anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego paczka nie może trafić do automatu?

elyon
#8 Zapaleniec#

Numer paczki to AD003AG2P2.

Przez tydzień krąży, odbija się, trafia do złego rejonu... a na koniec i tak ląduje w zupełnie innym miejscu.

Stitch1932c67dd6f.png

Screenshot_20241114_214400_Allegro.jpg

 Nie chcę jej odbierać z innego, odległego automatu. Jeśli miała tam trafić to należało to zrobić od razu, gdy w wybranym automacie nie było miejsca. Nie po tygodniu zabawy w ping-ponga.

Innymi słowy proszę o interwencję, żeby paczka została dostarczona do wybranego automatu zamiast innego losowego, wygodnego dla doręczyciela.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Twój automat może być przepełniony i kurier nie ma gdzie włożyć przesyłki ,dlatego chcą ci paczkę przekierować do innego które ma wolne skrytki.

oznacz moderatorów

elyon
#8 Zapaleniec#

Gdyby tak było to zrobiliby to pierwszego dnia kiedy automat był przepełniony a nie po tygodniu żonglerki.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Gorzej że sami przekierowują, kupujący nie może, a jak przekierują i nie odbierzesz to odeślą.

oznacz moderatorów

elyon
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

elyon
#8 Zapaleniec#

Zgodnie z punktem 10 regulaminu Allegro Delivery taka przesyłka może być przechowywana w automacie zastępczym przez 24h, po czym powinna trafić do docelowego:

"Przesyłka przechowywana jest w Automacie zastępczym przez okres nieprzekraczający 24 godzin od chwili umieszczenia jej w Automacie zastępczym, po czym Operator umieszcza ją w Automacie docelowym, z którego może być podjęta w okresie 48 godzin od chwili umieszczenia jej w Automacie docelowym"

Tak więc czekam na dostarczenie przesyłki do automatu docelowego.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@elyon za bardzo ufasz regulaminowi 😄 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@elyon Wyjaśniam to z odpowiednim zespołem. Proszę Cię o chwileczkę cierpliwości. 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @elyon. Przesyłka oczekuje na odbiór z punktu, pod adresem: Automat ORLEN 340770
Automat naprzeciwko sklepu Biedronka, Hokejowa 2, 80-180 Gdańsk.  

oznacz moderatorów

elyon
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry @MiMary . Niestety nic z tego. Przed chwilą próbowałem odebrać paczkę przy użyciu dotychczasowego kodu odbioru i otrzymuję komunikat, że "Podany kod jest nieprawidłowy".

Nie otrzymałem żadnego nowego kodu, ani mailem, ani smsem, na stronie Allegro nadal widnieje tylko informacja, że "upłynął czas na odbiór paczki".

oznacz moderatorów

elyon
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

No więc chyba to jednak nie wyszło tak jak napisaliście, bo właśnie dostałem powiadomienia, że przesyłka została odesłana do nadawcy i analogiczny status jest na stronie:

elyon_0-1732121695432.png

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

@elyon Tak myślałam.

oznacz moderatorów