Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z paczkami w aplikacji dpd mobile, zamówiłem towar, wybrałem opcje dostawy do automatu DPD ale nie mam jej na liście w aplikacji DPD, przesyłka jest w dostarczeniu, a ja nadal nie mam jej na liście paczek, jest to pierwsze moje zamówienie i dostarczenie w takiej formie, dane w aplikacji są takie same jak na allegro. Jedynie zauważyłem, że numer przesyłki nie jest typowy dla DPD, czy to byłby problem dlaczego nie ma jej na liście w aplikacji DPD? Jeśli tak, to jak mam odebrać paczkę w przypadku braku pulpitu bądź jakiegokolwiek skanera w automacie?
@Kein_2005 tych przesyłek nie zobaczysz w aplikacji DPD, tylko w aplikacji Allegro i również za pomocą aplikacji Allegro będziesz mógł otworzyć skrytkę, gdy przesyłka zostanie już dostarczona do automatu.
@la_nika ale przekombinowaliście, najgorsze że to już któryś klient co ma apkę DPD i czeka na info a potem z pretensjami do sprzedawcy że nie nadał paczki bo nie ma jej w apce 😞
Po prostu Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem, nawet jak zleca wykonanie usługi innemu przewoźnikowi.
@pecela ja to wiem 🙂
Tylko po co kombinować skoro paczki InPost są w aplikacji InPost a DPD Allegro były w aplikacji DPD a teraz Allegro Delivery DPD nie ma 😞
Bo Inpost Paczkomaty, Inpost Kurier, Allegro Inpost Paczkomaty i Allegro Inpost Kurier, to różne usługi, ale jeden operator pocztowy.
Tak samo DPD i Allegro DPD to jedna firma, ale dwie usługi.
A w Allegro Delivery, Allegro to samodzielny operator pocztowy. Tu Allegro nie jest już formalnym nadawcą przesyłki, lecz jej przewoźnikiem.
Kolejny **piiip**yzm allegro. Sorry, ale to jest utrudnianie życia i wymuszanie apki Allegro, której nie każdy chce.
Bo to przesyłka Allegro Delivery Kurier DPD, a nie Kurier DPD. To formalnie dwóch różnych przewoźników. Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem, który tylko powierza wykonanie usługi innemu przewoźnikowi (w twoim przypadku jest to DPD).
Ok, rozumiem to. Tylko nie rozumiem tego, że skoro Allegro Delivery powierza wykonanie usługi DPD to DPD nie umieszcza informacji w swojej aplikacji. Pierwszy raz korzystam z tej formy dostawy i budzi to moje obawy co do odebioru przesyłki.
@Kein_2005 Dlatego, że DPD jest podwykonawcą usługi Allegro Delivery. Informacje na temat swojej przesyłki znajdziesz w aplikacji Allegro.
Witam, dokonałem zakupu z dostawą DPD bo chciałem ją przekierować w aplikacj do punktu - sklep (zawsze tak robiłem) tu szok przesyłki w aplikacji nie widać. Kurier pewnie będzie rano, a ja wracam po 16- co można zrobić w takiej sytuacji?
Jak chcesz mieć możliwość przekierowywania w DPD musisz kupować poza smart
@jar-gier zgłosiłam prośbę do oddziału, czy będzie możliwość przekierowania paczki do punktu. 😊
Dziękuję, paczka jest już w doręczeniu. Jak może mi Pani pomóc, podać nr przesyłki, miejsce które mnie interesuje jako punkt odbioru ?
@jar-gier niestety otrzymałam odpowiedź, że nie będzie możliwości przekierowania przesyłki do punktu. 😔
Dziękuję za próbę pomocy, może któryś z sąsiadów mi pomoże, na przyszłość będę wiedział, że są tego typu ograniczenia. Ja na pewno już nic nie kupię za pośrednictwem dpd przez allegro 😑
Kurier sam przekierował paczkę do punktu odbioru po tym jak nie zastał mnie w domu, nawet nie zadzwonił do mnie przed próbą doręczenia. Zadzwoniła żona do niego i sam powiedział, że zostawia w sklepie na Ż, przyjdzie mi powiadomienie na SMS i bez problemu paczkę tam odbierzemy. Jednak się da 😊
Kurier nie ma obowiązku dzwonić przed doręczeniem przesyłki. Jest to powszechny mit.
A kurier postąpił zgodnie z przepisami. Nie zastał adresata, więc awizował przesyłkę.
A i Allegro Delivery Kurier DPD to inny przewoźnik niż Kurier DPD. Dlatego nie widać przesyłki w apce DPD, bo dlaczego mieliby mieć obce przesyłki w swojej apce.
Dodam, że formalnie DPD nie jest tu przewoźnikiem, tylko właśnie Allegro. Nie mogę więc umieścić info o przesyłce w swojej apce, bo prawnie, nie jest to ich przesyłka.