anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier UPS ma w poważaniu godziny graniczne obowiązujące na jego terenie

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

Dzień dobry @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ ,

niedawno przeniosłam siedzibę z Białegostoku do Poznania i nagle wysyłka przy pomocy Allegro One Box (UPS) stała się udręką. Godzina graniczna jaka obowiązuje w Poznaniu to 15:00, co za tym idzie jeśli wyślę o 14:45 to kurier musi tą paczkę odebrać.
Sytuacja z piątku: nadaję paczkę o godzinie 13:12, kurier odbiera ją dziś o godzinie 13:15.

Sytuacja z dziś: nadaję paczkę o godzinie 13:25, kurier ma ją w poważaniu i w ogóle jej nie odbiera.

Paczkopunkt mieści się na ul.Górna Wilda (niedaleko rynku wildeckiego).

Proszę mi powiedzieć do kogo mam się kierować, bo reklamacje na stronie UPS wygenerowane za pośrednictwem Allegro nie przechodzą, dlatego napisałam do nich maila opisując sytuację. Następnym razem mam to kierować do Was, czy do UPS? Kolejna sprawa, dlaczego zmuszacie sprzedawców do korzystania z danego kuriera przy pomocy Allegro One Box? UPS jest tragiczny, a mimo tego muszę się przez Was z nimi użerać ... jaki zamysł za tym stoi? Macie rabaty za to, że sprzedawcy korzystają z kompletu One Box, czy o co chodzi? Gdzie tu się kryje logika i głębszy sens za tą złotą myślą, którą obarczacie jak zwykle nas 🙂

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Pisz do allegro o wykluczenie takich przesyłek ze statystyk.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Alora-Hurtownia 

Reklamację składasz do Allegro, które jest operatorem w przypadku usługi Allegro One.UPS, czy DPD działają tutaj jako podwykonawcy Allegro, dla nadawcy przewoźnikiem jest Allegro. Ty jako nadawca zlecasz usługę Allegro, a to czy oni wykonają ją sami, czy komuś zlecą, to już nie twój problem.

ps. Dla UPS czy DPD nie jesteś stroną. A i dla Allegro Kurier UPS i dla Allegro One obsługiwanego przez UPS godziny graniczne mogą być różne. Dla kodu pocztowego, który masz w profilu (62-069) godzina graniczna dla UPS to 11:00, a DPD 13:00 (mowa o Allegro One, podjazd kuriera i nadanie w punkcie)

oznacz moderatorów

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

Dziękuję za odpowiedź. Paczki wysyłane są z magazynu z kodem pocztowym 61-543. W Poznaniu te godziny graniczne są o 15:00 jak ostatnio sprawdzałam 🙂

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Alora-Hurtownia 

Dla tego kodu godzina graniczna do 15:30 dla odbioru przez UPS i 15:00 w przypadku odbioru przez DPD.

A i godzina graniczna to godzina, do której musisz złożyć zlecenie odbioru, aby kurier odebrał przesyłki w tym samym dniu,a  nie godzina, do której kurier ma odebrać przesyłki. Jak masz umowę na stały podjazd, to obowiązuje godzina z umowy.

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

I tak jesteście w dobrej sytuacji.

U mnie:

- UPS - odbiór w godz. 11:30 - 14: 30

- InPost - odbiór w godz. 11:30 - 15:00

- OrlenPaczka - ci są najpewniejsi - w godz. 13:50 - 14:15

- DPD - to "żałość" - w poniedziałki potrafił przyjeżdżać nawet przed 09:00. Ostatnio coś się jednak zmieniło - na Allegro wyskoczyły inne godziny odbioru, teraz o 9-tej dzwoni, czy sa paczki przygotowane, a jak nie, to później podjedzie inny kierowca. Później - to godzina nieznana, ostatnio kurier dzwonił do mnie o 16:30, niestety, już miałem zamknięty sklep.

- Poczta Polska - sam dowożę na Pocztę - 12 km. dziennie nabijam, bo za odbiór przesyłek Poczta liczy sobie ok. 700 zł netto. A auto z Poczty codziennie przejeżdża obok mojego sklepu, żeby odebrać przesyłki z sąsiedniej miejscowości (gminy).

oznacz moderatorów

Alora-Hurtownia
#12 Orędownik#

U mnie problem jedynie z Allegro One UPS i DHL. Reszta dogadana i odbiory są kolejno:

-Orlen 15:00-15:30
-inPost 16:00-19:30
-DPD 17:30-18:00

Z mojej perspektywy Poczta Polska i DHL dosłownie do utylizacji. W chwili, gdy klient zamówi zwrot przy pomocy PP nagle pojawiają się problemy z którymi na co dzień nie mam styczności. UPS od dwóch dni tragedia.

oznacz moderatorów