anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ratunku! nie mogę wygenerować etykiety wysyłkowej DHL Klientka podała błędny nr telefonu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Lemaro-fashion
#8 Zapaleniec

Ratunku! nie mogę wygenerować etykiety wysyłkowej DHL Klientka podała błędny nr telefonu.

Wysyłka do Polski ale nr +447919894740.  nr zamówienia ee425670-760e-11f0-9462-2bfd1d1a6313 Co w takiej sytuacji zrobić? Proszę o pilną pomoc moderatora @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Lemaro-fashion wiem ze Inpost nie przyjmuje zagranicznych numerów.... zadzwoń na infolinię DHL i się spytaj..

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor ⭐

@Lemaro-fashion

Jak wysyłka pod adres, to nr telefonu nie jest bezwzględne wymagany. Jak formularz nie puszcza, to wpisz 000000000 lub +48000000000. Wyjątkiem będzie jak wykupisz usługę preawizacji (czyli że kurier zadzwoni przed doręczeniem). 

oznacz moderatorów
Lemaro-fashion
#8 Zapaleniec

Wysyłka do Allegro Automat DHL BOX 24/7. Krajowy Nr telefonu wymagany. Dodzwoniłam się do Anglii i uzyskałam nr odbiorcy w Polsce.

oznacz moderatorów
ares_
#14 Krzewiciel

@Lemaro-fashion 

zadzwoń do klienta i poproś o inny numer telefonu

A publikacja czyjegoś numeru telefonu na forum nie jest najlepszym pomysłem....

oznacz moderatorów
Lemaro-fashion
#8 Zapaleniec

Tak zrobiłam. Jednak nie rozumiem dlaczego system Allegro przyjmuje zagraniczne numery skoro wysyłka do Polski...Dziękuję

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

@Lemaro-fashion  napisał(a):

Tak zrobiłam. Jednak nie rozumiem dlaczego system Allegro przyjmuje zagraniczne numery skoro wysyłka do Polski...Dziękuję

bo to nie oni muszą się bujać z takimi problemami.

błędu nie naprawią "bo nie".

wiele wątków było już na ten temat

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Lemaro-fashion nasz formularz jest uniwersalny dla każdej metody dostawy. Z uwagi na to, że oferowane są także metody wysyłki zagranicznej nie ma możliwości zablokowania zagranicznych numerów telefonu. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Lemaro-fashion
#8 Zapaleniec

Może więc rozwiązaniem byłoby nie blokowanie zagranicznych nr telefonów przez przewoźników w ich formularzach wysyłkowych.

Kupującym może być klient z zagranicznym numerem, a odbiorcą przesyłki osoba w Polsce. Nie powinno być problemu żeby z zagranicy przesłać odbiorcy kod pozwalający na otwarcie boxu

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

@Syrena_zT 

zanim zaczęła się sprzedaż zagraniczna problem był ten sam.

Tak jak zbyt długie nazwy odbiorcy i możliwość podania w formularzu adresowym nazwy miasta w Polsce: 44-027

oznacz moderatorów