anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

standarty Allegro Delivery... bzdura !!!

maliszewko2014
#11 Animator

Z Allegro – jak widać – wszystko jest możliwe.

Klient zamówił towar 17 grudnia. Tego samego dnia przesyłka została nadana. Standardowa sytuacja – wysłane w terminie, brak wiadomości od kupującego, więc temat uznajemy za realizowany prawidłowo.

Dziś otrzymujemy negatywny komentarz za „nieterminową dostawę”. Sprawdzam szczegóły i nie wierzę. Metoda: Allegro One Box. Nadanie 17 grudnia, doręczenie 14 stycznia.

Prawie miesiąc doręczenia przesyłki nadanej w terminie.

Czy to są standardy logistyczne Allegro? Sprzedawca realizuje zamówienie zgodnie z regulaminem, a później ponosi konsekwencje za opóźnienia operatora, na które nie ma żadnego wpływu. To absurd.

Nie mieliśmy żadnej informacji o problemie, żadnej prośby o interwencję. Gdyby klient napisał – reagowalibyśmy natychmiast. Zamiast tego po miesiącu pojawia się negatyw.

Żądam od moderatorów usunięcia tego komentarza lub wyłączenia go z jakości sprzedaży – ponieważ dotyczy opóźnienia po stronie operatora Allegro, a nie sprzedawcy.

Nr zamówienia: 2ac35fe0-db27-11f0-a196-359a7d837ab6

Jeżeli za takie sytuacje sprzedawcy mają odpowiadać wskaźnikami jakości, to jest to zwyczajnie przerzucanie odpowiedzialności i psucie rynku.

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @maliszewko2014, dziękuje za zgłoszenie.
Przekazałem sprawę do odpowiedniego działu i konsultuje ją.
Wrócę do tego wątku, gdy tylko otrzymam odpowiedź.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#12 Orędownik

Tutaj sprzedawca jest odpowiedzialny również za trzęsienie ziemi, gradobicie i koklusz 😁

Komentarza nikt nie usunie, najwyżej wyłączą ze statystyk, tak że inni będą cały czas widzieć że nie nadajesz przesyłek w terminie. To są właśnie te standardy.

Druga sprawa to profil klienta kupującego na tym portalu, w większości pretensjonalny i roszczeniowy. Dla większości bardziej satysfakcjonujący jest upust swoich frustracji w komentarzach i ocenach niż zgłoszenie problemu. Zwykle jest to takiej kolejności: komentarz, dyskusja i ewentualnie pytanie. A dziwimy się dzieciom, że nie potrafią ze sobą rozmawiać...

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

profil klienta kupującego na tym portalu

@budowlaniec2019 będzie jeszcze gorzej, allegro promuje taki typ kupującego np: w systemie reklamacji np: poprzez darmowe wypłaty z pok

kiedyś przez moment próbowali wyjaśniać przepisy w dyskusjach ale ostatnio tego nie ma, a wręcz moderacja wspiera absurdalne roszczenia kupujących i jak ognia unika odpowiedzialności serwisu za np: nowomowę i itp

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#12 Orędownik

Często w filmach potwór, który zostaje wyhodowany w końcu pożera swojego opiekuna.

Z dnia na dzień jest coraz gorzej, ale obserwuję, że świadomość normalnych użytkowników też rośnie i robią oni zakupy tam gdzie powinni 😉 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@maliszewko2014 napisz do kupującego, wytłumacz że musisz mieć te automaty ale kupujący nie musi ich wybierać bo są problematyczne, jak kiedyś wrzucałem do każdej paczki kartę co i jak i jak wybrać innego przewoźnika 😄 a od września zrezygnowałem z Allegro Delivery za dużo pytań, problemów i pracy z tym 😞

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Z komentarzem nikt Ci nic nie zrobi, za to ja mam pytanie do MODERATORÓW:

Czy nie macie przypadkiem w planach wprowadzenia w zamówieniach filtra "Opóźniona dostawa"? Byłoby to niezwykle przydatne narzędzie, wiadomobyłoby jakimi przesyłkami trzeba się zainteresować czy złożyć reklamację. Jak widać klienci sami z siebie wolą często wystawić negatywa, niż zapytać o powód opóźnienia. Wiem że informacja o opóźnieniu jest widoczna w zamówieniu, tylko że nie da się jej wyfiltrować, a przy sporej ilości zamówień ręczne przeglądanie to dramat.

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @TechartGSM, dziękujęmy za sugestię. Niestety nie mam informacji, czy w planach jest wprowadzenie dodatkowych filtrów, jednakże zachęcam do zgłoszenia tego pomysłu w sekcji „Zgłoś swój pomysł”.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów