anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ONE/DHL - niedostarczona przesyłka

Client:118046128
#11 Animator

Proszę o pomoc przy przesyłce nr: AD02FHPID2 - od tygodnia kurier nie może jej dostarczyć do wybranego paczkomatu DHL, widzę, że nie tylko ja mam problem z Allegro DHL.

Numer zamówienia
3b94d220-531a-11f1-b403-65357648cef4

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Client:118046128, zgłosiłem interwencję w sprawie przesyłki.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#11 Animator

I co wynikło z tej interwencji? Paczki jak nie było tak nie ma, a zaraz długi weekend.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Client:118046128. Nie otrzymaliśmy jeszcze wyjaśnień - damy Ci znać, gdy tylko dostaniemy odpowiedź w tej sprawie. Najmocniej przepraszam za utrudnienia.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#11 Animator

Teraz dostałam maila, że przesyłka nie została odebrana i wraca do nadawcy. Szkoda, że ona nigdy nie dotarła do wskazanego paczkomatu. To jest jakiś nieśmieszny żart! Ostatni raz korzystam z allegro one bo widzę, że nie tylko ja mam takie problemy - tylko InPost!

Proszę o informację co teraz? Ja pilnie potrzebuję tej przesyłki. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:118046128 przesyłka została przekierowana do punktu, z którego nie została odebrana i przez to przwoźnik skierował ją do zwrotu do nadawcy. Przykro mi, ale przesyłka zostanie odesłana do nadawcy. 😔

Sandra
oznacz moderatorów

#11 Animator

Proszę sprawdzić tracking paczki - ona nigdy nie dotarła do punktu docelowego tylko do zastępczego (sklep żabka oddalony od dodatkowy kilometr i punkt był zamknięty z powodu awarii tego dnia kiedy byłam). To jest wasza przesyłka więc proszę o informację dlaczego przesyłka nie dotarła do punktu gdzie zamawiałam przesyłkę? 

aaa i jeszcze jedno. Po co w takim razie kłamiecie w dyskusji pisząc: "Sprzedający nadał przesyłkę Allegro: AD02FHPID2, która jest już w drodze i wkrótce dotrze do Kupującego.
Poinformuję, gdy zmieni status na doręczoną." jeżeli przesyłka wraca do nadawcy???

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:118046128 Tutaj wszystko się zgadza. Niestety nie jestem w stanie jasno określić co się stało- może przesyłka nie trafiła do automatu z powodu awarii lub przepełnienia. 

Takie statusy w dyskusji są automatyczne, dlatego proszę zignoruj je. 

Nicol
oznacz moderatorów

#11 Animator

Paczkomat działa bo inną paczkę tego dnia z niego odbierałem. Dostałam maila, że był przepełniony i że za kilka dni dojdzie do właściwego paczkomatu. Nic takiego sie nie stało - paczka wróciła i sprzedający twierdzi, że nie dostał nawet paczki zwrotnej więc po co kłamiecie! To jest wasza przesyłka więc proszę o konkretną interwencję a nie tylko pisanie w kółko, że wam przykro.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:118046128 Paczka wciąż jest w drodze. Wkrótce dotrze do nadawcy.

Natalia
oznacz moderatorów

#11 Animator

Finał sprawy jest taki, że przesyłka po półtorej tygodnia wróciła do sprzedawcy (nigdy nie trafiła do właściwego paczkomatu). Sprzedawca od razu zamówił kuriera InPost i na drugi dzień paczkę miałam. Wolę przejść się dalej do paczkomatu InPost ale mieć pewność dostawy. Allegro - to jest wasza usługa dostawy, a wy nie byliście w stanie w żaden sposób pomóc, tylko piszecie w kółko, że wam przykro i że paczka gdzieś tam jest. Prawda jest taka, że nie panujecie nad tym! 

Usługa dostawy nie została prze was wykonana, a z tego co wiem to sprzedawca nawet nie otrzymał od was zwrotu kosztów. NIGDY więcej nic już nie zamówię tym dziadostwem Allegro Delivery, tylko InPost!

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:118046128 

Tylko i wyłącznie Inpost może doręczać paczki do Paczkomatów. Żadna inna firma nie może tego robić, pod groźbą pozwu od Inpostu i zapłaty odszkodowania.

A DHL Ecommerce doręcza do urządzeń paczkowych DHL Locker, a Allegro Delivery DHL do automatów: OneBox i DHL Locker.

oznacz moderatorów

#11 Animator

Przecież i tak wiadomo o co chodzi (w potocznej mowie mówi się paczkomat DHL, DPD czy inny, tak sam jak pieluchy to pampersy, a adidasy to buty), ale niech będzie - do punktu DHL. Tak czy inaczej Allegro Delivery to największe dziadostwo.

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:118046128

Paczkomat nie jest wyrazem potocznym, a nazwą własną. Dlatego nie trzeba podawać o jaki Paczkomat chodzi, bo zawsze jest Inpostu. 

A szczytem jest określenie "Paczkomat OneBox". Oba wyrazy to nazwy własne i nie łączy się z ich ze sobą. A uniwersalne określenie to automat paczkowy (w skrócie APM lub automat). 

Natomiast Paczkomat Allegro (a dokładnie to Allegro Paczkomat) to nazwa usługi świadczonej przez Inpost polegającej na doręczeniu przesyłki od sprzedawcy z Allegro do wybranego Paczkomatu po specjalnej cenie lub w ramach Smarta (w ramach Smart nigdy nie było standardowej usługi Paczkomaty) 

Ps. Inpost potrafi pozwać do sądu za użycie nazwy Paczkomat w kontekście innego urządzenia. Jak już wspomniałem nie jest to wyraz potoczny. 

oznacz moderatorów

#11 Animator

Adidasy, pampersy, jeep, cola, nutella i wiele innych, a teraz paczkomaty są powszechnie używane w mowie potocznej i Twoje wywody tego nie zmienią.

"Inpost potrafi pozwać do sądu za użycie nazwy Paczkomat w kontekście innego urządzenia. Jak już wspomniałem nie jest to wyraz potoczny. " - przede wszystkim nie jesteś od osądzania czy dany wyraz jest potoczny czy też nie, a po drugie - InPost jeszcze nikogo nie pozwał za używanie słowa paczkomaty w mowie potocznej (mówię tutaj o osobach cywilnych), więc Twoje stwierdzenie, że Inpost potrafi pozwać za to do sądu jest nieprawdziwe i wprowadza w błąd, dlatego temat uważam za wyczerpany. Dobranoc!

oznacz moderatorów

kanggu
#1 Nowicjusz

U mnie ten sam problem.

Do dzisiaj nie mam paczki. Czy jest w automacie czy gdzieś indziej? Jedną paczkę potrafili przekierować do innego punktu a ta ważniejsza utknęła nie wiadomo gdzie. 
Mogę prosić o sprawdzenie co się dzieje?

fajna byłaby opcja w Allegro aby móc ocenić przewoźnika. Bo sprzedawca spisał się na medal a przewoźnik zawalił temat. Z Inpostem nie mam tego problemu. Może warto do nich wrócić jako rekomendowanych? 

IMG_9693.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kanggu Rozumiem, że chodzi o przesyłkę AD0THV2RB64H4C9PW. Poprosiłam o weryfikację czy automat jest nadal niedostępny.

Natalia
oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kanggu Paczka jest w automacie DHL na Henryka Sienkiewicza 27. Podejdź do automatu i zadzwoń na infolinię DHL. Numer: 42 6345 330. Konsultanci otworzą skrytkę zdalnie.

Natalia
oznacz moderatorów