Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć o co chodzi z paczkami w aplikacji dpd mobile, zamówiłem towar, wybrałem opcje dostawy do automatu DPD ale nie mam jej na liście w aplikacji DPD, przesyłka jest w dostarczeniu, a ja nadal nie mam jej na liście paczek, jest to pierwsze moje zamówienie i dostarczenie w takiej formie, dane w aplikacji są takie same jak na allegro. Jedynie zauważyłem, że numer przesyłki nie jest typowy dla DPD, czy to byłby problem dlaczego nie ma jej na liście w aplikacji DPD? Jeśli tak, to jak mam odebrać paczkę w przypadku braku pulpitu bądź jakiegokolwiek skanera w automacie?
@Kein_2005 tych przesyłek nie zobaczysz w aplikacji DPD, tylko w aplikacji Allegro i również za pomocą aplikacji Allegro będziesz mógł otworzyć skrytkę, gdy przesyłka zostanie już dostarczona do automatu.
@la_nika ale przekombinowaliście, najgorsze że to już któryś klient co ma apkę DPD i czeka na info a potem z pretensjami do sprzedawcy że nie nadał paczki bo nie ma jej w apce 😞
Po prostu Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem, nawet jak zleca wykonanie usługi innemu przewoźnikowi.
@pecela ja to wiem 🙂
Tylko po co kombinować skoro paczki InPost są w aplikacji InPost a DPD Allegro były w aplikacji DPD a teraz Allegro Delivery DPD nie ma 😞
Bo Inpost Paczkomaty, Inpost Kurier, Allegro Inpost Paczkomaty i Allegro Inpost Kurier, to różne usługi, ale jeden operator pocztowy.
Tak samo DPD i Allegro DPD to jedna firma, ale dwie usługi.
A w Allegro Delivery, Allegro to samodzielny operator pocztowy. Tu Allegro nie jest już formalnym nadawcą przesyłki, lecz jej przewoźnikiem.
Bo to przesyłka Allegro Delivery Kurier DPD, a nie Kurier DPD. To formalnie dwóch różnych przewoźników. Allegro Delivery jest oddzielnym przewoźnikiem, który tylko powierza wykonanie usługi innemu przewoźnikowi (w twoim przypadku jest to DPD).