anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro one box punkt problemy

konto zamknięte
Nie dotyczy

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

aby zachować smart na koncie firmowym allegro narzuciło na mnie ze kupujący mogą wybrac przesyłkę allegro one box/punkt i do tego allegro obiecuje kupującemu za mnie jakieś dziwne terminy dostaw, niby przewidywane ale kupujący inaczej to rozumieją i robi się duży problem, podam przykład z dziś;

• kupująca dzis 28 stycznia rano kupila u mnie produkty, w zamowieniu widnieje info allegro : przewidywany czas dostarczenia 29 stycznia i klient myśli ze jutro otrzyma towar. A u mnie na wsi nie ma paczkomatu ani punktu allegro one i mam do wyboru tylko podjazd kuriera z datą 29 styczeń godzina 17, wiec wtedy odemnie odbierze i jest szansa ze klient dostanie paczke 30-go, ale najczęściej gdy ups odemnie odbiera o 17 danego dnia to klienci otrzymują za 3 lub 4 dni dopiero i ciągle mam upomnienia od kupujących czemu tak długo idzie.zróbcie coś z tym po co według jakis statystyk informujecie kupujących o terminie dostawy na drugi dzień skoro kurierzy UPS działają inaczej a zwłaszcza w małych miejscowościach i mi jako sprzedawcy odechciewa się sprzedaży, bo z każdą sprzedażą z wyborem przez kupującego tego pne box robi sie kłopot telefony, emaile i groźby ze miało byc na jutro a nie jest, to ja zwróce albo nie odbiore paczki.
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@konto zamknięte Przewidywany czas dostawy to nie tylko Twoja deklaracja wysyłki, ale również historia wcześniej realizowanych przez Ciebie zamówień oraz inne czynniki. Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

Zgadza się „ Przewidywany czas dostawy to nie tylko Twoja deklaracja wysyłki„ ALE KUPUJĄCY MYLĄ TEN ZAPIS I MAJĄ ROSZCZENIA .  Najczęściej bardzo dużo wysyłam inpostem kilka zaledwie godzin od zakupu i przez to statystyki mam ze bardzo sprawnie wysyłam, niestety UPS nie nadąża za inpostem i jest jak jest .

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@konto zamknięte Rozumiem, że ta sytuacja może być frustrująca. Jeśli jakieś zamówienie zostanie opóźnione przez problemy w dostawie i Twoja jakość sprzedaży spadnie, możesz podesłać nam numer takiego zamówienia. Jak potwierdzimy opóźnienie, możemy wykluczyć takie zamówienie. 

Możesz zgłosić nam to przez formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów