Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Allegro i tak ma swoich użytkowników daleko gdzieś...jak ten pomysł z grupowaniem da w exelu kilka $ więcej to zapomnij o powrocie do dawnych sposobów wyszukiwania
@teamoo Moim zdaniem chcą wypchać wszystkich kupujących/sprzedających używane rzeczy na Allegrolokalnie, a z Allegro zrobić porównywarkę cen typu ceneo tylko ze z możliwością zakupu
gdzie są Panie moderatorki? Dlaczego żaden z moderatorów nie wypowiada się ani nie pisze postów?
Witam. Zauważyłem że nie mogę rozłączyć ofert. Nie pokazuje mi tej opcji. Gdy się wyloguje ta opcja jest i można połączyć i rozłączyć oferty. Próbowałem na innej wyszukiwarce i to samo proszę o pomoc
@kuba-345 słusznie to zauważyłeś. To celowe działanie w formie testu, z którego nie można się wypisać. Po prostu testujemy różne opcje wyświetlania listy wyszukiwania. Nie jest to błąd czy wina systemu. Zwiększyliśmy po prostu grupę kupujących korzystających z elementów produktyzacji, które obecnie wyświetlamy na Allegro. Jak z każdego testu, będziemy z niego wyciągać wnioski. Dziękuję za Twoją opinię.
przymusowe grupowanie ofert jest fatalnym pomysłem. nie da się nic wyszukać, o stratach sprzedawców nawet szkoda wspominać. Dział książki - w produktach nadal jest niesamowity bałagan, ta sama książka pojawia się czasem w kilku, kilkunastu wersjach, w produktach są błędy, braki parametrów obowiązkowych, są wystawione w niewłaściwych kategoriach. bez uporządkowania tego - a roboty jest na lata - grupowanie to fatalna idea.
Prawo zakazuje stosowania przez przedsiębiorców nieuczciwych praktyk rynkowych wobec konsumentów. Są to praktyki sprzeczne z dobrymi obyczajami, które jednocześnie w istotny sposób zniekształcają lub mogą zniekształcić zachowanie rynkowe przeciętnego konsumenta przed zawarciem umowy dotyczącej produktu.
Jeżeli nieuczciwa praktyka rynkowa godzi w zbiorowe interesy konsumentów, może być uznana za praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów.
Nieuczciwą praktyką rynkową jest w szczególności:
Jak dla mnie to jedyną osobą która może ten spór wyjaśnić jest Rzecznik Praw Konsumenta , który zdecyduje czy Allegro złamało prawa konsumenta , a jeśli tak to zajmie stanowisko w danej sprawie . Ja jednak mam wrażenie , że Allegro doskonale przeliczyło bilans strat i zysków - dlatego nawet mimo ewentualnej kary , kilku, lub nawet kilkunastu milionowej nic nie zmieni . Tym bardziej że zapewne mają sztab prawników którzy już dawno w regulaminie zapisali prawa do takich zmian jak ta. My jedynie możemy popłakać i ponarzekać, nic się poza tym nie zmieni...
To Ty płacz a ja napiszę skargę, bo nie jestem łosiem.
To, że coś jest w regulaminie nie oznacza, że nie może być klauzulą lub praktyką niedozwoloną lub godzić w zbiorowe interesy konsumentów.
Kolega ma słuszność.
Moim zdaniem złożenie skargi do UOKiK to najlepsze wyście z sytuacji. Prawa konsumenta zostały ewidentnie pogwałcone przez Allegro i to, jak sądzę, w kilku punktach:
konsumenci zostali bez swojej zgody podzielni na dwie grupy – jedna używa wyszukiwarki w pełni funkcjonalnej, druga – nie ma takiej możliwości; ta druga grupa jest oczywiście pokrzywdzona, co więcej – jak dowodzi cały ta dyskusja – nie ma możliwości decyzji co do swego uczestnictwa, jest jej ono narzucone
konsumenci są regularnie wprowadzani w błąd – ponownie wystarczy przejrzeć wpisy w temacie: otrzymujemy sprzeczne informacje co do trwania testów; otrzymujemy błędne informacje co do sposobów „naprawy” wyszukiwarki – np. przez usunięcie plików cookies; otrzymujemy sprzeczne informacje, co do przyszłości problemu (słyszymy np.: to tylko przejściowe testy po zakończeniu których wyszukiwarka znów będzie miała możliwość rozłączania ofert; a za chwilę: tak już zostanie, coraz większa grupa użytkowników nie ma możliwości wyłączenia opcji grupowania – itd.)
To są kwestie ewidentne! Jest jeszcze pytanie: po co oni to robią? Cóż, być może po to, ażeby lepiej kontrolować zachowania konsumenckie; a czy to nie jest aby nadużywanie pozycji monopolisty? - Allegro już raz zapłaciło za praktyki monopolistyczne parę milionów; nie jestem kompetentny w tym temacie, ale to możliwe! – a zatem: mamy EWIDETNE ŁAMANIE PRAW KONSUMENTA – i MOŻLIWE NADUŻYWANIE POZYCJI MONOPOLISTY.
Zgłaszam to do UOKiK – i Wam także to radzę!
Przed zmianami, w tytule wpisywało się kluczowe słowa ułatwiające kupującemu szybsze znalezienie to czego szuka. Było to np. tak: "Dell Precision 7740 XEON E-2276M 64GB 1TB SSD NVMe RTX 3000 6GB DDR6 W11P". Mogłem w tytule wpisywać różne słowa (model procesora, model karty graficznej, wersja systemu, stan laptopa, np. Klasa A+, itp), które odróżniały moją aukcję od moich pozostałych i innych sprzedających aukcji. Kupujący to wszystko widział. Teraz jest wszystko na jedno kopyto, czyli " Laptop Dell Precision 7740 17,3 " Intel Xeon 64 GB / 1024 GB czarny". Nie da się szukać po nazwie w tytule. Szukając teraz widać tylko że jest Xeon, ale nie wiadomo jaki model. Dopiero po wejściu w aukcje można zobaczyć, ale jak to nie jest ten co ktoś szuka to musi dać wstecz i szukać dalej. Tak sprawdzić kilkanaście aukcji, może uda się znaleźć laptop z tym modelem procesora który szuka.
Jak to teraz mam zrobić ?
Mam skromne pytanie jako użytkownik allegro od ponad 20 lat ,
skoro tak łatwo przychodzi Wam wprowadzanie zmian na gorsze , to dlaczego tak trudno jest zmienić coś na lepsze choćby przez dołączenie członków portalu do programu Allegro Cash??!
Dlaczego nie zapytano nikogo o zdanie czy chce w takich badaniach brać udział ?
Z góry zakładam że jako pracownik Allegro nie przedstawi Pani żadnych informacji szczegółowych , w jaki sposób dokonano selekcji / bo określenie skazanie użytkowników na stres i nerwówkę nie wchodzi w grę / oraz ile osób zostało wytypowanych oraz w jaki sposób ??
Test w postaci strzało w kolanu. Gratulacje. Wy chyba sami nie macie pojęcia o wymyśliliście. W wyniku tego 'testu' mechanizm wyszukiwania jest bezużyteczny.
A w czerwcu twierdziliście, że te testy skończą się na początku lipca. Jak widać macie gdzieś użytkowników.
Wspaniale. To ja informuję, że w moim przypadku wynik testu brzmi: "przestałem całkowicie korzystać z Allegro od dwóch dni" i możecie mi już to gowno wyłączyć z pełną satysfakcją z uzyskanych rezultatów .
Chciałbym też dodać, że nikt mi nie płaci za beta-testowanie waszych głupot, a za darmo to wiadomo co można dostać.
Jeszcze żeby chociaż dało się to wyłączyć to bym może przebolał, że się czasem samo włączy, ale nie...
Nie słuchają nic a nic.
A nie można ludziom pozostawić swobody wyboru? Kto chce, ten sobie oferty połączy, kto nie chce, ten sobie je rozłączy. Jakie wady ma taki system?
Witam, widok ofert w aplikacji zmienil się na pogrupowany. W jaki sposób można zmienić ustawienia aby oferty wyświetlały się bez zgrupowania - wszystkie, a nie w ramach jednej rozgrupowanej, tak abym mogła posortować wszystkie dostępne oferty
W sierpniu siadła mi sprzedaż totalnie. Mam jedne z najtańszych ofert (porównuję ceny przed wystawieniem), ale moich ofert nie da się znaleźć przy połączonych ofertach. Wpisuję nazwę przedmiotu - oferty innych sprzedawców są, natomiast połowy moich nie ma. Wyloguję się więc, rozłączenie ofert działa i voila: moje oferty da się znaleźć. Tylko ile osób o tym wie, ile będzie praktykować wylogowywane się, aby coś znaleźć.