Witam
Kupująca zgłosiła problem z zamówieniem. Rzekomo wysłano nie ten produkt. Pomimo wielu próśb nie napisała co takiego dostała i nie wrzuciła zdjęć. Poinformowałem, żeby otworzyła dyskusję - reklamację. Zamiast tego zgłosiła Zwrot - Powód zwrotu (reklamacja): inna wada bądź niezgodność towaru z umową. Zrobiła to tydzień po zakupie. Ze względu na czas postanowiłem wysłać prawidłowy produkt od razu. Mija tydzień, a przesyłki nie nadała. Stany magazynowe i brak zgłoszeń od innych kupujących wskazuje, że na 99% wysłano produkt prawidłowy. Mam podejrzenia, że doszło tu do wyłudzenia. Jak ta sytuacja będzie prawnie wyglądać jeśli kupująca nie odeśle towaru w czasie 14 dni? Druga przesyłka nadana została przez Allegro, są więc 2 numery zarejestrowane. Jest również rozmowa na czacie. Czy Allegro zapewnia jakiekolwiek wsparcie czy zostaje tylko zgłoszenie na policję?
Pytanie po co wysyłałeś 2 produkt przed otrzymaniem pierwotnej paczki, bądź nie wyjaśniłeś kwestii przesyłki. Dobra lekcja na przyszłość nie zwracaj pieniędzy ani nie wydawaj decyzji reklamacyjnej(chyba że odmowną) przed zapoznaniem się z reklamowanym produktem.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy może ktoś się choćby ogólnie wypowiedzieć?
@kosmeteusz Podaj proszę numer tego zamówienia. Wówczas będę mogła zweryfikować sprawę.
90dc3300-5382-11f1-ae75-d390cd7c444b
@kosmeteusz Doprecyzuj proszę, gdzie kupująca zgłosiła problem z zamówieniem? Czy kontaktowałeś się z pomocą Allegro na czacie?
Cała rozmowa prowadzona była przez czat.
@kosmeteusz Okej, to w tej sytuacji, napisz do nas przez formularz kontaktowy i opisz całą sytuację. Dołącz w wiadomości mailowej zrzuty ekranu z rozmowy z klientem. Nasi doradcy dzięki temu będą mogli zadziałać dalej.