Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dostałem wczoraj informacje o "Awari Maszyny" choć zarówno w planowanym dniu dostarecznia jak i dzień później z tego co sprawdzałem paczkomat był sprawny. Gdzie mogę otrzymać informację co dzieje się z przesyłką i to kiedy mogę spodziewać się kolejnej próby jej doręczenia? Czy są jakieś narzędzia do przekierowania paczki na inny Allegro box w takiej sytuacji? Bo w sumie to troche jest tak teraz, że nie wiadomo co się dzieje i czego się spodziewać. 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Tak też piszą jak maszyna jest już zapełniona i kurier nie ma gdzie włożyć paczki . Dla niektórych przepełnienie to to samo co awaria.
@Client:48126501 podaj proszę numer przesyłki. Zweryfikuję co dzieje się z paczką. W większości przypadków awarie są usuwane w czasie 24h.
Dziękuje! Będę wdzięczny. Nr przesyłki : A002B2IU94
@Client:48126501 poprosiłam o sprawdzenie, co się dzieje z maszyną i informacje, kiedy przesyłka zostanie ponownie wydana do doręczenia. Dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
@Client:48126501 wyjaśniamy to z oddziałem, gdy tylko otrzymamy odpowiedź, damy znać w wiadomości e-mail (nr sprawy 52889612).
Generalnie po 2 tygodniach sprawa wciąż nie jest wyjaśniona, nie wiadomo co się dzieje z przesyłką ani jak będzie wyglądał zwrot. Dostaje jedynie wiadomości, że sprawa jest "w trakcie weryfikacji".
@Client:48126501 przykro mi, że Twoja sprawa przeciąga się w czasie. Zapewniam Cię, że nasi doradcy weryfikują losy paczki i gdy tylko ustalą szczegóły, to otrzymasz informację. Dlatego muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość.