Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć @aga-reen, zgłosiłem Twój problem do odpowiedniego działu.
Czekam na odpowiedź, wrócę jak tylko otrzymam odpowiedź/rozwiązanie.
Czy coś już wiadomo?
@aga-reen Powinnaś otrzymać od nas wiadomość e-mail w tej sprawie.
Daj proszę znać, czy ją otrzymałaś, jeśli nie, zgłoszę prośbę o pilny kontakt 🙂
Dostałam tylko maila 9 maja że będzie dalszy kontakt jak sprawa się wyjaśni. Nic dalej nie wiem.
Dziękuje za informację @aga-reen, zgłosiłem sprawę ponownie z prośbą o więcej informacji.
Wrócę do Ciebie, jak tylko otrzymam więcej szczegółów.
@aga-reen, otrzymałem informację, że paczka w dalszym ciągu jest poszukiwana przez nas jak i przez oddział, który miał ją dostarczyć. Dalsze aktualizacje w tej sprawie będziesz otrzymywać mailowo.
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację i proszę o jeszcze trochę cierpliwości.
Ok, czyli paczka zagineła?
@aga-reen, w tym przypadku przesyłka jest jeszcze poszukiwana i trwa weryfikacja monitoringu maszyny oraz magazynu w celu jej odnalezienia. Nie jest zaginiona i gdy tylko otrzymamy więcej informacji o jej statusie, zostaniesz powiadomiona przez nas drogą mailową.
Przesyłka wczoraj " przyjęta" w oddziale, i co dalej? Czemu kurier jej nie podjął?
@aga-reen przepraszam za te problemy!
Poprosiłam o weryfikację, dlaczego przesyłka nie została wydana do doręczenia. Skontaktujemy się z Tobą tej sprawie.
Czekam na konkretne info. Jeśli przesyłka zaginęła, proszę o zwrot kosztów zakupu, który z winy Waszego kuriera nigdy do mnie nie dotarł.
@aga-reen przesyłka nie zaginęła. Skontaktowaliśmy się z partnerem logistycznym, aby wyjaśnić, dlaczego nie została wydana do doręczenia. Muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość.
Oczywiście, możesz złożyć reklamację w tej sprawie.
@aga-reen paczka nie zaginęła, ale trwają poszukiwania😁 musisz zrozumieć logikę Allegro😉
Tak jakby nie można było dotrzeć do kuriera który najwyraźniej otwiera paczki i zawłaszcza sobie co cenniejszą zawartość. Jedna paczka z tego dnia z produktami żywnościowymi otwarta ale nic nie zginęło, druga z perfumami nie dotarła do maszyny i " poszukiwania trwają ". Kto mi zwróci koszty?