Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Wypowiedzcie się, nie wiem co kupujacy zrobił bo pisze "emocjonalnie".
Nie emocjonalnie tylko pisze iż Allegro nie określa kwoty rekompensaty, nie pomaga przy sporze ze sprzedawca. Czyli na otarcie łez proponuje 17 zł z Allegro Protekt na lody i tyle w temacie. Tym samym każdy kto kupuje rzeczy o dużej wartości przed zakupem niech się zastanowi czy w razie sporu ze sprzedawca otrzyma pomoc od Allegro. Czy to tylko puste slogany 😂
@enter2006 Gdy towar został prawidłowo zareklamowany u sprzedawcy.
Co to znaczy ? został wysłany na reklamacje i sprzedawca odrzucił ???
@kostas11 @enter2006 tu jest jakieś nieporozumienie , nie znamy faktów , trzeba czekać na @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Chciałam wysłać towar reklamowany do sprzedawcy. By miał możliwość ocenić i wydać decyzje reklamacyjna. Otrzymałam informacje od Allegro iż sprzedawca rozpatrzy reklamacje na podstawie zdjęć. Sprzedawca reklamacje odrzucił na podstawie zdjęć. A Allegro zapropnowała 17 zł rekompensaty. Towar wart 100 zł plus przesyłka około 20 zł.
@enter2006 to teraz do rzecznika konsumenta 🙂 Jak sprzedawca odrzuci allegro nic nie zrobi pewnie oddali Ci kasę na zakup farby i pomalowania suszarki 😄
Kwota 17 zł wystarczy na pomalowanie suszarki ?
@enter2006 podrążymy , ale bez faktów nie damy rady . Czym sprzedawca umotywował odrzucenie reklamacji ?
Uznał iż to mechaniczne, nie widząc tego .. nie chce bym odesłała produkt do niego
Rozpatrzył na odległość reklamację ?
Tak, widocznie otrzymał jakieś wskazówki iż tym sposobem nie poniesie kosztów
@enter2006 Niestety sprzedający ma prawo do odrzucenia reklamacji, Ty masz prawo się odwołać, rzecznika praw konsumentów, sąd. Inna sprawa Allegro Protect tam nie jest napisane że zwrócą 100% mogą każdą dowolną kwotę do 20000 tys złotych.
Prawidłowo czyli podałam wszystkie szczegóły, prosiłam również o odesłanie towaru. Podałam żądanie, opisałam wadę
@enter2006 Podaj proszę numer dyskusji i oferty, której dotyczyła ta sprawa. Wskaż też numer korespondencji, którą prowadziłaś z konsultantem.
Dyskusja z P.H. SILVER 311
W sprawie wniosku Allegro Protect skontaktujemy się ponownie z Panią drogą mailowa w sprawie nr 32706231.
Odpowiedz na pytanie jakie otrzymałam od od pracownika Allegro
cyt.
Nie została Pani wprowadzona w błąd. Zgodnie z prawem Sprzedający ma możliwość odmowy przyjęcia reklamacji. Z Allegro Protect została Pani przynana rekompensata w wysokości 17 zł.
Trudno się odnieść nie znając całego kontekstu sprawy.
Odpowiedz Allegro cyt.
Allegro nie chce bym go odesłała i cyt. Allegro
Nie została Pani wprowadzona w błąd. Zgodnie z prawem Sprzedający ma możliwość odmowy przyjęcia reklamacji. Z Allegro Protect została Pani przynana rekompensata w wysokości 17 zł.
Cyt. Pracownika Allegro
… zgodnie z prawem sprzedający ma możliwość odmowy przyjęcia reklamacji ..