anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro akceptuje takie zachowania pracowników swoich podwykonawców? ( DHL )

Client:80340374
#15 Entuzjasta
oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Po pierwsze to jest DHL . a nie allegro i nie widzę żadnych przesłanek ,że jest inaczej

po drugie pacjent wyraźnie sprowokował kuriera to i zarobił w beret .

Kurier zatrzymał się na ścieżce rowerowej , nie zauważyłem żadnego bicykla , któremu ograniczyłby  ruch , a pacjent poruszał się pieszo więc powinien przebywać na chodniku .

oznacz moderatorów

#15 Entuzjasta

@mdrogeria  tak, DHL który jest podwykonawcą Allegro Delivery.  Nigdzie nie napisałem, że to pracownik allegro

Czyli jak "sprowokował" to  jest OK i kurier słusznie zrobil?

Można sie zatrzymywać samochodem na ścieżce rowerowej? To ścieżka rowerowa czy samochodo-rowerowa?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:80340374 nie wiadomo , DHL to DHL , a podwykonawcą allegro jest DHL-Parcel  /to 2 różne firmy /, czy widzisz jakieś wskazówki potwierdzające , że stojący pojazd ma jakiś związek z allegro ?

oznacz moderatorów

#15 Entuzjasta
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

#15 Entuzjasta

@mdrogeria Troche jakby twierdzic, że allegro, allegro lokalnie, allegro gadane i allegro delivery nie miały ze sobą nic wspolnego

Ten parcel to tylko zwykly dział, ma jakies tam swoje zadania i tyle

DHL to DHL

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:80340374 nie , to są 2 firmy 

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator

Obejrzałem początek.

I to jest akcja w stylu tych filmików na YT co nagrywają policję, i wiedzą lepiej od policjantów co oni mogą, czego nie mogą i jak się policja musi według nich zachowywać.

Od egzekwowania prawa są sąd, policja i prokuratura a nie przypadkowi przechodnie.

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów

#15 Entuzjasta

@seeyougame  gdybyś obejrzał całość to wiedziałbyś, że autor nagrania poinformował kuriera, że wyśle nagranie na policje i właśnie to go rozzłościło. Doszło do rękoczynów, wyrywania telefonu, próba skasowania nagrania, wyrywanie dokumentów.

Sprawa została zgłoszona na policje.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Czy allegro akceptuje takie zachowania kurierów?

oznacz moderatorów

seeyougame
#11 Animator

Nie obejrzałem całości i nie zamierzam, bo jest takie CO TO NIE JA.

Od początku widać, że koleś rzeczywiście szuka na siłę problemów. 

Strażnik Teksasu to jest w Ameryce, i nawet on jest prawdziwy. 

Proszę o stosowanie poprawnego formatowania w wiadomościach: używanie wielkich liter na początku zdań, kropek oraz akapitów. Tekst pisany ciągiem bez znaków interpunkcyjnych jest trudny do czytania i utrudnia komunikację w naszej społeczności. Dziękuję za wyrozumiałość i dbanie o czytelność postów!
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Client:80340374

DHL i DHL eCommerce (dawniej DHL Parcel), to dwie różne firmy, choć obie są własnością Deutsche Post International.

A strona, którą linkujesz, to strona Deutsche Postu (DHL i Deutsche Post to właściwie jedno i to samo. DHL to marka handlowa Deutsche Post).

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

Mam nadzieję, że ten kurier straci prace. Bo
1. nie zna przepisów drogowych (jeździ busem po drodze dla rowerów), więc jest zagrożeniem dla innych, także dla firmy w której pracuje. I dla naszych paczek. 
2. atakuje ludzi. Filmować w przestrzeni publicznej może każdy i wszystkich, to nie jest powód, żeby kogoś napadać.
Co za dziad przebrzydły.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

A jaki wpływ miałoby Allegro na pracownika innej firmy???? 

oznacz moderatorów

#15 Entuzjasta

@Monika__L  allegro nie ma bezpośredniego wpływu na pracownika innej firmy ale jeśli nie akceptuje takich zachowań to może jako partner biznesowy wezwać przewoźnika do wyjaśnien

DHL dostarcza paczki Delivery więc można to potraktować jako incydent wpływający na jakość usług i reputację platformy.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

Gdzie ? Jak?

ile tu jest skarg na różne zachowania kurierów. Allegro musiałoby uruchomić osobny dział do pisania takich interwencji

rozumiem że jesteś autorem tego filmu? Znajdź formularz kontaktowy i zgłoś to samodzielnie 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A ja uważam że to prawo jest dla ludzi a nie ludzie dla prawa.

Kurier NIKOMU nic złego nie zrobił. Nawet przechodnie nie chcieli dzwonić na policje.  Ma taka prace jaką ma i stara sie radzić sobie tak aby nikomu nie utrudniać życia i zrobić swoją robote.

Natomiast zachowanie nagrywającego jest co namniej dziwne.Najpierw buńczucznie prowokuje kuriera a potem biega "z płaczem" - dzwońcie na policje bo mi sie krzywda dzieje. Sam ma telefon w ręku ale nie zadzwoni bo fimik ważniejszy...... taka to krzywda

No ale czegosie nie zrobi dla filmiku na YT

Ehh źle sie dzieje na świecie......

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:80340374 @AnnaG-Antyki @_Likos_ seeyougame , jako ,że mamy weekend spokojnie obejrzałem całość.....wynik ?

szeryf i kiepski dziennikarzyna szukający rozgłosu,,,,szkoda ,że takich ludzi Ziemia nosi .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niech przyjedzie do mnie to udupi straż pożarną xD.

U mnie przed remizą mają tylko malutki parking na długość zwykłej osobówki. A mają jedno autko długości półtorej osobówki. Nie mówię o tych wielkich te tylko w garażu trzymają.  Zawsze jak czeka pod garażem to zajmuje cały chodnik i trzeba ulicą je omijać. Żeby było zabawniej to pasy są kilka metrów za tym autem, więc jak dzieciaki chodzą do szkoły to zawsze przełażą przed tym autem przed pasami. I tak kilka razy w  tygodniu bywa. Ale po tej uliczce też licho co jeździ, więc nikt się nie czepia...

Client:35386082
#16 Inspirator

@_Likos_ 
Kurier NIKOMU nic złego nie zrobił. (...)  stara sie radzić sobie tak aby nikomu nie utrudniać życia i zrobić swoją robote.

Kurier blokuje drogę dla rowerów, czyli rowerzyści muszą jechać po chodniku wśród pieszych, jeżeli kogoś potrącą to będzie ich wina, mimo, że nie mogli jechać po swojej drodze, bo stal tam ten kurier.
Droga dla rowerów nie jest zbudowana do takich obciążeń jak bus pow. 2,5t, czyli zniszczy się szybciej i trzeba będzie wcześniej zapłacić za nową. Z naszych podatków została zbudowana i z naszych podatków będzie remontowana, ponieważ kurier DHL był wygodny i podjechał z dostawą koperty sobie pod same drzwi.
Ten kurier ma wyraźne problemy ze sobą i przemocą, skoro człowiek, który mu ustnie zwraca uwagę i filmuje sprowokował go do czynnej agresji. Większość ludzi ograniczyła by się do pyskówki lub zlekceważenia, ten się rzucił z pięściami. 

oznacz moderatorów