anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Absurdalne włączenie przesyłek Allegro One i równoczesny brak punktów nadawczych!

MAMY ROZWIĄZANIE!
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Prowadzę jednoosobową działalność.

Ok 10 dni temu w moich aukcjach systemowo zostały włączone przesyłki Allegro One.
Z wielokrotnych kontaktów mailowych i na infolinii Allegro One wynika że przesyłki zostały włączone w nasze oferty mimo że:

1-mój kod pocztowy, miasta 60-tysięcznego NIE JEST OBSŁUGIWANY przez automaty Allegro One ani przez punkty odbioru.NIE JEST DOSTĘPNY ANI JEDEN PUNT NADAWCZY.

2-Jedyną opcją nadania jest zamówienie kuriera-realnie podjazd jest możliwy w ciągu 24-48h od zlecenia.

3-Równocześnie Allegro promuje i wciska ludziom te przesyłki oznaczając aukcje info DOSTAWA JUTRO i co więcej takie info jest również w formularzu zakupu. Oczywiście fakt że w aukcji są deklarowane 2 dni robocze na wysyłkę to już inna inszość. Więc o godzinie 11 klient widzi dostawę JUTRO KURIEREM ALLEGRO ONE, mimo że fizycznie niemożliwe jest przygotowanie przesyłki i zlecenie podjazdu na czas. 

4- Teoretycznie podjazd kuriera jest możliwy jeśli zlecenie wyjdzie do 12 więc do 12 prowadząc jednoosobową działalność przesyłka musi być spakowana i gotowa do odbioru a ja zamiast pracować, jezdzić po towar, rozwozić pozostałe 95% przesyłek etc mam siedzieć i czekać  x godzin na kuriera który się pojawi lub nie, co notabene często ma miejsce.

Mogę oczywiście wyłączyć przesyłki Allegro One tracąc równocześnie Smarta.
Obsługa na infolinii wyraża ubolewanie iż została włączona usługa która de facto nie jest obsługiwana w moim mieście. Ponadto nie mają zielonego pojęcia ile ten stan rzeczy ma trwać. Jest im naprawdę przykro.

Przyślecie stróża do siedzenia i czekania na kuriera?
Zdradzicie sposób na fizycznie niemożliwe operacje?
Pokażecie ludziom przynajmniej REALNY CZAS REALIZACJI  a nie tak potwornie zakłamany????

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
kostas11
#21 Demiurg#

@rafal2944 temat wałkowany, smart nie jest obowiązkowy, Twój problem Allegro to zwisa co zrobisz 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#
oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_    Minęło 8 dni,nikt zmoderatorów nie zabrał głosu.Zamówiony kurier Allegro One albo nie przyjeżdza,albo przyjeżdza z 2 godzinnym opóznienie.Dziś miał być do 14,ani śladu.Wysyłamy te przesylki 2 x w tygdniu,zaczniemy raz,trudno.W 60-tysiecznym mieście NIE UDOSTĘPNILIŚCIE ANI JEDNEGO PUNKTU ODBIORU-dla sprzedawców bo jak rozumiem skoro stoją automaty i sa dziesiątki punktów odbioru to odbiorcy przesyłki odbierają.To jest absolutny szczyt przegięcia.90% tego nam wraca bo wszystko SPÓZNIONE

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @rafal2944, dziękuje za zgłoszenie, bardzo przepraszam za późną odpowiedź i dziękuje za cierpliwość.
Przekazałem wszelkie informacje o których wspomniałeś w wątku i weryfikuje sprawę z dedykowanym zespołem.
Jak tylko otrzymamy odpowiedź i więcej informacji, wrócimy do Ciebie niezwłocznie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Problem dotyczy nie tylko przesyłek Allegro One Kurier,ale również przesyłek Allegro One Box-ani jedne automat,ani jeden punkt odbioru tego nie przyjmuje.Od 13 maja to nie działa i nikt do tej pory się tym nie zajął.

oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Prowadzę jedno0sobową działalność.

Ok 10 dni temu w moich aukcjach systemowo zostały włączone przesyłki Allegro One.
Z wielokrotnych kontaktów mailowych i na infolini Allegro One wynika że przesyłki zostały włączone w nasze oferty mimo że:

1-mój kod pocztowy, miasta 60-tysięcznego NIE JEST OBSŁUGIWANY przez automaty Allegro One ani przez punkty odbioru.NIE JEST DOSTĘPNY ANI JEDEN PUNT NADAWCZY.

2-Jedyną opcją nadania jest zamówienie kuriera-realnie podjazd jest możliwy w ciągu 24-48h od zlecenia.

3-Równocześnie Allegro promuje i wciska ludziom te przesyłki oznaczając aukcje info DOSTAWA JUTRO i co więcej takie info jest również w formularzu zakupu. Oczywiście fakt że w aukcji są deklarowane 2 dni robocze na wysyłkę to już inna inszość. Więc o godzinie 11 klient widzi dostawę JUTRO KURIEREM ALLEGRO ONE, mimo że fizycznie niemożliwe jest przygotowanie przesyłki i zlecenie podjazdu na czas. 

4- Teoretycznie podjazd kuriera jest możliwy jeśli zlecenie wyjdzie do 12 więc do 12 prowadząc jednoosobową działaność przesyłka musi być spakowana i gotowa do odbioru a ja zamiast pracować, jezdzić po towar, rozwozić pozostałe 95% przesyłek etc mam siedzieć i czekać  x godzin na kuriera który się pojawi lub nie, co notabene często ma miejsce.

Mogę oczywiście wyłączyć przesyłki Allegro One tracąc równocześnie Smarta.
Obsługa na infolinii wyraża ubolewanie iż została włączona usługa która de facto nie jest obsługiwana w moim mieście. Ponadto nie mają zielonego pojęcia ile ten stan rzeczy ma trwać.

Przyślecie stróża do siedzenia i czekania na kuriera?
Zdradzicie sposób na fizycznie niemożliwe operacje?

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

poważnie - allegro w Twoim 60 tys mieście nie ma żądnego pktu odbioru ?

jakiegoś sklepu warzywnego, żabki i itp?

toż to wspaniały pomysł na biznes

oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Poważnie,i nikt nie jest w stanie odpowiedzieć jak to jest możliwe.Oczywiście są punkty odbioru i te ich zielone automaty ale nie obsługują i nie przyjmują żadnych przesyłek Allegro One od ok 2 tygodni.Kurier Allegro One tez nie bladego pojęcia co robią,oczywiście również wolałby odbierać z  punktów niż jezdzić po adresach,Co więcej w sąsiednim 130 tysięcznym Rybniku tez nie ma takiej opcji-przynajmniej nie było kilkanascie i kilka  dni temu kiedy odpuściliśmy już sobie dobijanie się na infolinię Allegro One

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

co wy na to?

dyskryminacja i wykluczenie polskiego sprzedawcy za to, że nie działają poprawnie wasze usługi

zaproponujcie coś sprzedawcy

oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_     Minęło 8 dni i zero odzewu ze strony moderatorów,tu i w innym wątku założonym przeze mnie.  ANI SŁOWA Z WASZEJ STRONY.                                                                 

Zamówiony kurier Allegro One albo nie przyjeżdza,albo przyjeżdza z dużym opóznieniem.Dziś miał być do 14,ani śladu,jest po 15.                                                                          
W 60-tysiecznym mieście NIE UDOSTĘPNILIŚCIE ANI JEDNEGO PUNKTU ODBIORU-dla sprzedawców bo jak rozumiem skoro stoją automaty i są dziesiątki punktów odbioru to ODBIORCY PRZESYŁKI ODBIERAJĄ! To jest absolutny szczyt przegięcia i absurdu. Dosłownie 90% tego nam wraca bo wszystko SPÓZNIONE+ nerwówka z klientami+ogrom straconego czasu.
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@rafal2944 ale paczki allegro One Box Punkt nadasz bez problemu w automatach, a piszesz że są u Ciebie ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Problem jest z Allegro One Kurier a przede wszystkim z Allegro One Kurier-Dostawa JUTRO-to jest siłą rzeczy najmocniej wciskane klientom jako najszybsza wysyłka.  Bez znaczenia że we wszystkich aukcjach mam ustawione 2 dni robocze na wysyłkę ,Był teraz okres wzmożonej sprzedaży wrażliwego towaru/bardzo pilnego i syfu z tego było dużo....Stąd irytacja.,Poza tym nie zamawiam podjazdów kurierów i nie siedzę po x godzin z paroma paczkami,tylko taki system pracy przy jednosobowej działalności jest możliwy.Więc te przesyłki będą wychodzć max 2 x w tygodniu bo nijak nie da się inaczej.Nie rozumiem braku udostępnienia automatów,a jeszcze bardziej punktów odbioru.  Moderatorzy?????  @Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  

oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Allegro One Box też nie,dziś potestowałem znów,ani automaty,ani punkty odbioru,skanowanie prawidłowe,ale potem pokazuje "błąd",i w automatach i w punktach odbioru.Wróciłem 12 z minutami więc kuriera już nie zamówię,jutro też nie bo wyjeżdam o 13 a kurier pojawi się 16-17.Allegro milczy @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
sklep_solpio
#14 Krzewiciel#

@rafal2944 spokojnie to tylko 9 dni minęło 😄 jak jest problem w allegro to zawsze się dłużej czeka jakby to była twoja wina to zaraz by ci odpisali 😛

oznacz moderatorów
maliszewko2014
#11 Animator#

Cześć, Jeżeli generują ci się etykiety Allegro One via DPD to nadasz w dowolnym puncie DPD a Allegro One box via UPS w puncie UPS AccessPoint

Na pewno znajdziesz u siebie punty DPD i UPS aby je nadać

oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Z tym nie ma problemu,problem jest Allegro One Kurier i Allegro One Box.

oznacz moderatorów
maliszewko2014
#11 Animator#

można założyć własny punt https://smart-points.pl/ w 36 godzin będzie możliwość nadawania i odbioru paczek

oznacz moderatorów
rafal2944
#9 Pomysłodawca#

Dzięki bardzo,rozeznamy temat.Choć wstępnie-chyba nie jest to rozwiązanie dla nas.                                                                                                                                                                                    Dodam jeszcze że te problematyczne przesyłki były przetestowane po drodze w podróży w innych miastach -i dało się nadać w automacie i Allegro One Kurier i One Box więc ewidentnie nasz kod pocztowy jest wykluczony w tej usłudze, przy jednoczesnym braku możliwości wykasowania tych przesyłek z naszych ofert. No tak nie może być.....

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@rafal2944 tych przesyłek nie nadasz w punktach i automatach paczkowych Allegro. Możesz je nadać wyłącznie kurierem. Zweryfikowaliśmy podjazdy dla Twojego kodu pocztowego i nie zarejestrowaliśmy żadnych (poza Twoimi) zgłoszeń problemów. Godzina graniczna zamówienia kuriera dla Twojego kodu to 12:00. Przy zamawianiu do tego czasu nie powinno być problemu z podjazdem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów