nie może dokonać zwrotu
Okazuje się,że minął 14 dniowy okres na jego zgłoszenie
Towar chce odesłać na swój koszt
Jednak pozostaje kwestia prowizji i ewentualnie innych dodatkowych opłat poniesionych przeze mnie
Na jakiej podstawie allegro zwróci mi te koszta
Moment nie zdażył zglosić w ciągu 14dni to nie musisz się na zwrot godzić
@az1rael nie musi, ale może się zgodzić informując klienta o warunkach
w takim razie skoro zwrot na swoich warunkach to zwyczajnie pomniejszyłbym go o prowizję allegro by się nie ganiać z nimi i przyjął jeśli przedmiot jest nienaruszony
@na-obcasach na podstawie zwrotu środków i ew. oświadczenia przesłanego przez klienta, dopłaty do smarta nie odzyskasz , ale godząc się na zwrot po terminie możesz te koszty potrącić klientowi ,ważne ,aby o umniejszonym zwrocie klient został poinformowany .
Opłaty odzyskasz ale na zwrot to ty wyrażasz zgodę jak minął czas.
Jestem świadom że zależy to od mojej dobrej woli i taką wolę zamierzam spełnić,zwłaszcza że klient chce to odesłać na swój koszt.
Bardziej interesowało mnie,czy odzyskam opłaty od allegro.Prowizję pewnie tak,ale może są jeszcze jakieś inne opłaty.Jakie?
@na-obcasach dodatkowych opłat może tu być wiele , zweryfikujesz to tu - https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro za pomocą numeru transakcji .
Dostałem właśnie informację od klientki,że allegro może jej odblokować możliwość zwrotu,oczywiście po wyrażeniu mojej zgody
Niech zwraca,nie chce mi się już z tym szarpać
@na-obcasach słusznie , jak ma kombinować z reklamacjami , walić negatywa , otwierać dyskusje .... niemniej masz prawo postawić warunki /
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dlaczego dla zamówieniania edc55000-7695-11ee-98f1-a5cbfddb5876 została mi zwrócona prowizja tylko za jeden artykuł. Klientka zwróciła towar po czasie,bo przegapiła termin.Uzgodniliśmy że wyśle towar na swój koszt i dodatkowo potrącę jej 15zł innych moich kosztów. Zwrot należności wykonałem poprzez allegro i złożyłem wniosek o zwrot prowizji. Dla jednego artykułu z tego zamówienia została mi zwrócona prowizja,a dla drugiego nie.Dlaczego
Jest chyba oczywiste,że skoro zwróciłem kupującej wpłatę,to powinienem odzyskać prowizję
@na-obcasach Już wyjaśniam tę kwestię z zespołem dedykowanym. Proszę Cię o chwileczkę cierpliwości.
@na-obcasach prowizja jest zwracana od kwoty zwrotu wiec jak pomniejszyleś o te 15zł to tej prowizji moglo być akurat te 15zł
@az1rael ,nie,odrzucili wniosek za ten artykuł
A przelew zwrotny poszedł przez allegro? Możliwe że bot wyjrył że po czasie i nie puścił a człowiek po nim nie zweryfikował. I dlatego za nieznajomość lub gapiostwo powonna być kara czyli automatyczne pomniejszenie zwrotu o prowizję dla serwisu opłaty dla allegro kupujący by się nauczyli pilnować swoich zakupów
Zwrot należności przez allegro.Przelew raczej poszedł,bo kupująca nie zgłaszała braku zwrotu należności.Tak to jest jak się kogoś pożałujesz,potem tylko problemy
@na-obcasach dokładnie idziesz na rękę jeszcze często ci tą rękę pogryzą... a to niewyklucozne że nie zgłaszała bo przecież skoro zapomniała zwrocić w terminie to mogła zapomnieć się kapnąć że kasy nie ma, sam z forum pamiętam posta że po 3 miesiącach darcie a gdzie moja kasa za zwrot było...