anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się dzieje z przesyłką uszkodzoną

WM_tworzywa
#8 Zapaleniec

Witam,

Jeżeli paczka dla Allegro One Box DPD ma status uszkodzona to co firma kurierska z nią zrobi ? Zwróci do nadawcy? Firma sama zgłosiła uszkodzenie, klient paczki nie widział.

WM_tworzywa_0-1756737151177.png

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

powinni ci na maila protokół zniszczenia paczki podesłać i rekompensatę wypłacić poproszą o dowód sprzedaży np fakturę

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az1rael powinni , ale tak nie będzie 

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@WM_tworzywa 

Jeżeli uszkodzenie przesyłki nie jest całkowite, to przesyłka powinna być dostarczona do odbiorcy, wraz z protokołem szkody. Przed formalnym odbiorem, odbiorca powinien spisać protokół szkody i określić czy przesyłkę odbiera bez uwag (zamyka to możliwość reklamacji u przewoźnika), odbiera z zastrzeżeniem zgłoszenia reklamacji w terminie późniejszym, prosi o przekazanie do oddziału w celu odbioru osobistego (wtedy można spisać protokół komisyjny, czyli taki ze świadkiem, nie chodzi tu o punkt partnerski) albo odmówić przyjęcia.

A i protokół szkody spisany przez przewoźnika i ten spisany przez odbiorcę, to dwa różne protokoły. Firma kurierska, jeżeli nie jest to niezbędne do zabezpieczenia przesyłki, nie może jej otwierać.

oznacz moderatorów

WM_tworzywa
#8 Zapaleniec

A w praktyce ktoś miał taki przypadek? Może moderatorzy będą  wiedzieli jaka jest procedura postępowania przy dostawie Allegro One Box DPD i uszkodzeniu zgłoszonym przez przewoźnika.

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@WM_tworzywa może 2 tyg, temu miałem , przesyłka wraca , odbierasz , robisz zdjęcia , następnie EPS , na koniec składasz do allegro reklamacje z załączonym protokołem i czekasz na !! 

decyzję , zwykle negatywna

możesz się odwołać 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@WM_tworzywa podaj proszę numer przesyłki lub zamówienia, zweryfikuję to. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów