Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na aukcji podano, że mogę zamówić dostawę kurierem - fajnie.
Podobno kurier DPD będzie jutro, a przy "SMART" będzie bezpłatnie - świetnie.
Klikam, przy wyborze płatności i dostawy pokazuje się po prostu opcja "kurier" - jedyna opcja z programem "SMART" - no to klik.
Po zakupie okazuje się, że nie będzie jutro, a w poniedziałek, i nie DPD, a Allegro One.
Owszem, nie zostałem oszukany, bo podobno zakup przyjdzie, ale Allegro gra nie fair, w ten sposób promując własny kanał dostaw i jedocześnie rugując konkurencję. Może od razu napiszcie "kup, a my rzucimy kostką i wylosujemy sposób dostawy" albo "nieważne co wybierzesz, i tak my narzucamy, czym masz być zachwycony"? Mamy płacić i nie dyskutować? Tak, jestem zły i jeśli powyższe było niemiłe, to takie miało być. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ale to jest wpis sprzed ponad roku(!)... Normalnie sprawa świeżutka i absolutnie nieznana... Wrrr... @Syrena_zT , proszę się nie fatygować, bo z wątku podlinkowanego przez @AGLOPRIMA2 wynika, że na załatwienie tematu mieliście ponad rok i nic nie zrobiliście, więc wszelkie próby napisania teraz czegokolwiek w obronie portalu będą urągać ludzkiej przyzwoitości. Dla mnie wygląda to tak, że firmy kurierskie nie chciały zrezygnować z własnych opłat, a skoro wy nie chcecie płacić, to klientów robicie w konia i wciskacie im dostawy własną firmą kurierską.
Dlaczego tak się zeźliłem? Przede wszystkim dlatego, że portal ma najwyraźniej klientów za obrażonych na rozum 😛 i robi co chce.
Dodatkowo: zazwyczaj wybieram paczkomat (chociaż i tu portal robi mi pod górkę, wciskając na siłę OneBox) , ale tu przesyłka ma iść do osoby starszej i schorowanej, której chciałbym móc powiedzieć, że kurier będzie konkretnego dnia, że wszystko załatwione i opłacone, nic się nie przejmuj, tylko przyjmij paczkę od kuriera. No i dodatkowo DPD ma całkiem fajnie urządzone śledzenie przesyłek. Natomiast to wciskane na siłę Allegro One... no ja nie mam nic do ludzi, tam też pracują uczciwi kurierzy, ale ta sytuacja jest tak koślawa, że aż trudno to komentować w języku ludzi kulturalnych.
@trajber już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją.
A ja ostatnio kawę ze sklepu inposta przez apkę wzięłam jak mnie Allegro wnerwiło xD Praktycznie od początku wejścia smarta to był mój regularny zakup tylko na Allegro. A teraz...
Po co mam ślepnąć przy wyborze przesyłki. Chcę jak człowiek szybko kupić i ma iść tam gdzie zawsze, a jak nie to gdzieś to mam są inne sklepy...
Ps. Normalnie kontakt z Allegro się znalazł. Jak spłaciłam cały kredyt i poprosiłam o zwrot odsetek to nagle muszą porozmawiać telefonicznie. Mogę przyjmować zakłady:
-a) czy zawołają zdjęć dowodu
b) czy w ogóle zadzwonią skoro sami chcieli