anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Za co pobrało mi opłatę w wysokości 39.00PLN

MAMY ROZWIĄZANIE!
doktorowo
#7 Wielbiciel#

Cześć. Dziś sprawdzając konto zauważyłem dziwny przelew blik, którego nie kojarzę. Ściągnęło mi z konta 39 złotych. Tytuł przelewu: Zakup BLIK PayPro S.A.None Pastelowa 860-198 Poznan ref:86468063863 oraz numer konta: 72 1090 1489 0000 0000 4800 3393. W historii zakupów nie mam żadnych płatności na taką kwotę. Nie klikałem w żadne linki i dlatego nie ogarniam co to. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
komis-bell
#21 Demiurg#

@doktorowo Najpewniej płaciłeś kartą za SMART i pobrało opłatę za kolejny okres.

oznacz moderatorów
doktorowo
#7 Wielbiciel#

Allegro Smart mam na cały rok, aktywne od początku grudnia 2024

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@komis-bell @doktorowo Trochę to dziwne. Da się puścić Blik bez udziału właściciela konta? 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@SpeedyGonzalezz Hmmm a no faktycznie jeśli to BLIK to dziwne. Jest jeszcze coś takiego jak 'BLIK bez kodu' ale szczerze nie wiem jak to działa.

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@komis-bell Blik bez kodu różni sie tylko tym, że nie wpisuje się kodu. Ale i tak trzeba potwierdzić 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@SpeedyGonzalezz 

No powiedzmy, na upartego, że jak się podłączy konto bankowe do NFC to będzie BLIK bez potwierdzenia, w sensie strycte nie trzeba zatwierdzać płatności, nie zmienia to faktu że trzeba włączyć telefon i zbliżyć urządzenie 🙂

Nie chodzi o to w tym przypadku. Ciekawe który bank tak opisuje transakcje.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Po pierwsze Smart to nie 39zł tylko 39,90zł, więc musi yo być inna opłata.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@doktorowo Możesz skontaktować się z nami w tej sprawie przez formularz, dołączając potwierdzenie przelewu. Nasi doradcy zweryfikują sprawę z operatorem płatności. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
doktorowo
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź. Po długich poszukiwaniach odnalazłem za co pobrało mi pieniądze. Spanikowałem widząc, że ściągnęło mi pieniądze z konta. Dziękuję wszystkim za sugerowane podpowiedzi. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

Dodam, że Allegro nie korzysta z usług PayPro. Nie mogła więc to być płatność związana z Allegro.

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@pecela Ależ oczywiście, że korzysta. Firma PayPro jest operatorem systemu płatności Przelewy24

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@TomBanknoter 

Płatności przez Przelewy24 na Allegro, mają w tytule zawsze P24 i numer transakcji z frazą Allegro. OP ma zaś jakiś nr referencyjny (chyba że to nr nadany przez jego bank do identyfikacji transakcji).

oznacz moderatorów
TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@pecela OK< nie wiem, jak to działa w tamtą stronę, bo nie kupuję już na Allegro 😎. Ale przelewy które ja otrzymuję za sprzedaż tutaj, są od PayPro 😎 (oraz od PayU, bo przeważnie przychodzą dwa)

A tu była zresztą płatność Blik, a nie klasyczny przelew, więc one mogą nieco inaczej wyglądać

oznacz moderatorów