Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Anulowali mi zamówienie już dostałam telefon i mam go na raty , spóźniłam się z ratą czy mogę zapłacić i zatrzymać telefon?
@Client:118834725 jak Ci anulowali zamówienie, to jakim cudem dostałaś telefon🤔
No anulowali jak już go mam no bo muszę zapłacić za ratę , było do 15 maja napisane a oni wysłali wiadomość z braku płaty za ratę anulują zamowienie
@Client:118834725 Kto Ci anulował?
Sprzedawcą telefonu, allegro
@Client:118834725 Piszesz w taki sposób, że nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi.
"wysyłają że rata nie zapłacona i odesłać telefon" Co to dokładnie oznacza?
Nie zapłacona rata jest ta pierwsza, za telefon i oni każą telefon odesłać , anulowali zamówienie, i było napisane że do 15 maja zapłata za 1 ratę za telefon ale oni 4 dni temu z allegro wysłali ze zamówienie anulowane z powodu braku zapłaty za 1 ratę
@Client:118834725 czy odstępowałaś od zakupu? Jeżeli telefon jest u Ciebie powinnaś albo za niego zapłacić albo odesłać go sprzedawcy.
Nie , muszę zapłacić za ratę , było napisane do 15 maja a tu mi wysyłają że rata nie zapłacona i odesłać telefon
Coś tu dziwnego opowiadasz. Rozumiem, że raty były Allegro pay, zresztą nawet jak inne z jakiegoś banku to nie wielka różnica. Umowa miedzy Tobą, a sprzedawcą to jedna umowa. Umowa z bankiem o raty to druga umowa. Sprzedawca po zakupie dostaje całość pieniędzy z pay czy tam banku, nawet jak się spóźnisz to on nie ma nic do tego. I nie ma powodu namawiać Cię do zwrotu, bo wtedy musiałby zwrócić już otrzymane pieniądze.
Ratę w pay powinnaś móc zapłacić, doliczą do tego trochę odsetek i musisz to zrobić normalna metodą płatności (płatność kartą znika przy opóźnieniu). Jednak nie powinno być problemu z płatnością.
Szczerze to po tym co piszesz to zastanawiam się czy to nie jakaś nowa metoda oszustwa...
Nie założyłam konta w tym banku co płaci się raty, bo zapomniałam i może przez to allegro pay nie dostało zaliczki z banku
Jakby Allegro nie dostało kasy z banku to by sprzedawca nie dostał kasy za telefon. Nie ma kasy = nie ma wysyłki. Ogólnie cała opowieść nie trzyma się podstawowych zasad funkcjonowania tutaj zakupów... Do Allegro pay nie musisz zakładać żadnego konta w banku. Spłacasz to sobie z jakiegokolwiek banku jaki masz, a nawet przekazem pocztową z opóźnieniami bo opóźnieniami ale da radę... Zresztą kredyt 0% też raz kiedyś miałam i robiłam normalny przelew ze swojego banku, żadnego konta nie zakładałam.
@AnnaG-Antyki napisał(a):Jakby Allegro nie dostało kasy z banku to by sprzedawca nie dostał kasy za telefon. Nie ma kasy = nie ma wysyłki. Ogólnie cała opowieść nie trzyma się podstawowych zasad funkcjonowania tutaj zakupów... Do Allegro pay nie musisz zakładać żadnego konta w banku. Spłacasz to sobie z jakiegokolwiek banku jaki masz, a nawet przekazem pocztową z opóźnieniami bo opóźnieniami ale da radę...
To może oszusta wysłał wiadomość że przedmiot do zwrotu , dzisiaj idę do banku to wyjaśnić bo umowa wszystko było podpisane , telefon wysłany odebrany i po prostu musimy zapłacić za te 1 ratę co dowiemy się więcej w banku jak to zrobić bo w tej chwili allegro pay cofnęło zamówienie że anulowali mimo że ten telefon już 2 tygodnie mam i tak anulowali z powodu braku płatności za ratę tak mam napisane w wiadomości z allegro
Allegro samo nie może anulować zamówienia. A na pewno nie zrobili by tego przy wysłanym towarze. Sprzedawca też nie anulował, bo musiałby pieniądze oddać, a nie po to się sprzedaje. Obstawiam to jako jakąś nową metodę wyłudzeń. Jeszcze ewentualnie można poprosić moderatorów o sprawdzenie czy w tej transakcji wszystko było w porządku, jak tak to spokojnie spłacasz i nie patrzysz na maila. W ogóle z jakiego adresu wiadomość dostałaś?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Allegropowiadomienia@allegro.pl
allegro.pl
Cześć Sylwia, |
anulowaliśmy zakup 1 przedmiotu od Smartphonix, ponieważ sprzedający nie otrzymał wpłaty od Ciebie w wyznaczonym terminie. Więcej przeczytasz w Allegro Pomoc Zasady anulowania. |
To anulowanie nie opłaconego przedmiotu. Sprawdź moje zakupy. Wygląda, ze próbowałaś ten smartfon kupić 2x i tylko jedna płatność się udała. Dlatego drugi nieopłacony zakup anulowali.
Wszystko wyjaśnione dwa razy było zamowienie zrobione, dziękuję bardzo za pomoc pomogłeś mi bardzo