Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ doszły mnie słuchy że zamiast UPS ma obsługiwać paczki DPD ?
czyli jak rozumiem - mam wpisać deklarowaną wysyłkę - tego przewoźnika co u mnie jest najpóźniej ? ( UPS zlecenie do 13:30 / DPD - cholera wie tak szczerze i nie wiem jak to sprawdzić ? ) Mój kod 32-543 - nie obrażę się o sprawdznie.
@la_nika napisał(a):
Jeżeli chodzi o godziny graniczne, to będziemy je uwzględniać, czyli gdy np. w danym regionie UPS dojeżdża do 13:00, a DPD do 15:00, to dla zamówień do godziny 13:00 może zostać przypisany DPD i UPS, a po godzinie 13:00 do 15:00 tylko DPD, po 15:00 znowu jeden lub drugi z przewoźników.
O jakich godzinach granicznych dla "regionu" w odniesieniu do DPD Pani pisze? DPD nie ma ustalonych godzin granicznych dla tych "regionów", czy kodów pocztowych. Godzina podjazdu jest wg indywidualnej umowy z przewoźnikiem, jeśli ktoś ją ma. Zresztą Allegro o tym informuje tutaj - Godziny graniczne nadawania przesyłek u przewoźników w ramach Allegro Smart! - podsumowanie – Wysyłk...
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
@la_nika dopytaj jeszcze czy to będzie losowo, czy co tydzień inny, czy jakoś przydzielone rejonami na stałe, bo jak ma być być codziennie inny kurier gratuluje pomysłu 😞
@la_nika czy dobrze zrozumiałem po wygenerowaniu listu
będę musiał sprawdzać kto dobierze ode mnie poszczególne przesyłki?
listy generujemy w czasie rzeczywistym,
przesyłki grupujemy przewoźnikami - każdy ma swój kąt
dopiero potem zlecamy odbiory
ups i dpd nigdy nie odbierają przesyłek w podanych godzinach,
nawet brak możliwości potwierdziliście nam w odpowiedzi na reklamację
co można jeszcze spartaczyć?
allegro dajcie podwójną premię temu co wpadł na ten pomysł. to jest geniusz
@RED właśnie, odnośnie niedawnego zgłoszenia odebrania paczki z punktu przez kuriera DPD, dostaliśmy taką informację:
"otrzymaliśmy informacje, że paczka została odebrana terminowo następnego dnia roboczego. Co jest standardem w przypadku usług przewoźnika DPD."
To jak to w końcu jest? Bo albo jest tak, jak piszą w tym wątku Panie moderatorki i zostaliśmy oszukani przy prośbie o wykluczenie przesyłki DPD z jakości wysyłki. Albo rację miał doradca w zgłoszeniu i mamy nawijany tutaj makaron na uszy. 😎
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
@AGD-RTV-IT miałam na myśli właśnie te, ustalone z przewoźnikiem, godziny graniczne.
@RED informację dotyczące tego któremu kurierowi powinniście przekazać przesyłki będą widoczne w:
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pytanie calkowicie na powaznie - ilu z Was (moderatorow) oraz pracownikow wpadajacych na takie kretynskie pomysly, ktore tylko dodaja mnostwo pracy, wprowadzaja zamieszanie i coraz bardziej ograniczaja mozliwosci sprzedajacych, przepracowalo na Allegro jako typowy sprzedawca chociaz przez 3 miesiace?
Oj tam, czepiasz się. Muzyka łagodzi obyczaje. Polecam Wojciecha Młynarskiego:
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Jestem ciekaw jak rozwiążecie problem jakości wysyłki i terminów nadania dla allegro box jeżeli będziecie losowo przydzielać przewoźnika? U mnie UPS jest o 9:00 a dpd o 14 więc jak mam ustawić maksymalną godzina z dostawą na jutro?
@maliszewko2014 Godzinę graniczną dla metody dostawy Allegro One możesz sprawdzić tutaj i bazować na tych danych przy obsłudze swoich zamówień.
To nie jest odpowiedz
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
od jutra przesyłki będą odbierać DPD i UPS każdy ma inne godziny odbioru wiec jak ustawie maks 14 to allegro box/ups już nie pojedzie a allegro box/DPD tak. wiec to już ma wpływ na wysyłkę
@maliszewko2014 Już teraz przesyłki Allegro One realizowane są we współpracy z UPS i po wpisaniu swojego kodu pocztowego na wskazanej stronie zobaczysz godziny graniczne. Nie muszą się one pokrywać z godzinami, które ustalił przewoźnik dla przesyłek realizowanych przez siebie bez współpracy z Allegro One.
Czy dalej nie rozumiecie ze od jutra będzie allegro box obsługiwać tez DPD?
Że losowo będzie przydzielana firma kurierska UPS lub DPD?
wiec dwie rożne firmy o rożnych czasach będą obierać przesyłki allegro box
@nat_not napisał(a):
@maliszewko2014 Już teraz przesyłki Allegro One realizowane są we współpracy z UPS i po wpisaniu swojego kodu pocztowego na wskazanej stronie zobaczysz godziny graniczne. Nie muszą się one pokrywać z godzinami, które ustalił przewoźnik dla przesyłek realizowanych przez siebie bez współpracy z Allegro One.
Na podanej stronie godziny graniczne dla UPS są podlinkowane do strony UPS, z godzinami granicznymi dla ich usług, co rozpoznać można po kodzie usługi kurierskiej:
Copy of COT UPS godziny graniczne (allegrostatic.com)
I są to godziny podjazdów pod adres, wbrew temu co jest podane w tabeli odbiorów dla Allegro One.
Nie ma, nie było i raczej nie będzie ze strony tego przewoźnika oddzielnych reguł dla AO. Pewnie podobnie będzie w przypadku DPD, czyli o odbiorze z punktu decyduje danego dnia kurier i odbiór następnego dnia, nawet jak się nada o godz. 7:00 w Żabce, to coś zupełnie normalnego. Nie wiem kompletnie, na podstawie czego Panie myślą, że doświadczeni sprzedawcy łykną wciskany w tym wątku kit...
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Chciałabym dopytać, jak będzie teraz wyglądało naliczanie dodatkowych opłat DPD za odbiory poniżej 4 paczek? Jeśli zlecimy odbiór paczek AO i DPD i będzie ich razem, dajmy na to 5, to te opłaty będą naliczane w przypadku DPD, czy nie?
Witam. Właśnie jak wyżej opisano co z płatnością za przesyłki dpd ? Przykładowo mam 1 paczke na One Box DPD i 1 na kuriera DPD. I na ONE BOX zgłaszam i przyjeżdża darmowo a e drugą paczkę żeby nie płacić to muszę zasuwać do punktu nadań ? Trochę bez sensu. Jeżeli tak to trochę bez sensu. Prościej byłoby aby DPD również był darmowy jak inni kurierzy. Bo tylko za DPD trzeba płacić.
Czy podjazdy niezależnie od ilości zgłoszonych paczek nadal są bezpłatne ?
@kadus_ms_fb napisał(a):
Możesz zlecić stały podjazd Allegro One Kurier, jeśli będziesz przekazywać minimum 4 paczki w ramach jednego podjazdu – co najmniej 3 razy w tygodniu.
Jak mam to rozumieć ? To znaczy że ONE BOX nie będzie już obsługiwany bezpłatnie niezależnie od ilości paczek jak dotychczas ?
"Powracam z informacjami dotyczącymi wliczania się przesyłek Allegro One DPD oraz DPD.
Otóż przesyłki Allegro one DPD będą wliczane do ilości przesyłek DPD.
Tak więc w Państwa przypadku podjazd będzie darmowy.
Mam nadzieje, że ta informacja Państwa ucieszyła. :)"
Takie info od allegro dostałem
Dziękuję. Pytanie czy One BOX DPD przy jednej przesyłce jest bezpłatny tak jak UPS ?
@kadus_ms_fb tak, podjazd kuriera jest bezpłatny w przypadku obu przewoźników niezależnie od ilości przekazywanych przesyłek.