anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się dzieje z przesyłką?

MAMY ROZWIĄZANIE!
SPHayWay
#10 Popularyzator

Właśnie dostałam wiadomość od kupującej: "Dzien dobry. Zawsze ktoś jest u domu u Nas,a wyświetliło mi informacje ,ze przesylka niedostarczona, bo nikogo nie było w domu. proszę o kontakt do kuriera, bo zależy mi na przesyłce. pozdrawiam serdecznie"

Przesyłka miała być u klientki w piątek, nie dotarła, ok, zdarza się, ale dzisiaj pomimo obecności osób w domu nie została dostarczona. Proszę sprawdzić co się z przesyłką dzieje, czy faktycznie była próba dostarczenia i proszę o interwencję, by klientka nie musiała dłużej czekać, w paczce jest pasza dla koni, więc tym bardziej jest to pilne, dlatego proszę o szybkie sprawdzenie sytuacji.

Nr zamówienia: 
376baee1-6502-11f1-bebf-fd25b6675b6c
Przewoźnik: Allegro Kurier DPD (AD)
Nr przesyłki: AD0WKXT69ZL4NVVX4

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
SPHayWay
#10 Popularyzator

I jeśli jest taka możliwość, to ten kontakt do konkretnego kuriera by się przydał, bym mogła go podać kupującej. Dodam jeszcze, że zarówno w piątek jak i dzisiaj w historii przesyłki widnieje nieudana próba doręczenia. Ten kurier w ogóle się z klientem kontaktuje, czy klika nieudaną próbę i nawet nie podjeżdża?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SPHayWay znajdź etykietę, tam masz numer DPD nie ten co podajesz 🙂

• Wejdź na stronę: https://tt.dpd.com.pl/

• Wpisz numer przesyłki (zwykle 14 znaków) w polu wyszukiwania potwierdź jedno z pól

I podaj klientowi telefon do kuriera 😄

#10 Popularyzator

Mam etykietę, próbuję przeklejać numer, który jest oznaczony jako numer paczki, próbuję w różnych kombinacjach, ze spacjami, bez itd ale za każdym razem wyskakuje, że jest nieprawidłowy.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SPHayWay w kółku numer DPD a skreślony Allegro 😞

ety.jpg

#10 Popularyzator

No właśnie ten numer wklejam, ale wyskakuje mi, że nieprawidłowy. Wklejałam ze spacjami, bez, bez tej ostatniej litery i z nią i niestety zawsze to samo.

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SPHayWay 

Tu wszystko się zgadza. Allegro Kurier DPD (AD) to formalnie inna firma kurierska niż DPD, dlatego masz komunikat o błędnym nr przesyłki. W Allegro Delivery przewoźnikiem jest Allegro.

oznacz moderatorów
SPHayWay
#10 Popularyzator
oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SPHayWay 

Proszę o uzbrojenie się w cierpliwość, działam w temacie, wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
SPHayWay
#10 Popularyzator

Obawiam się, że to nie moja cierpliwość jest tu nadszarpnięta a kupującej, i wcale mnie to nie dziwi. Sama bym się zdenerwowała, gdyby kurier udawał, że dostarcza paczki.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SPHayWay 

Dzwoniliśmy do kurieria i tłumaczył,  że dzwonił domofonem i na telefon, ale nikt nie odbierał. Przekazałem interwencję i kurier dał znać, że jutro doręczy paczkę. Poprosiłem osobę z zespołu Allegro Delivery, która pracuje jutro od 6 żeby miała czujność na statusy dla tej paczki i wrazie konieczności podjęła działania niezwłocznie.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
SPHayWay
#10 Popularyzator

@gdvorek czy mogę w takim razie prosić o kontakt do tego kuriera, by przekazać go kupującej? I czy reklamacja dostawy coś tu jeszcze pomoże czy z tym poczekać jeszcze?

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SPHayWay 

Nie ma możliwości, aby to adresat dzwonił do kuriera. 

Po pierwsze obowiązuje RODO. Po drugie kurier nie ma żadnej możliwości weryfikacji osoby, która dzwoni.

oznacz moderatorów
AlePiesio
#14 Krzewiciel

@gdvorek a od kiedy to dzwonicie do kuriera ? Jak ja miałem problem podobny, to moderator /pracownik allegro tutaj napisał mi że nie mogą zadzwonić do kuriera bo to tak nie działa i obowiązują procedury. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AlePiesio 

Każdy problem jest inny, natomiast kontaktujemy się z kurierem lub podejmujemy inne działania, które zmierzają do pomocy. Możliwe, że Twój przypadek tego nie wymagał. Natomiast nie rozumiem jaki teraz zgłaszasz problem?

@SPHayWay 

Niestety kontaktu nie mogę przekazać, ale wstrzymajmy się do jutra. Będziemy mieli czujność na statusy i tak jak napisałem w razie konieczności podejmiemy od razu od rana działania.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
SPHayWay
#10 Popularyzator

@gdvorek i jak wygląda sytuacja? Wiadomo już coś?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SPHayWay tak 🙂 Przesyłka została doręczona do kupującego 😄 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
SPHayWay
#10 Popularyzator

To dobrze, dziękuję za informację.

oznacz moderatorów