10.11.2025 wdrożyliśmy darmowe przedłużenie terminu odbioru przesyłek Allegro One.
Dodaliśmy opcję, która pozwala na darmowe przedłużenie czasu na odbiór paczki o kolejne 24 godziny (liczone od momentu upłynięcia pierwotnego terminu).
Możecie z niej skorzystać w zakładce Moje przesyłki ta opcja będzie dostępna, dopiero gdy do wygaśnięcia pierwotnego czasu na odbiór zostaną 24h. Przedłużenie możliwe jest jednorazowo dla danej przesyłki.
Tak to wygląda w aplikacji:
Tak w przeglądarce:
Obecnie możliwość przedłużenia paczek dostępna jest tylko w Polsce i tylko dla przesyłek Allegro One. Planujemy rozszerzenie jej na inne rynki i pozostałe metody Allegro Delivery.
Cześć @borovka96, gotowe.
Hej prosił bym o przedłużenie paczki A00430Z565. Nie wyświetla mi się nigdzie opcja przedłużenia
@Witekx555 Przedłużyłam czas na odbiór o 24 godziny.
Dzień dobry, czy opcja przedłużenia samemu działa (<24h na odbiór), czy za każdym razem trzeba tutaj prosić o przedłużenie?
@PWLP ta opcja jest już dostępna od 10 listopada. Pojawi się ona, dopiero gdy do wygaśnięcia pierwotnego czasu na odbiór zostaną 24h i będzie dostępna maksymalnie do 5 minut przed końcem czasu na odbiór.
Dzień dobry, Proszę o przedłużenie paczki A0043F3TV8. Niestety opcja przedłużenia nie jest dostępna. Dziękuję za pomoc.
@Matisss93 przedłużyłam termin odbioru Twojej przesyłki, natomiast była ona już przeterminowana w automacie paczkowym, dlatego polecam żeby odebrać ją jak najszybciej.