Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
wśród naszych Klientów znaczący odsetek stanowią seniorzy, którzy chętnie kupują ze względu na to, że nigdzie nam się nie spieszy, poświęcamy im czas i staramy się rozwiązywać problemy, które czasami się zdarzają.
Zadzwoniła do nas przemiła osoba, p. Krystyna, która poskarżyła się na niewłaściwe zachowanie kuriera (usługa Allegro One Kurier - dostawa jutro).
Osoba starsza, posiadająca dom w okolicach leśnych. Z tego co zrozumieliśmy, była w ogródku, kiedy zauważyła odjeżdżającą furgonetkę – kurier zawrócił przed mostkiem i nie podjął próby dostawy. Zadzwoniła do kuriera a ten powiedział, że jest już daleko i ponowi próbę dostawy w następnym dniu. Nie doszło do tego, przewoźnik oznaczył przesyłkę A001ZKAD89 wpisując „Błędne dane adresowe” co wg. Klientki jest nieprawdą.
Ustaliliśmy, że zwrócimy za przesyłkę a p. Krystyna zamówi innego przewoźnika (np. z dowozem InPost nie ma podobno żadnego problemu). Ale Klientka lubi zamawiać na Allegro i postanowiła, że da Wam szansę (powiedziała: do 3 razy sztuka) i zamówiła ponownie Allegro One Kurier - dostawa jutro. My ze swojej strony obiecaliśmy, że opiszemy sprawę na forum tak, żeby osoby zajmujące się tą usługą mogły zareagować we właściwym oddziale. Prosimy więc o reakcję.
Pozdrowienia
Numer zamówienia: 0d983970-1f9a-11f0-9e0b-711c04b4b399
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Allegro żenua kurier, dlaczego 70% problemów jest z allegro one?
@ZDROWERSI przykro mi, że ta sytuacja miała miejsce. Zgłosiłem ją w celu wyjaśnienia.
Ogólnie to prywatne (i te pseudo prywatne) firmy kurierskie nie mają obowiązku doręczać przesyłek pod każdy adres w Polsce. Jeżeli im się to nie opłaca, to mogą pozostawić przesyłkę w punkcie odbioru, a nawet zwrócić przesyłkę do nadawcy.
Tylko operator wyznaczony, ma ustawowy obowiązek doręczać przesyłki pod każdy adres w Polsce, a także mieć specjalna obsługę dla osób niepełnosprawnych czy starszych (doręczenie do rąk własnych, brak awizacji).
@ZDROWERSI przekazuje, że oddział przyjął skargę na kuriera. Mam nadzieję, że podobna sytuacja nie będzie miała miejsca.
@gdvorek no to pewnie klientka będzie miała "Wieczne Awizo" 😄