anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon

Client:118834725
#7 Wielbiciel#

Anulowali mi zamówienie już dostałam telefon i mam go na raty , spóźniłam się z ratą czy mogę zapłacić i zatrzymać telefon?

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@Client:118834725  jak Ci anulowali zamówienie, to jakim cudem dostałaś telefon🤔

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

No anulowali jak już go mam no bo muszę zapłacić za ratę , było do 15 maja napisane a oni wysłali wiadomość z braku płaty za ratę anulują zamowienie 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:118834725 Kto Ci anulował?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Sprzedawcą telefonu, allegro 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:118834725 Piszesz w taki sposób, że nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi.

"wysyłają że rata nie zapłacona i odesłać telefon" Co to dokładnie oznacza?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie zapłacona rata jest ta pierwsza, za telefon i oni każą telefon odesłać , anulowali zamówienie, i było napisane że do 15 maja zapłata za 1 ratę za telefon ale oni 4 dni temu z allegro wysłali ze zamówienie anulowane z powodu braku zapłaty za 1 ratę 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:118834725 czy odstępowałaś od zakupu? Jeżeli telefon jest u Ciebie powinnaś albo za niego zapłacić albo odesłać go sprzedawcy. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie , muszę zapłacić za ratę , było napisane do 15 maja a tu mi wysyłają że rata nie zapłacona i odesłać telefon 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Coś tu dziwnego opowiadasz. Rozumiem, że raty były Allegro pay, zresztą nawet jak inne z jakiegoś banku to nie wielka różnica. Umowa miedzy Tobą, a sprzedawcą to jedna umowa. Umowa z bankiem o raty to druga umowa. Sprzedawca po zakupie dostaje całość pieniędzy z pay czy tam banku, nawet jak się spóźnisz to on nie ma nic do tego. I nie ma powodu namawiać Cię do zwrotu, bo wtedy musiałby zwrócić już otrzymane pieniądze.

Ratę w pay powinnaś móc zapłacić, doliczą do tego trochę odsetek i musisz to zrobić normalna metodą płatności (płatność kartą znika przy opóźnieniu). Jednak nie powinno być problemu z płatnością.

Szczerze to po tym co piszesz to zastanawiam się czy to nie jakaś nowa metoda oszustwa...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie założyłam konta w tym banku co płaci się raty, bo zapomniałam i może przez to allegro pay nie dostało zaliczki z banku 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Jakby Allegro nie dostało kasy z banku to by sprzedawca nie dostał kasy za telefon. Nie ma kasy =  nie ma wysyłki. Ogólnie cała opowieść nie trzyma się podstawowych zasad funkcjonowania tutaj zakupów... Do Allegro pay nie musisz zakładać żadnego konta w banku. Spłacasz to sobie z jakiegokolwiek banku jaki masz, a nawet przekazem pocztową z opóźnieniami bo opóźnieniami ale da radę... Zresztą kredyt 0% też raz kiedyś miałam i robiłam normalny przelew ze swojego banku, żadnego konta nie zakładałam.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

@AnnaG-Antyki  napisał(a):

Jakby Allegro nie dostało kasy z banku to by sprzedawca nie dostał kasy za telefon. Nie ma kasy =  nie ma wysyłki. Ogólnie cała opowieść nie trzyma się podstawowych zasad funkcjonowania tutaj zakupów... Do Allegro pay nie musisz zakładać żadnego konta w banku. Spłacasz to sobie z jakiegokolwiek banku jaki masz, a nawet przekazem pocztową z opóźnieniami bo opóźnieniami ale da radę...

To może oszusta wysłał wiadomość że przedmiot do zwrotu , dzisiaj idę do banku to wyjaśnić bo umowa wszystko było podpisane , telefon wysłany odebrany i po prostu musimy zapłacić za te 1 ratę co dowiemy się więcej w banku jak to zrobić bo w tej chwili allegro pay cofnęło zamówienie że anulowali mimo że ten telefon już 2 tygodnie mam i tak anulowali z powodu braku płatności za ratę tak mam napisane w wiadomości z allegro 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Allegro samo nie może anulować zamówienia. A na pewno nie zrobili by tego przy wysłanym towarze. Sprzedawca też nie anulował, bo musiałby pieniądze oddać, a nie po to się sprzedaje. Obstawiam to jako jakąś nową metodę wyłudzeń. Jeszcze ewentualnie można poprosić moderatorów o sprawdzenie czy w tej transakcji wszystko było w porządku, jak tak to spokojnie spłacasz i nie patrzysz na maila. W ogóle z jakiego adresu wiadomość dostałaś?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Allegropowiadomienia@allegro.pl

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

allegro.pl

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
  • Cześć Sylwia,

anulowaliśmy zakup 1 przedmiotu od Smartphonix, ponieważ sprzedający nie otrzymał wpłaty od Ciebie w wyznaczonym terminie.

Więcej przeczytasz w Allegro Pomoc Zasady anulowania
    taka wiadomość 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

To anulowanie nie opłaconego przedmiotu. Sprawdź moje zakupy. Wygląda, ze próbowałaś ten smartfon kupić 2x i tylko jedna płatność się udała. Dlatego drugi nieopłacony zakup anulowali. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wszystko wyjaśnione dwa razy było zamowienie zrobione, dziękuję bardzo za pomoc pomogłeś mi bardzo 

oznacz moderatorów