anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy też macie problemy z nadaniem przesyłek Allegro One Box UPS i Allegro One Box DPD??

Mariusz0084
#8 Zapaleniec#

Witam wszystkich. Praktycznie za każdym razem mam problemy z nadaniem paczek poprzez zielony automat, chodzi o wysyłki typu Allegro One UPS lub Allegro One DPD. Po zakupie od Klienta robię etykietę poprzez system Allegro, nie zaznaczam podjazdu kuriera, ze względu na to, że nie mam czasu czekać aż łaskawca podjedzie po paczkę, więc powinno bez problemu nadać się w automacie, a tak się nie dzieje. Muszę nosić paczki do punktu współpracującego z Allegro. Podczas skanowania kodu kreskowego na wyświetlaczu automatu albo nie ma jakiejkolwiek reakcji oprócz "piknięcia"- czyli czytnik działa i "widzi" kod kreskowy, albo wyświetla puste okienka na kody, albo innym razem wyświetla komunikat, że kod jest nieprawidłowy. Nie ważne, czy skanuję długi, czy krótki kod. Macie jakieś doświadczenia z nadaniami w zielonym automacie Allegro???

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Mariusz0084, dziękuje za Twoje zgłoszenie.
Czy jesteś w stanie podać numery automatów z których chciałeś skorzystać przy nadaniu paczek?
Wspomniałeś, że praktycznie za każdym razem, czy były przesyłki które udało się przesłać przy użyciu automatu?
Z góry dziękuje Ci za informacje.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Mariusz0084
#8 Zapaleniec#

Automat AL001LLU Partyzantów 6A 21-400 Łuków, kiedyś raz jedną paczkę na początku udało mi się nadać, później już niestety żadnej nie wysłałem skutecznie  przez automat pomimo kilku prób skanowania kodów , wszystkie paczki nosiłem do punktu Pakersi. 

oznacz moderatorów

kaia-baby
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Podpinam się pod temat - punkt Wadowice ul. Mickiewicza - wielokrotnie pod automatem zostawałam z jedną lub kilkoma paczkami, bo wyświetlała się  informacja, że kod nieprawidłowy. Wszystkie paczki robione bezpośrednio z panelu allegro

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Mariusz0084 @kaia-baby Proszę Was o zgłoszenia w momencie, gdy problem występuje tzn. kiedy nie możecie nadać konkretnych paczek w automacie Allegro One Box. Prześlijcie numery przesyłek oraz adresy lub oznacznenia automatów. Wtedy będziemy w stanie zweryfikować co może być przyczyną nieprawidłowości i pomóc.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów