anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient zamówił przesyłkę Orlen paczka. Niestety wymiary paczki z tym produktem jest za duży

dregal_pl
#9 Pomysłodawca#

Mam ten sam problem po raz kolejny!!! 
Klient zamówił przesyłkę poprzez Allegro Automat Orlen paczka.
Niestety wymiary paczki z tym produktem maja długość 64cm (max długość paczkomatów InPost), natomiast max wymiar do automatu Orlen to 60cm.

Już usuwałem opcję dostawy do "Automat Orlen paczka", ponieważ moje paczki mają 64 cm i się tam NIE MIESZCZĄ...... To automatycznie znowu została dodana ta opcja i klient zamówił. 

Nie mam zamiaru znowu kłócić się z klientami, bo to nie moja wina ( a klienci zawsze twierdzą, że to przecież ja ustalam czym wysyłam).
Proszę o załatwienie sprawy jak najszybciej, ponieważ to Wy zawaliliście.. I to w taki sposób aby nie spadła mi jakość sprzedaży.

Nigdy nie chciałem korzystać z tych automatów Orlenowych, ale oczywiście jak do wszystkiego tutaj zostałem zmuszony…. 
Zdecydowanie jest za dużo wymuszonych na sprzedających opcji dostawy🤯 (zaraz będzie podjeżdżać 10 kurierów po 10 paczek)

Podaje nr zamówienia:
8f678140-7c39-11ef-8006-2de0b7b30b9c

Pozdrawiam 
Paweł
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@Client:110944380@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
32 ODPOWIEDZI 32

dregal_pl
#9 Pomysłodawca#

Cześć, @MiMary 

Proszę mi więc napisać, co mam zrobić gdy teraz ktoś zamówi u mnie paczkę o długości 64 cm do Automatu  Allegro ORLEN Paczka  gdzie max długość to 60 cm?? 

Może tak to przedstawię będzie jaśniej: (chyba Orlen się nie myli i nie wprowadza w błąd)
Orlen Paczka wmiary.jpg

Chyba że Orlen ma 2 rodzaje paczkomatów 60 i 64 cm? 😅

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@dregal_pl, proszę, podaj przykładowy numer zamówienia, gdzie pojawił się ten problem.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

dregal_pl
#9 Pomysłodawca#

@MiMary  ten sam numer, którego tyczy się ten cały wątek, podaje jeszcze raz poniżej:

8f678140-7c39-11ef-8006-2de0b7b30b9c

(Proszę mi więc napisać, co mam zrobić gdy teraz ktoś zamówi u mnie paczkę o długości 64 cm do Automatu  Allegro ORLEN Paczka  gdzie max długość to 60 cm?? )

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@dregal_pl skonsultowałam kwestię dostawy z Allegro ORLEN Paczka i otrzymałam informację, że maksymalna długość paczki, którą przyjmujemy dla tej metody dostawy to 64 cm. Jeżeli Twoja przesyłka mieściła się w podanych wymiarach, powinna zostać zrealizowana dostawa. Wszystkie informacje o maksymalnej długości oraz wadze nadawanych przesyłek, znajdziesz tutaj

oznacz moderatorów

DrapexPL
#12 Orędownik#

Allegro upiera się, że paczkę o długości 64cm umieścisz w skrytce o długości 60cm. Potwierdzili to moderatorzy już kilkukrotnie. Tak więc pozostaje umieszczenie takiej paczki w skrytce, i tu WAŻNE - nie zamykamy skrytki bo się nie da. Robimy zdjęcie paczki w otwartej skrytce. Wysyłamy do klienta zdjęcie (otwarta skrytka z paczką) jako potwierdzenie nadania paczki. Dodatkowo wysyłamy link do tego tematu, posty w którym allegro potwierdza, ze taka paczka może zostać umieszczona w skrytce i tyle.

oznacz moderatorów

dregal_pl
#9 Pomysłodawca#

@DrapexPL  i @technicsport dzięki za te posty, bo pokazuje to, że nie jestem z tym problemem sam. A mam wrażenie, że na siłę chcą ze mnie zrobić "osobę niepoważną" i nie tylko na tym forum, ale też poprzez kontakt formularzem.
Chodzi o to, aby przyznali się do błędu, przeprosili i naprawili ten problem. 

Jestem ciekaw jak moderatorzy ustosunkują się do Twojego postu ( @DrapexPL  )powyżej?
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_   

Pozdrawiam Serdecznie 

oznacz moderatorów

technicsport
#7 Wielbiciel#

My próbowaliśmy nadać paczkę osobiście w automacie  (akurat kurier Orlen się u nas nie zjawił do zamknięcia firmy) o dł.64 cm - żeby ją zmieść trzeba by ją zgnieść 😕 - (64x20x20 cm dokładnie). Jednak takie same paczki są dostarczane do automatów bez problemu (sprawdzamy to w miarę na bieżąco). Maksymalne wymiary tzn 64x38x41 tez wysyłamy i docierają. Podsumowując: kurierzy wciskają na siłę te paczki zapewne - póki co reklamacji nie ma... 

oznacz moderatorów

dregal_pl
#9 Pomysłodawca#

Oczywiście, że nie...

Skontaktowałem się przez formularz, gdzie po jakimś czasie otrzymałem wiadomość:
"W ramach Allegro Delivery może Pan nadać przesyłki ORLEN Paczka o maksymalnej długości 64 cm, wobec tego może Pan nadać omawiane w wątku zamówienie ".

Więc ja zadowolony zamówiłem partię kartonów o długości właśnie 64cm. (bo akurat mi się kończyły)

Ale nie dawał mi spokoju fakt, że na stronie orlenpaczka.pl podane są inne wymiary: 41x38x60 cm. Więc odpisałem na wyżej zacytowaną wiadomość z prośbą o zapewnienie, ze mogę wysyłać paczki o długości 64 cm do tych skrzynek Orlen.  

Lecz tutaj po jakimś czasie otrzymałem wiadomość, że jednak nie mogę nadawać paczek o długości 64 bo się nie mieszczą 😤  ("Najmocniej przepraszam za zamieszanie, ale maksymalne wymiary paczki dla metody Allegro ORLEN Paczka wynoszą 41x38x60 cm").

Jestem przerażony tą sytuacją, w głowie się nie mieści! I masz racje, brak słów na projektanta skrzynek Orlen..

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Proszę umożliwić wyłączenie ORLEN z usługi Allegro Delivery, ponieważ ich maszyny nie spełniają norm i paczki nie mieszczą się. Dziś osobiście zmierzyłem bardzo dokładnie. Głębokość  skrytki w maszynie Orlen to 61,5 cm, natomiast w Paczkomacie Inpost 69 cm. Typowe paczki mają 65 cm i nie da się ich wepchać do maszyny Orlenu. Jak powiększą skrytki, to proszę bardzo. Na ten moment proszę uprzedzać Kupujących i ostrzegać, że jak wybiorą Orlen to paczka dłuższa niż 61,5 cm nie dojdzie.

Maszyny mniejsze aż o 11% niż standard paczkomatu Inpost nie powinny wchodzić w skład Allegro Delivery. To Inpost ma większość paczkomatów i to oni wyznaczają standardy. Inne małe firmy muszą się do nich dostosować.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Pengano tak jak kilkukrotnie informowaliśmy w tym wątku nie ma możliwości wyłączenia Orlen paczki z usługi Allegro Delivery, ale we wszystkich artykułach (m.in. tutaj) wskazujemy, że maksymalna długość paczek do automatów i punktów odbiorów to 64 cm, więc przesyłki o takim wymiarze powinny być realizowane. Jeśli natrafisz na problem z nadaniem, prosimy o kontakt przez formularz. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Moje przesyłki mają 64cm i 100% nie mieści się w Orlenach o głębokości 61,5 cm. Co mam zrobić aby kupujący nigdy nie wybrali Orlenu? To instrument muzyczny - ukulele koncertowe. Nie mogę go zmiażdżyć na 61,5 cm.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Pengano możesz mi podać przykład takiego zamówienia? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Lepiej zapobiegać niż leczyć. Jak dotąd wszyscy wybrali do ukulele koncertowego paczkomat Inpost , który ma 69 cm, czyli jest jeszcze sporo zapasu. Ta firma jest w porządku.

Natomiast zdarzyło się, że ktoś zamówił Orlenem pokrowiec z tunerem w takim samym standardowym kartonie i wtedy zmroziło mnie, bo typowy karton wymagał zmiażdżenia, aby wepchać go do maszyny. 48d85011-9831-11ef-bc5d-01242bfa45b7 Paczkę z pokrowcem mogę zmiażdżyć, ale jak ktoś zamówi ukulele, to już nie zmiażdżę. A nie chcę wyłączać całego Allegro Delivery, bo tam jest Inpost, który ma maszyny 69cm, czyli 7,5 cm głębsze. Nie możecie tego łączyć w jedną usługę, bo to są zupełnie różne rozmiary. Musi być możliwość wyłączenia Orlenu, bo jest szajs. Już pomijam nawet nie responsywność i upierdliwość ich interfejsu na maszynie. Zaoszczędzili kilka centymetrów blachy i paczki nie wchodzą. To już ten Allegro One jest lepszy. Też kiepskie maszyny, gorsze niż Inpost, ale paczki wchodzą.

oznacz moderatorów