anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

uszkodzona przesyłka allegro dpd

MAMY ROZWIĄZANIE!
mix-mce
#15 Entuzjasta

kupujący dostał info że paczka została uszkodzona, ja nic nie dostałem.

Mam teraz czekać na info, na zwrot paczki czy wysłać ponownie? Biorąc pod uwagę co jest w paczce myślę że zawartość raczej nie została uszkodzona co najwyżej opakowanie więc ja bym puścił ją dalej do doręczenia chyba że ktoś tą paczkę przejechał tirem.

A004LY3G61

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce

Ze śledzenia wynika że została wydana do doręczenia.

Przy odbiorze kupujący powinien zweryfikować stan przesyłki i zawartości oraz ewentualnie spisać protokół szkody lub przynajmniej oświadczenie o tym, że przesyłka dotarła do niego uszkodzona. 

Co ważne, sprawdzenia zawartości przy uszkodzonym opakowaniu należy dokonać przez pokwitowaniem odbioru, bo inaczej nie przysługuje odszkodowanie od przewoźnika (przewoźnik nie może wypłacić odszkodowania za uszkodzenia w transporcie jeżeli przesyłka z widocznymi śladami uszkodzenia została odebrana bez zastrzeżeń, jest to bezwzględny wymóg ustawowy).

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

@pecela co kupujący powinien a co zrobi to dwa osobne tematy. Nawet nie będę marnował czasu żeby mu to przekopiować bo wątpię żeby zadał sobie trud przeczytania

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce

Wystarczy, że napisze na terminalu kuriera "przesyłka dotarła uszkodzona" obok podpisu. To najprostsze i najszybsze rozwiązanie. No chyba że wolisz samemu płacić za to uszkodzenie, jeżeli przedmiot w przesyłce okaże się uszkodzony.

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

@pecela  wolę trafić dzisiaj jackpoda i rzucić tą robotę w ch... Dawno przestałem się przejmować edukacją kupujących bo to nie ma sensu.

Ale popieram osoby którym się jeszcze chce. 

oznacz moderatorów