anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy i kiedy paczka dotrze do Odbiorcy?

musashi2007
#13 Ambasador

Dzień dobry,

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

klient pyta kiedy zostanie dostarczona przesyłka AD01GM1584 DHL BOX.
10.12.2025 została wydana do doręczenia i na tym się jej historia póki co kończy.

Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@musashi2007

Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 9 grudnia, czyli termin jej doręczenie upłynął 12 grudnia. 

Złóż reklamację na opóźnienie w doręczeniu przesyłki przez WzA lub stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

oznacz moderatorów

musashi2007
#13 Ambasador

@pecela Złożyłbym reklamację, ale trzeba wybrać czy mam roszczenie finansowe. A na ten moment chciałbym, żeby paczka została dostarczona. Za zaginioną zostanie uznana po 30 dniach. 

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@musashi2007

Wpisz dowolną kwotę, operator i tak wypłaci ustawowe 2x opłata za nadanie (w przypadku Smart 2x kwota dopłaty) Ewentualnie możesz podać te 2x koszt wysyłki, jak ci się chce liczyć. 

Jest to ustawowe odszkodowanie za opóźnienie w doręczeniu przesyłki z gwarantowanym terminie doręczenia (przysługuje Ci ono z mocy samego prawa, za to że przesyłka nie dotarła w terminie, bez względu na to co mówi regulamin). 

Jeżeli przesyłka zaginie, to będzie przysługiwać ci odszkodowanie za zaginięcie przesyłki. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @musashi2007, przekazałem sprawę do odpowiedniego zespołu.
Wrócimy do tego wątku, gdy tylko otrzymamy odpowiedź.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@musashi2007 Zgłosiliśmy interwencję do przewoźnika, w ciągu następnego tygodnia powinniśmy otrzymać odpowiedź.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

musashi2007
#13 Ambasador

@matt_rose Przesyłka wciąż ma taki sam status. Proszę o kontakt z Adresatem z Państwa strony. Klient dopytuje, a ja nie mam żadnej informacji zwrotnej dla niego.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@musashi2007, przepraszam za utrudnienia, już to wyjaśniam.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@musashi2007, przekazaliśmy kupującemu informacje w sprawie przesyłki. Jesteśmy w ciągłym kontakcie z przewoźnikiem i wyjaśniamy ten problem.  

Marysia
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

4fe09340-0108-11f1-9a44-331df18b51f2 - kiedy zamówienie dotrze do odbiorcy?

proszę o wypowiedź w dyskusji

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BikeOutlet_pl Przekazałam zgłoszenie do zespołu, który zajmie się weryfikacją losów przesyłki oraz skontaktuje się w tej sprawie z klientem. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

Chciałem zapytać dlaczego nikt w dyskusji się nie wypowiedział, poza botem oczywiście?

Dlaczego w dniu woczrajszym pojawiła się informacja:
"Sprzedający nadał przesyłkę Allegro: A003QK7PJ4, która jest już w drodze i wkrótce dotrze do Kupującego.
Poinformuję, gdy zmieni status na doręczoną."
sugerująca że w dniu wczorajszym nadaliśmy przesyłkę? Przesyłka została przez nas nadana 4.02 !!!

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BikeOutlet_pl To jest wiadomość automatyczna, chociaż rzeczywiście w tym wypadku jest niepoprawna. Widzę, że paczka została już doręczona i taka informacja również została dodana do dyskusji. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

nie zmienia to faktu, że kupującemu może wydawać się że przesyłka została przez nas wysłana dopiero wczoraj.. @w_kiwi czy nie uważasz że taka informacja wprowadza w błąd i stawia nas w złym świetle?

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BikeOutlet_pl Klient posiada wgląd do wszystkich statusów przesyłki. Otrzymałam odpowiedź od zespołu, który zajmuje się dyskusjami, że w tym wypadku interwencja nie jets potrzebna, ponieważ sprawa została już wyjaśniona. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@musashi2007 Każdy dostawca ma swoje zasady i reguły które stara się przestrzegać .Przed wyborem sposobu dostawy najlepiej sprawdzić opinie o danej formie dostawy .

oznacz moderatorów

musashi2007
#13 Ambasador

@kolekcjoner608 To to ja wiem. Ale widocznie klient nie jest tego świadomy 😔

oznacz moderatorów