anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nową usługą

MAMY ROZWIĄZANIE!
AlleMakijazPL
#13 Ambasador

Witam,

otrzymałam informację o włączeniu usługi One Kurier / One Box dla mojego konta.

Niestety obecnie nie jestem w stanie realizować zamówień, ponieważ przy generowaniu etykiet pojawia się błąd:
„Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera”.

Wczoraj zgłosiłam tę sytuację na czacie i otrzymałam informację, że kod pocztowy zostanie wykluczony z tej usługi. Do tej pory jednak nie zostało to wykonane, a problem nadal występuje.

W międzyczasie pojawiły się zamówienia z tą formą dostawy, których nie mogę zrealizować. Zaproponowane przez konsultanta rozwiązanie to UWAGA , aby SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z KUPUJĄCYMI I klienci anulowali zamówienia i składali je ponownie, jest dla mnie nieakceptowalne – naraża mnie na utratę sprzedaży oraz negatywne doświadczenia klientów. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35
AlleMakijazPL
#13 Ambasador
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AlleMakijazPL podaj proszę kod pocztowy, miasto i ulicę z której nadajesz przesyłki. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#13 Ambasador

82-500  to powinno wystarczyć ponieważ ten kod cały jest ze nie obsłguje się w tym ona kurier allegro 

proste wciskaćie buble na siłe 

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#13 Ambasador

prosze o pilne wykluczenie tego kodu z tego bubla [przez was mam połowe zamówien do anulowania 

prtacuje za darmo za was wydzwaniam do ludzi po anulowanie tłumavcząć sie z waszego błędu 

i co usłyszałam przepraszam - i mam czekac kilka dni na usuniecie tego bubbla 

tragedia 

natychmiast prosze to usunac  @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AlleMakijazPL 

Z mojego doświadczenia forumowego usuwanie One z nieobsługiwanych danych nadawcy trwa ponad tydzień. Taka informacja jeżeli chodzi o słowo pilne

oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_    u nas to samo, kod 82-200 obiecano w poniedzialek rano ze w ciągu 24 godzin zostanie to usuniete i dalej nic, to są jakieś żarty.  Mamy środę i zamowienia dalej wpadają, naprawde nie umiecie naprawić swojego błędu?

oznacz moderatorów
www_bokken_pl
#11 Animator

U nas to samo, API info

Nie udało się wygenerować zlecenia. Komunikat od API Allegro brzmi: "Adres nadawcy/Kod pocztowy: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera".

Allegro to "miszczowie" w błędnych informacjach.

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#13 Ambasador

wczoraj jechałam Do Grudziądza i nadała 3 paczki tam ale dziś mam 8 nowych z tych bublem i dalej mi wchodzą od jednego admina dowiedziałam się ze mam wysłać innymi przewoźnikami zapłacić a do Allegro złożyć reklamacje i niby oddadzą kasę ale czy oddadzą to czort  wie 

oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator

to zapytaja jak ze zwrotami w smarcie bo ja pytalam i nie dostalam odpowiedzi, konsultanci sie skonczyli tyle mnie przekierowywali 😄

oznacz moderatorów
ELIDO_PL
#7 Wielbiciel

Proszę o interwencje w sprawie całego kodu 89-600. Mamy dość codziennych tłumaczeń i pokrywania kosztów innych form wysyłki.

Rozumiem, że nadać tych przesyłek nie możemy jakoś samodzielnie w automacie One BOx?

oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator

Nieźle nas załatwili i od wczoraj zero odpowiedzi tutaj, to jest jakiś dramat, odpowiedz na zgłoszenie " przepraszamy, prosimy sie uzbroić w cierpliwość" i tak od poniedziałku...i weź tu człowieku sie nie denerwuj

oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator

a udało Ci sie wygenerowac etykiete? bo nam nie...

oznacz moderatorów
ELIDO_PL
#7 Wielbiciel

No właśnie nie, dlatego się zastanawiam czy jest jakiś sposób, żeby jakoś awaryjnie nadać do automatu póki tego nie wyłączą albo póki nie bedzie kurier odbierał ale chyba za dużo wymagam...

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ELIDO_PL to zależy od tego, czy jest to przesyłka z dostawą tego samego dnia, czy nie. Jeżeli nie, możesz nadać w One Box, jeżeli tak, konieczne jest zamówienie podjazdu kuriera. Przekazałam Twoje zgłoszenie z prośbą o wyłączenie. 

Alicja
oznacz moderatorów
ELIDO_PL
#7 Wielbiciel

Nie jest to tego samego dnia, zatem jak nadać te przesyłki w automacie? Nie da sie wygenerować etykiety.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ELIDO_PL otrzymałam informację, że kod pocztowy 89-600 jest włączony do usługi jako wyspa. Powinieneś mieć więc możliwość zamówienia kuriera i wygenerowania etykiety. Czy otrzymujesz jakąś informację o błędzie? Jeżeli tak, podeślij proszę zrzut ekranu. 

Alicja
oznacz moderatorów
ELIDO_PL
#7 Wielbiciel

Zrzut ekranu 2026-03-19 203212.pngZrzut ekranu 2026-03-19 203319.pngZrzut ekranu 2026-03-19 203440.png

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ELIDO_PL dzięki, przekazałam już informację do odpwiedniego zespołu. 

Alicja
oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator

a co z nami? Tez nasz kod ma być obsługiwany jako jakaś wyspa a dalej nie idzie utworzyć etykiety bo nasz kod znajduje się po za obszarem, czekamy na odpowiedz od poniedziałku

oznacz moderatorów