Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Mam konto na Allegro od lat i od lat z niego aktywnie korzystam, zarówno jako kupująca jak i sprzedająca (osoba prywatna). Nie mam i nigdy nie miałam żadnych nieuregulowanych płatności. I nagle co? - Blokada konta.
Nie podali i podczas korespondencji nie chcą podać mi konkretnego powodu. Piszą tylko, że to z powodu powiązania z kontem, które również zostało zablokowane. Konto to należy do osoby z rodziny. Rozmawiałam z tą osobą i mówi, że owszem, zablokowano mu konto, lecz też nie podali żadnego powodu, ale ta osoba korzysta rzadko i tylko do kupowania, więc jej nie zależy.
I teraz ja nie mogę nic wskórać w sprawie swojego konta, bo już drugi raz proszą mnie, żeby właściciel drugiego konta wyjaśnił swoją sprawę. Właściciel drugiego konta nie może wyjaśnić sprawy, bo jemu też nie chcą udzielić żadnych wyjaśnień.
Ja nie wiem, za co zablokowano mi konto, właściciel drugiego konta nie wie, za co zablokowano mu konto, a Allegro odmawia udzielenia jakichkolwiek wyjaśnień.
Ja chcę swoją sprawę wyjaśnić sama, niezależnie od poczynań właściciela drugiego konta, a oni mi to uniemożliwiają.
Jako podstawę regulaminową zawieszenia mojego konta wskazują:
art. 2.7 - czyli podanie prawdziwych danych (mam podane, bo korzystam od lat i wysyłałam też zdjęcia dowodu), a także awatar (nie mam niczego obraźliwego)
2.10 - udostępnianie konta innym osobom. Nie udostępniałam, ale logowałam się z różnych urządzeń i lokalizacji, w zależności od potrzeby. Ostatnio też dokonałam zakupu na zupełnie inny adres niż przypisany do konta. Może to o to chodzi?
2.12 i 8.7 - to o zawieszeniu konta i zakładaniu nowego, gdy jest zawieszone. Nie mam żadnego innego konta, bo i po co mi, skoro na tym z powodzeniem od lat działałam.
No i jesteśmy w kropce.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Ina03 Widzę, że warunkiem odblokowania Twojego konta jest wyjaśnienie sankcji na koncie powiązanym. Na Gadane nie pomożemy w tej sprawie. Musisz się stosować do informacji i zaleceń, które otrzymujesz w korespondencji nr 52969344.
Rzekome "konto powiązane" nie należy do mnie, a jego właściciel postanowił nic nie robić w tym temacie, gdyż uznał, że to nie ma sensu, bo Allegro nie staje po stronie użytkowników (to jego słowa, nie moje). Chciałabym, aby mój przypadek został potraktowany indywidualnie, bo ja naprawdę nie mam wpływu na to, co zrobi / nie zrobi użytkownik rzekomego "konta powiązanego". Co mam zrobić w takiej sytuacji? Bo jako odpowiedzi na moje wiadomości dostaję albo standardowe formułki, albo powtarzanie tego samego.
@Ina03 Natalia odpowiedziała Tobie wyczerpująco. Tu nie udzielamy informacji w temacie blokad, kontynuj rozmowę mailowo.
Ale na maila odpowiadają mi chyba boty, bo już któryś raz zamiast odpowiedzi na moje pytanie dostaję tę samą odpowiedź, która nic nie wnosi do dyskusji, nie jest odpowiedzią na moje pytanie i w żaden sposób mi nie pomaga.
@Ina03 zapoznałem się z korespondencją mailową i warunki odblokowania zostały jasno i konkretnie przedstawione. Zespół odpowiedzialny za nałożenie ograniczenia z tego co widzę nie ma nic nowego do dodania.
Warunkiem odblokowania jest wyjaśnienie sankcji na koncie powiązanym.
Ponownie przypomnę, że tutaj temat jest wyczerpany, ponieważ nie prowadzimy rozmów o blokadach na publicznym forum.
No właśnie nie przedstawiono mi żadnych warunków odblokowania mojego konta. Pytałam, co JA mogę zrobić, jeśli właściciel rzekomego konta powiązanego nie chce współpracować i nie ma zamiaru nic w tym temacie robić - i na to pytanie nadal nie dostałam odpowiedzi. Mnie nie obchodzi, co zrobi czy nie zrobi właściciel konta powiązanego - bo na to nie mam wpływu. Ja chcę, żeby mój przypadek został potraktowany indywidualnie, nie chcę być zależna od właściciela drugiego konta.
Ale jak widać, Państwa to nie obchodzi. Tak trudno odpowiedzieć na pytanie, co JA mogę zrobić w sprawie SWOJEGO konta? Wystarczyłoby chociaż napisać "Nic Pani nie może zrobić, konto zostało zablokowane na stałe" albo "Może Pani zrobić to i to...".