Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry,
Tak jak w temacie, 17.10 nadałem w paczkomacie paczkę Allegro One. Dzisiaj dostałem negatywa, że paczki nie ma. Na miejscu kupującego też bym się sfrustrował, chociaż pewnie po 3-4 dniach zapytałbym sprzedawcę, co się dzieje z przesyłką.
Sprawdziłem historię przesyłki, okazało się, że została odebrana z paczkomatu 18.10, potem do 31.10 słuch o niej zaginął, 31.10 jakaś wzmianka, że paczka odesłana do nadawcy, potem, że ustalony z odbiorcą nowy termin dostawy.
I oberwałem negatywa za ewidentną winę Allegro one, poprosiłem Allegro, żeby usunęli negatywa, dostałem standardową odpowiedź, że nie są w stanie zweryfikować historii przesyłki...Bzdura.
Czy ktoś może miał podobną historię i jak ona się zakończyła?
@micki_m Niestety to nie jest rzadki przypadek z tą metodą dostawy.☹️
Na Allegro ONE to czytając wpisy na forum dzieją się niestworzone historie z przekazywaniem paczek .Ogólnie wygląda to tak jakby nikt nie był w stanie nad tym zapanować choć zwykle zgłaszane są przez nich szukane z różnym skutkiem. Niewątpliwie ten negatywny komentarz należy się dostawcy a nie Tobie a że dostawcą jest allegro to będą szukać winnych gdzie indziej . Spróbuj podesłać im jakieś skany ze śledzenia tej przesyłki może znajdą błąd a komentarz anulują.
Napisałem reklamację do przesyłki. Zobaczymy jak odpowiedzą.
@micki_m przyjdzie czas że uokik trzepnie po głowie allegro tak że głowa z nogami zamienią się miejscami tylko trzeba składać zawiadomienia do różnych instytucji państwowych aż się im przeleje
Dlatego nie udostępniam i nie zamierzam udostępniać Allegro One.Lepsza mniejsza sprzedaż bez Smart, niż blokada konta (przez tą niedoróbkę) i całkowity brak sprzedaży oraz (i) upadek firmy.
@micki_m "Kowal zawinił, Cygana powiesili"
Jak ktoś nadal jest przekonany do Allegro One, zapraszam do zapoznania się z tematem w zakładce dla kupujących.
Nie wyobrażam sobie, żeby przesyłki którymi wysyłam optykę, sprzęt foto, miałyby zostać tak potraktowane.
Jednym słowem porażka !!!
Sprawa się wyjaśniła, Kupujący chciał wybrać Paczkomat Inpost, ale przez przypadek wybrał Allegro one. Usunął negatywa.
Składaliśmy reklamacje do allegro , na tak doręczane przesyłki, oraz na to ( zwłaszcza na to, że pokazują czas dostawy 1 dzień, świadomie wprowadzając klientów w błąd) Dostaliśmy odpowiedź:
Przeanalizowałem oczywiście sprawę. Przesyłkę nadali Państwo w dniu 19.10.2023 roku.
Zgodnie z definicją zawartą w § 1 Regulaminu "One by Allegro":
"Usługa świadczona z deklarowanym terminem doręczenia Przesyłki kurierskiej w najbliższym dniu roboczym lub w sobotę niebędącą świętem, przypadającym po dniu nadania Przesyłki (gwarantowany termin doręczenia wynosi trzy Dni robocze)"
Przesyłka została dostarczona do punktu odbioru w dniu 23.10.2023 roku, a więc termin ten został zachowany.
W związku z powyższymi informacjami - reklamacji w aspekcie opóźnienia i zaginięcia nie uznaję.