anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot towaru

Auto-Partner
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

dotarł do Nas zwrot od Kupującego.

Po otwarciu paczki okazało się, że w środku znajduje się towar, którego nie prowadzimy w sprzedaży (dużo tańszy niż zamówiony)

Po informacji wysłanej do klienta otrzymaliśmy odpowiedź, że to jedyna paczka, którą odsyłał w tym okresie oraz jest pewny w 100 procentach, że w środku umieścił prawidłowy towar.

Zamówienie zostało złożone za pośrednictwem Allegro One Kurier smart - tym samym sposobem został dokonany zwrot.

Czy istnieje możliwość, że na sortowni została przeklejona etykieta na inną paczkę? Dodam, że dane z etykiety są zgodne

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Auto-Partner ja bym odpisał, że w takim razie posiadając nr seryjny towaru oraz nagranue pakowania i rozpakowywania  nie pozostaje mi nic innego jak zgłosić sprawę na policję. Zamontował twoje odesłał swoje używane.

oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta

one ma zwroty za pomoca kodu, wystarczy, że kurier wyjął z boxa wiecej zwrotów i pomylił etykiety. Nawet porządniejszym firmom się to zdarza. Kiedyś wysłałam inpostem towar w kopercie, a klient na mojej etykiecie dostał butelki dla niemowląt w pudełku...

Ciężko stwierdzić na pewno... A w onie przy tym zamieszaniu raczej nie dojdziesz do prawdy...

oznacz moderatorów

Auto-Partner
#8 Zapaleniec

jak udało się rozwiązać sprawę?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

zwracający odpowiada za towar wg przepisów

@Auto-Partner nie uda się rozwiązać takiej sprawy - nie wiesz na jakim etapie powstała pomyłka, my już 2 razy otrzymaliśmy niewłaściwy towar

w jednym przypadku, kupujący szedł ostro na zwarcie i allegro wypłaciło mu środki z pok, mimo, że w środku była jego faktura zakupu i było widać ewidentnie , że to nie nasz towar

moderator allegro nawet na tym się nie pochylił

w drugim przypadku my namówiliśmy kupującego na zwrot towaru daną formą wysyłki i kurier źle nakleił etykietę - więc uwzględniliśmy reklamację

pomocy od allegro i inpostu nie uzyskaliśmy w tym temacie

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kaliszaneczka-x ale on dostał zwrot tego samego przedmiotu ale innego producenta np zamiennik malo prawdopodobne by się kurier pomylił bo by dostał coś przypadkowego

oznacz moderatorów