anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak miejsca w maszynie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:47307659
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

zamówiłam paczkę z dostawą do paczkomatu DPD ze względu na najszybszy przewidywany czas dostawy (wtorek - dzisiaj), jednak po próbie doręczenia w statusie paczki pojawił się błąd i “brak miejsca w maszynie”. W niedalekiej odległości od tego paczkomatu DPD jest wiele innych punktów, w tym paczkomat Allegro One oraz niewiele dalej kolejny paczkomat DPD. Czy jest możliwość ustalenia co teraz stanie się z paczką? Czy jest możliwość przekierowania jej do innego punktu abym mogła odebrać ją jeszcze dzisiaj czy próba doręczenia nastąpi jutro? Obawiam się, że doręczenie znowu nastąpi stosunkowo późno, bo po 16, a bardzo zależy mi na czasie. Numer zamówienia Allegro to AD0K7G5BRL469KVF3.

Będę bardzo wdzięczna za informacje, pozdrawiam.

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33
_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@kajasm81 bardzo mi przykro, ale właśnie otrzymałam informację, że kolejna próba doręczenia nastąpi dopiero w poniedziałek. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kajasm81
#7 Wielbiciel

Dziękuję za wiadomość, najważniejsze, że przed świętami dotrze.

oznacz moderatorów
Client:109553229
#7 Wielbiciel

@matt_rose problem nadal nie został rozwiązany, na infolinii również nie potrafili mi pomóc. Paczka ma wciąż (od 17.12) status w doręczeniu. Jak mogę ją namierzyć i przekierować? Nie jest to możliwe przez stronę DPD ponieważ wg tej strony paczka w ogóle nie istnieje… Jutro wyjeżdżam z miasta, będę wdzięczna za pomoc 😞 

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@Client:109553229 przykro mi, ale nie ma opcji przekierowania. Jeśli przesyłka trafi do docelowego automatu, a Ty jej nie odbierzesz, wróci do nadawcy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:141371509
#2 Obserwator

Dzień dobry! 

Przesyłka (AD01JGY1B8) miała zostać dostarczona, jednak ostatni status to „brak miejsca w paczkomacie”. Od tego momentu nie ma żadnych informacji ani aktualizacji, dokąd przesyłka została przekierowana. Gdzie obecnie znajduje się przesyłka? Czy będzie ponowna próba doręczenia do tego samego paczkomatu i kiedy?

oznacz moderatorów
nat_not

@Client:141371509 Będzie kolejna próba doręczenia tej paczki. Jeśli w automacie nadal nie będzie miejsca, zostanie ona przekierowana. Niestety ze względu na weekend nie jesteśmy w stanie w tej chwili uzyskać żadnych dodatkowych informacji.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
M249MK1
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. 

Zamówiłem części do samochodu, przy których napisane było, że z użyciem AllegroOne dotrze paczka przed świętami, do 20/12 - czyli dziś. Okolo 12 kurier podjął próbę włożenia paczki do maszyny, ale dostałem komunikat "brak miejsca w maszynie". Mijają 3 godziny od momentu podjęcia tej próby, dostałem nr do kuriera, ale ten nie odbiera ani ode mnie, ani od pani na infolinii. Bez tej przesyłki nie naprawię samochodu, którym nie dojadę w poniedziałek do pracy. 

Mogę prosić o jakieś rady, informacje? W Czechowicach-Dziedzicach znalazłem 8 punktów AllegroOne, na pewno gdzieś jest miejsce żeby włożyć tą przesyłkę, a tu nic się nie dzieje w tym kierunku...

Nr paczki: A003GY57K5

oznacz moderatorów
pecela
#20 Guru ⭐⭐

@M249MK1

Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 19 grudnia, czyli powinna dotrzeć do celu do 29 grudnia.

A termin dostawy widoczny w ofercie jest terminem przewidywanym, a nie gwarantowanym. 

oznacz moderatorów
M249MK1
#7 Wielbiciel

29 grudnia nijak nie wpisuje się w zwrot "dostawa przed świętami". 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wpisuje się bo „dostawa przed świętami” to tylko przewidywanie a nie gwarancja. 

oznacz moderatorów
la_nika

Dzień dobry @M249MK1! Doradczyni skontaktowała się już w tej sprawie z oddziałem, gdy tylko otrzyma informacje, napisze do Ciebie w sprawie nr 57594973.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
M249MK1
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź. Niestety żadnej informacji nie otrzymałem nadal, za to druga paczka, która również dziś została do tego samego automatu wydana do doręczenia o 9 rano także do niego nie dotarła, wciąż jest status "w doręczeniu". 

oznacz moderatorów
M249MK1
#7 Wielbiciel

Zaktualizuje trochę sytuację: druga paczka dotarła, dostarczał ją DPD do punktu odbioru AllegroOneBox, a pierwsza przesyłka, pierwotnie niedostarczona z powodu braku miejsca w maszynie, nadal gdzieś jest lecz nie wiadomo gdzie. Z kurierem nie ma kontaktu, a zgodnie z regulaminem tej usługi jeśli wybrany punkt jest przepełniony to ma dostarczyć przesyłkę do innego urządzenia, w którym bedzie miejsce. Takich maszyn w moim mieście jest w sumie 8 sztuk. Przesyłka nie wróciła na magazyn, kuriera nie było pod żadnym z urządzeń, które są w mieście, nie ma go rowniez na punkcie dystrybucji Allegro w miejscowości, z której paczki wychodzą na region. Sprawdziłem osobiście. 

oznacz moderatorów
M249MK1
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów