Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj dostałem maila że Orlen poszerzył sieć o Żabke, ale trzeba zlacać podjazd kuriera. Jak można to wyłączyć? Nie chcemy podjazdów kuriera. Czy mamy po prostu anulować takie zamówienia?
"Co zrobić, aby Twoi kupujący odebrali swoją przesyłkę w Żabce Musisz zamówić podjazd kuriera ORLEN Paczki. To jedyny sposób, aby Twoje przesyłki trafiły do Żabki. ważna informacja Nie możesz nadać tych przesyłek w automatach paczkowych i punktach nadania."
Dziś na sortowni Orlen mieli 18 000 paczek do dostarczenia - miasto 170 000 mieszkańców .....
Kurier narzekał że ludzie nie odbierają przesyłek i paczkomaty są zapchane i nie mają gdzie wkładać nowo przybyłych .....
Paczkomaty przepełnione - sprzedający poradzi, paczka opóźniona -sprzedający załatwi, uszkodzona w transporcie - sprzedający zareklamuje, zagubiona - przyjmie zwrot i pretensje, wszystko sprzedający. A pomoc allegro to chyba tylko etaty do zapełnienia. Taki Inpost dajmy na to - jak są przepełnienia to wybiera przed świętami 3x dziennie paczki, i jeszcze stoi pod paczkomatem nieraz i wydaje paczki z samochodu, rok temu tak było, 2 lata też. Można?.. ale jak się allegro bawi w konkurowanie logistyczne to niech daje usługi które są konkurencyjne a nie bylejactwo ..
W mojej lokalizacji kurier Orlen nie przyjeżdża po odbiór paczek, bo ma ich za dużo i się nie wyrabia. Sugerował, żebym nadawał je w automacie i to zdaje egzamin. Jest to kompletnie niezrozumiałe, że nie można nadać paczki Orlen tylko z powodu, że ma być dostarczona do Żabki.
Czyli znów wyłączamy smark, nie mając możliwości spełnienia poronionych wymagań. Przynajmniej zwrotów nie będzie 😁
U mnie były w zeszłym mies. ze 4 zwroty bez smarka 😛 , poradzisz coś na to? staram się gdzie mogę ustawiać polecony i mini żeby oddawać za wysyłkę prawilnie i nie splajtować..
Najlepsza rada to zamknąć firmę
Proszę państwa, mamy to. Po całym weekendzie dochodzenia pracownicy dowiedzieli się o co chodzi. Teraz możemy i my wiedzieć.
" Informuję, że przesyłki kierowane do Żabek nadają Państwo jedynie przez podjazd kuriera."
Brawo Allegro. W okresie przedświątecznym będę się zajmować sortowaniem według tabelek. DPD AD - to do punktów/kuriera, orlen Packeta i AD ale tylko do żabek, kurier. AD nie do żabek automat.
A jak się sprzedawca pomyli przy tej ilości paczuszek to będzie opóźnienie z winy sprzedawcy bo nie ogarnął algorytmu.
Gratuluję i czekam na dalsze zmiany - miejsce na tuzin binów już organizuję.
Po co ułatwiać lepiej utrudniać 😉
Allegro jak zwykle na czasie.
Ten marketplace to elita geniuszy.
Chore... po co pakować i wysyłać sprawnie jak można pół dnia się zastanawiać gdzie nadać paczkę, aby ktoś ją łaskawie przyjął. Ewentualnie czekać na kuriera Orlen, a reszty można nie wysyłać.
Czyli kurier orlenu przyjedzie do żabki zostawić paczki, ale nie ma możliwości zabrania paczek nadanych przez sprzedawcę 🙂
Ciekawe, gdzie kupujący mogą w takim razie nadać zwrot takich paczek? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Podbijam, to już jakaś paranoja!
Mam Orlen do 15:20 i przesyłki nadaję w automacie. Teraz jak ktoś zamówi o 15:19 do Żabki, to zapewne kurier już nie przyjedzie do mnie i zostanę sam z problemem.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie chcemy, aby tak to działało. Co dalej w tej sprawie?
PS. Całe Allegro Delivery znika z gwarancji wysyłki w sobotę.
Godzina wysyłki codzienna również do zmiany bo przecież po 14 już nie zamówisz kuriera.
Inpost zostaje jak był. Wasz wróg 🙂 Pozdrawiam.
Ale co to jest w ogóle za mechanizm, że od miejsca odbioru paczki zależy, gdzie taką przesyłkę można nadać?! Zamówił ktoś Orlen Paczkę, to guzik mnie interesuje, czy paczkę odbierze w Żabce, w automacie, na stacji czy w punktach partnerskich. Drukuję list przewozowy i niosę do automatu nadać. I nie powinno mnie nic więcej obchodzić!
Gratuluję "tęgim głowom" kolejnych "ułatwień" dla sprzedawców.Na prawdę uważacie że to ułatwi sprzedającym pracę?
Zamówień w miesiącu tyle co dni.Dostępnych form dostawy tyle co zamówień.No cóż, trzeba było przełknąć tą "ekologię" by Allegro.
Wszystkie przesyłki dostarczam do automatów i punktów, a teraz na siłę zmuszacie sprzedających do siedzenia na czterech literach i czekanie na kuriera który może przyjedzie, a może nie. Czy tam jeszcze ktoś w ogóle myśli, czy po prostu robi coś aby robić i utrzymać stołek? Przekażcie te wszystkie uwagi z forum (których jest sporo), pomysłodawcy.Może Allegro zreflektuje się chociaż raz (marzenie ściętej głowy).Po tylu latach mam wrażenie, że w tych "odpowiednich zespołach", to zasiada już nawet nie gimbaza ale ... Brak słów.