Właśnie dostałam wiadomość od kupującej: "Dzien dobry. Zawsze ktoś jest u domu u Nas,a wyświetliło mi informacje ,ze przesylka niedostarczona, bo nikogo nie było w domu. proszę o kontakt do kuriera, bo zależy mi na przesyłce. pozdrawiam serdecznie"
Przesyłka miała być u klientki w piątek, nie dotarła, ok, zdarza się, ale dzisiaj pomimo obecności osób w domu nie została dostarczona. Proszę sprawdzić co się z przesyłką dzieje, czy faktycznie była próba dostarczenia i proszę o interwencję, by klientka nie musiała dłużej czekać, w paczce jest pasza dla koni, więc tym bardziej jest to pilne, dlatego proszę o szybkie sprawdzenie sytuacji.
Nr zamówienia: 376baee1-6502-11f1-bebf-fd25b6675b6c
Przewoźnik: Allegro Kurier DPD (AD)
Nr przesyłki: AD0WKXT69ZL4NVVX4
I jeśli jest taka możliwość, to ten kontakt do konkretnego kuriera by się przydał, bym mogła go podać kupującej. Dodam jeszcze, że zarówno w piątek jak i dzisiaj w historii przesyłki widnieje nieudana próba doręczenia. Ten kurier w ogóle się z klientem kontaktuje, czy klika nieudaną próbę i nawet nie podjeżdża?
@SPHayWay znajdź etykietę, tam masz numer DPD nie ten co podajesz 🙂
Wejdź na stronę: https://tt.dpd.com.pl/
Wpisz numer przesyłki (zwykle 14 znaków) w polu wyszukiwania potwierdź jedno z pól
I podaj klientowi telefon do kuriera 😄
Mam etykietę, próbuję przeklejać numer, który jest oznaczony jako numer paczki, próbuję w różnych kombinacjach, ze spacjami, bez itd ale za każdym razem wyskakuje, że jest nieprawidłowy.
No właśnie ten numer wklejam, ale wyskakuje mi, że nieprawidłowy. Wklejałam ze spacjami, bez, bez tej ostatniej litery i z nią i niestety zawsze to samo.
Tu wszystko się zgadza. Allegro Kurier DPD (AD) to formalnie inna firma kurierska niż DPD, dlatego masz komunikat o błędnym nr przesyłki. W Allegro Delivery przewoźnikiem jest Allegro.
Proszę o uzbrojenie się w cierpliwość, działam w temacie, wrócę z odpowiedzią.
Obawiam się, że to nie moja cierpliwość jest tu nadszarpnięta a kupującej, i wcale mnie to nie dziwi. Sama bym się zdenerwowała, gdyby kurier udawał, że dostarcza paczki.
Dzwoniliśmy do kurieria i tłumaczył, że dzwonił domofonem i na telefon, ale nikt nie odbierał. Przekazałem interwencję i kurier dał znać, że jutro doręczy paczkę. Poprosiłem osobę z zespołu Allegro Delivery, która pracuje jutro od 6 żeby miała czujność na statusy dla tej paczki i wrazie konieczności podjęła działania niezwłocznie.
@gdvorek czy mogę w takim razie prosić o kontakt do tego kuriera, by przekazać go kupującej? I czy reklamacja dostawy coś tu jeszcze pomoże czy z tym poczekać jeszcze?
Nie ma możliwości, aby to adresat dzwonił do kuriera.
Po pierwsze obowiązuje RODO. Po drugie kurier nie ma żadnej możliwości weryfikacji osoby, która dzwoni.
@gdvorek a od kiedy to dzwonicie do kuriera ? Jak ja miałem problem podobny, to moderator /pracownik allegro tutaj napisał mi że nie mogą zadzwonić do kuriera bo to tak nie działa i obowiązują procedury.
Każdy problem jest inny, natomiast kontaktujemy się z kurierem lub podejmujemy inne działania, które zmierzają do pomocy. Możliwe, że Twój przypadek tego nie wymagał. Natomiast nie rozumiem jaki teraz zgłaszasz problem?
Niestety kontaktu nie mogę przekazać, ale wstrzymajmy się do jutra. Będziemy mieli czujność na statusy i tak jak napisałem w razie konieczności podejmiemy od razu od rana działania.
@gdvorek i jak wygląda sytuacja? Wiadomo już coś?
@SPHayWay tak 🙂 Przesyłka została doręczona do kupującego 😄
To dobrze, dziękuję za informację.