Allegro one box punkt problemy

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
aby zachować smart na koncie firmowym allegro narzuciło na mnie ze kupujący mogą wybrac przesyłkę allegro one box/punkt i do tego allegro obiecuje kupującemu za mnie jakieś dziwne terminy dostaw, niby przewidywane ale kupujący inaczej to rozumieją i robi się duży problem, podam przykład z dziś;
- kupująca dzis 28 stycznia rano kupila u mnie produkty, w zamowieniu widnieje info allegro : przewidywany czas dostarczenia 29 stycznia i klient myśli ze jutro otrzyma towar. A u mnie na wsi nie ma paczkomatu ani punktu allegro one i mam do wyboru tylko podjazd kuriera z datą 29 styczeń godzina 17, wiec wtedy odemnie odbierze i jest szansa ze klient dostanie paczke 30-go, ale najczęściej gdy ups odemnie odbiera o 17 danego dnia to klienci otrzymują za 3 lub 4 dni dopiero i ciągle mam upomnienia od kupujących czemu tak długo idzie.zróbcie coś z tym po co według jakis statystyk informujecie kupujących o terminie dostawy na drugi dzień skoro kurierzy UPS działają inaczej a zwłaszcza w małych miejscowościach i mi jako sprzedawcy odechciewa się sprzedaży, bo z każdą sprzedażą z wyborem przez kupującego tego pne box robi sie kłopot telefony, emaile i groźby ze miało byc na jutro a nie jest, to ja zwróce albo nie odbiore paczki.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@konto zamknięte Przewidywany czas dostawy to nie tylko Twoja deklaracja wysyłki, ale również historia wcześniej realizowanych przez Ciebie zamówień oraz inne czynniki. Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zgadza się „ Przewidywany czas dostawy to nie tylko Twoja deklaracja wysyłki„ ALE KUPUJĄCY MYLĄ TEN ZAPIS I MAJĄ ROSZCZENIA . Najczęściej bardzo dużo wysyłam inpostem kilka zaledwie godzin od zakupu i przez to statystyki mam ze bardzo sprawnie wysyłam, niestety UPS nie nadąża za inpostem i jest jak jest .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@konto zamknięte Rozumiem, że ta sytuacja może być frustrująca. Jeśli jakieś zamówienie zostanie opóźnione przez problemy w dostawie i Twoja jakość sprzedaży spadnie, możesz podesłać nam numer takiego zamówienia. Jak potwierdzimy opóźnienie, możemy wykluczyć takie zamówienie.
Możesz zgłosić nam to przez formularz.
Moderatorka