Jestem sprzedawcą na Allegro. Wysyłam tylko 2 rodzaje produktów przez 3 lata. Małe zwykłe kartony 19*19*52cm.
Sprzedaż przez Allegro DHL do Węgier. 2 te same towary. Dwie paczki takie same. Do jednej naliczona dopłata za niestandardową przesyłkę. Do drugiej nie. I to oczywiście błąd. Allegro nie pomaga w rozwiązaniu. Żadnego wsparcia. Tylko odpowiedź że wszystko jest ok. A potem poprosiłam o odwołanie decyzji i doprecyzowanie za co konkretnie została naliczona dopłata. Żadnej odpowiedzi. 3 wiadomości i totalne ignorowanie przez pracownika Allegro. Wsparcie na poziomie niskim.
Zgłoszenie numer 57777822
I co ważne. Mam biznesową umowę z DHL. Wysyłam takie same paczki od dawno. W 30-50 razy więcej niż przez Allegro. Było tylko 1-2 razy naliczona dopłata i po reklamacji oczywiście uznana za błędna. Powiedzieli że kurier czasami błędnie zapisuje. A my mamy kuriera który jest już w wieku.
Pozdrawiam
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
jak i myślałam. Odpowiedź otrzymałam bezużyteczną.
"Dzień dobry,
W odpowiedzi na skierowaną do nas reklamację dotyczącą opłat za przesyłkę JJD000030214008000115238873 , uprzejmie informujemy, że nie możemy uznać Państwa odwołania.
JJD000030214008000115238873 oddalona Przypominamy, że element niestandardowy naliczany jest zgodnie z charakterystyką usługi i nie tylko wymiary kwalifikują przesyłkę do tej opłaty."
Brak konkretnych szczegółów. To nie odpowiedź. To jako policja daje mandat, a pytasz za co? Odpowiedź za poruszenie przepisów. A których, nie powie.
tak i nie otrzymałam głowne odpoiedzi na pytania:
1) Były wysłane 2 paczki takie same na ten adres!!! To niech DHL powiedzi dlaczego tylko jedna została obliczona jako niestandardowa? Brak odpowiedzi? To oczywiście, że to błędnie naliczona.
2) Po drugie, za co naliczona opłata po sprawdzeniu paczki na magazynie DHL. i zdjęcia z magazynu DHL. A nie słowa.
Współpracuje z DHL jako klient biznesowy poza Allegro i wysyłam takie same paczki 3 lata. Nie ma dopłat. i nie może być. I ztego co widzę się dzieje, to kwalifikuję tą sprawę jako spróba oszustwa i muszę rozwiązać drogą sądową. 100% jestem pewna że nie wysłałam paczki niestandardową. Karton 19x19x50 nie może kwalifikować się jako niestandardowy, i niech DHL nie kłami.
Mój opiekun w DHL powiedział że oczywiście ta paczka była błędznie zaznaczona i Allegro musi złożyć reklamację. Ale widzę że coś tu nie gra, lub Allegro lub DHL nie chcę tym się zajmować i przyznać błąd.
Proszę złożyć reklamację do DHL i odpowiedź musi zawierać konkretną przyczyną dopłaty i odpowiedź na 2 pytania.
Dziękuję
Pozdrawiam,
Katarzyna
Z tego co widzę Ola wyjaśniła wszystko precyzyjnie w tej sprawie.
Dalszy kontakt proszę żebyś kontynuowała mailowo. Również reklamację powinnaś złożyć mailowo - publiczne forum do tego nie służy.
bardzo pomocna odpowiedź. Ola nic nie wyjaśniła, nie ma ona odpowiedzi od DHL, a tylko powiedziała że ona muśli że naliczona za etykitę))) Ja mówię że tego nie może byc. Wszystko za co naliczona dopłata moża być przez DHL jest na ich stronie. oficjalny dokument https://www.dhl.com/content/dam/dhl/local/pl/dhl-ecommerce/documents/pdf/pl-ecommerce-charakterystyk...
nie ma tam etykiet. To tylko polecenie, nawet na zdjęciu DHL etykieta nie na najdłuższym boku)))) Nie trzeba mi zmuszać uwierzyć w to, czego nie ma.
Powielanie tego samego pytania w wielu wątkach jest traktowane jako SPAM i jest naruszenie zasad naszej Społeczności.
Proszę, abyś kontynuowała rozmowę w tym temacie mailowo, kontaktując się przez formularz kontaktowy.